Kinderwagen met baby van zeven weken aangereden op zebrapad door hoogbejaarde bestuurder: “Gevaar voor de samenleving dat hij nog mag rijden”

Een kinderwagen met daarin een baby van amper zeven weken oud, werd donderdag aangereden op het zebrapad in Wervik. Het jongetje bleef gelukkig ongedeerd maar zijn ouders zijn enorm geschrokken. De bestuurder, een man van 94, beweerde achteraf dat hij niets gezien had. “Het is een gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog mag rijden”, zegt vader Kylian Vandevoorde (24).

 

Meer krantenkoppen in België

Oostenrijk wil net als Duitsland veroordeelde Afghaanse criminelen deporteren naar thuisland

Oostenrijk wil veroordeelde Afghaanse criminelen terugsturen naar hun land van herkomst. Dat heeft het Federaal Bureau voor Immigratie en Asiel aangekondigd. De veranderende veiligheidssituatie in het land is de voornaamste reden voor die beslissing, klinkt het. Oostenrijk wil voor de deportaties samenwerken met Duitsland, dat vorige week voor het eerst 28 veroordeelde Afghanen op een vliegtuig naar Kaboel heeft gezet.

Lees meer »

Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne

Na een grondige voorbereiding voerde de politiezone VLAS op donderdag 5 september een gerichte actie uit in het kader van een drugsonderzoek in Kuurne. Daarbij vond een huiszoeking plaats in een woning. Dit gebeurde in samenwerking met het parket.
The post Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Al meer dan 50 doden na zware dubbele raketaanval op Poltava – Nieuwe reeks raketten en drones afgevuurd op Kiev en Lviv

Meer dan 50 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen ook meer dan 200 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne

Lees meer »

Twee doden bij aanslag op Westelijke Jordaanoever

Minstens 2 Israëli’s zijn gedood bij een vermoedelijke Palestijnse aanval op de Westelijke Jordaanoever. De slachtoffers zouden omgekomen zijn toen aanvallers het vuur openden op een voertuig nabij Tarkumija. Volgens de Israëlische reddingsdienst Zaka gaat het om 2 mensen van rond de 30 jaar.

Lees meer »

Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken

Op 12 september is het tachtig jaar geleden dat Canadese troepen Westende bevrijdden. Bij de laatste gevechten sneuvelden twee Canadese soldaten: Edgar Rivait en Douglas Lytle. Om een laatste groet aan haar neef Douglas te brengen, bezocht de Canadese Brenda Mann maandag Westende.
The post Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg

Woensdag/morgen start het Agentschap Wegen en Verkeer met voorbereidende werkzaamheden aan de N49, tussen de Passiedreef en het Leopold- en Schipdonkkanaal in Maldegem. De Expresweg wordt daar een volwaardige autosnelweg.
The post Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Achttien sterke kandidaten bij Groen

Groen gaat in Oostkamp met 18 kandidaten naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. “We hebben gekozen om met allemaal sterke kandidaten naar de kiezer te trekken. We hebben geen volledige kieslijst maar we gaan resoluut voor kwaliteit niet voor kwantiteit. We hadden niet de bedoeling om de lijst aan te vullen, maar we zien wel
The post Achttien sterke

Lees meer »

Insiders over de laatste weken van Alaphilippe bij Soudal Quick-Step: “Zijn afscheid was een emotionele beslissing, Julian heeft hard getwijfeld”

Julian Alaphilippe (32) is met de Tour of Britain bezig aan zijn laatste rittenkoers in dienst van Patrick Lefevere. In de openingsetappe was het al meteen raak voor Soudal Quick-Step. Mede door sterk kopwerk van de afscheidnemende Fransman. Ploegleiders Klaas Lodewyck en Dries Devenyns kijken met gemengde gevoelens naar het nakende vertrek van de dubbele wereldkampioen.

Lees meer »

De IJzeren troon, het zwaard van Jon Snow of het harnas van Jaime Lannister? Honderden stukken uit HBO-hitserie te koop in ‘Game of thrones’-veiling

In samenwerking met Heritage Auctions biedt HBO meer dan 2.000 stukken uit de populaire televisieserie ‘Game of thrones’ aan in een veiling. Vanaf vandaag kunnen fans onder meer bieden op een replica van de IJzeren troon, maar ook op kostuums en wapens die de acteurs echt gedragen en gehanteerd hebben in de populaire reeks.

Lees meer »

Dames KSV Rumbeke (1) goed van start: “Collectief sterkte prestatie”

De dames van KSV Rumbeke kunnen nog steeds met tevredenheid terugblikken op de vorige campagne met een vijfde plaats als eindresultaat. Coach Pedro Boudrez kon de bijna volledige spelersgroep bijeen houden en aanvullen met een drietal jongeren en drie rasechte aanwinsten. Het gevolg is dat ze hun start niet gemist hebben. Zondag werd thuis met 3-0 gewonnen van KSV Bredene

Lees meer »