Kleine NASA-satelliet gelanceerd om warmte te meten die via de polen ontsnapt

Het bedrijf Rocket Lab heeft zaterdag een kleine satelliet van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA gelanceerd die voor het eerst de warmte die via de polen ontsnapt moet meten. Op die manier moet de missie, die de naam PREFIRE kreeg, de voorspellingen over de klimaatverandering een handje helpen.

 

Meer krantenkoppen in België

Politiek debat in Middelkerke zorgt voor de nodige animo: “Maar al bij al was het wel rustig. Het is ooit wel anders geweest”

Het grote politiek debat op zondag 6 oktober in cultuurhuis De Branding in Middelkerke zorgde voor flink wat animo. Hoewel het met een valse noot begon: Hans Vanheste, lijsttrekker van Voor Groot Middelkerke, moest zich verontschuldigen wegens autopech en werd vervangen door Chris Dobbelaere.
The post Politiek debat in Middelkerke zorgt voor de nodige animo: “Maar al bij al

Lees meer »

Sonia Douvere kaartkampioene bij de Sportieve Manillers op de Bosmolens

Het seizoen van de Sportieve Manillers in lokaal Café Sportief op de Bosmolens werd zondagmiddag 6 oktober afgesloten met een kampioensfeest waar er uiteraard ook een blaadje gelegd werd. Sonia Douvere kroonde zich tot kampioene in een top vijf die door de dames werd gedomineerd.
The post Sonia Douvere kaartkampioene bij de Sportieve Manillers op de Bosmolens appeared first

Lees meer »

Smartphoneverbod in heel Franstalig onderwijs: maatregel strenger dan verwacht

De regering van de Franse Gemeenschap heeft woensdag beslist om het “recreatief” gebruik van smartphones en andere toestellen die verbonden zijn met het internet op school te verbieden. De maatregel gaat in vanaf het volgende schooljaar en zal gelden voor zowel het basisonderwijs als het secundair onderwijs. De nieuwe regering gaat daarmee verder dan eerder aangekondigd was.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet gewond in Beiroet: De Smet in been geschoten, Ramaekers breuken in gezicht opgelopen

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht in Beiroet gewond geraakt terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »

KIJK. Ondergelopen bussen en afvalcontainers die meegesleurd worden: Marseille slikt massaal veel regen op enkele uren tijd

Inwoners van de Franse kuststad Marseille werden wakker in een ondergelopen grootstad. Door zware neerslag, in de regio geldt ‘code oranje’ voor noodweer, kon de riolering de grote hoeveelheid water niet slikken. Auto’s verdwijnen bijna in het water en zelfs mensen die in een bus zitten houden het niet droog, dat is te zien op bovenstaande videobeelden. Het noodweer was

Lees meer »

Buurtbewoners naar Raad van State omdat ze wél een nieuw Jan Breydelstadion willen: “Het is hoog tijd om ook onze stem te laten horen”

“We waren het beu dat de buurt in de persartikels altijd als tegenstander werd afgeschilderd.” Maar liefst 191 buurtbewoners van verschillende adressen trekken samen naar de Raad van State om de bouw van een nieuw voetbalstadion op de site van Olympia in Sint-Andries te versnellen. Dat dossier loopt immers al een hele tijd vertraging op omdat andere inwoners telkens opnieuw

Lees meer »

Acid treft financiële regeling met ouders ex-Reuzegommer en ontloopt zo publiek proces over schadevergoeding

Nathan Vandergunst, ook bekend als Acid op Youtube, heeft een financiële regeling getroffen met de ouders van de ex-Reuzegommer, die hem voor de rechter hadden gedaagd. Zo ontloopt hij een publiek proces over de schadevergoeding die hij aan die mensen moet betalen. Hoeveel Acid precies aan de ouders van de ex-Reuzegommer geeft als schadevergoeding, willen beide partijen niet zeggen.

Lees meer »

“Doet deugd dat mijn prestaties worden opgemerkt”: Gouden Schoen van de maand Colin Coosemans tevreden met erkenning

U hebt gekozen. Een week lang kon de HLN-lezer stemmen op de nieuwe ‘Gouden Schoen van de maand’. Het verdict: Anderlecht-doelman Colin Coosemans (32) is de winnaar van de maand september en dus de eerste laureaat. Hij kreeg 21,8 procent van het totale aantal stemmen. Voor Coosemans “doet het deugd” dat zijn prestaties worden opgemerkt. Ook de experten kunnen zich

Lees meer »