Jordi Meeus sprint naar de zege in de Ronde van Noorwegen, ereplaats voor Wout van Aert

Jordi Meeus (25) heeft de derde etappe in de Ronde van Noorwegen gewonnen. Onze landgenoot van Bora-hansgrohe was duidelijk de snelste in een massapsrint. Pavel Bittner en Alexander Kristoff werden respectievelijk tweede en derde. Wout van Aert bolde als vierde over de streep. 

Meer krantenkoppen in België

Jonge automobilist (22) krijgt tweede keer in twee weken tijd een rijverbod, nu voor 88 per uur in zone 30: “Had ouders beloofd op tijd thuis te zijn”

Een 22-jarige jongeman uit Gistel is vrijdagochtend in de politierechtbank veroordeeld tot een rijverbod van 21 dagen. De jonge automobilist wilde koste wat het kost zo snel mogelijk thuis zijn. “Hij had aan zijn ouders beloofd voor 1 uur ’s nachts thuis te zijn”, zegt advocaat Jorn Verminck.
The post Jonge automobilist (22) krijgt tweede keer in twee weken

Lees meer »

Britse buitenlandminister voor het eerst in 2 jaar naar EU-overleg

Voor het eerst in twee jaar is maandag de Britse minister van Buitenlandse Zaken, David Lammy, aanwezig bij de Raad Buitenlandse Zaken in Europa. EU-buitenlandministers vergaderen daarin onder meer over de situatie in het Midden-Oosten en de oorlog in Oekraïne, zo meldt het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken in een persbericht.

Lees meer »

“Straatverlichting weer aan en verkoop van Aveve wordt tegengehouden”: nieuwe burgemeester Lieven Vanbelleghem wil meteen actie

Nadat hij in september 2021 aan de kant werd geschoven door coalitiepartner N-VA keert Lieven Vanbelleghem straks terug als burgemeester van Langemark-Poelkapelle. “We willen vlug enkele van onze programmapunten verwezenlijken”, toont hij zich meteen ambitieus.
The post “Straatverlichting weer aan en verkoop van Aveve wordt tegengehouden”: nieuwe burgemeester Lieven Vanbelleghem wil meteen actie appeared first on KW.be.

Lees meer »

De eerste burgemeester van Vlaams Belang: wat voor beleid zal die gaan voeren?

Na dertig jaar van oppositie voeren en groeien bij elke verkiezing, heeft Guy D’Haeseleer (55) de burgemeesterssjerp nu eindelijk binnen. Zijn partij mag dan wel Forza Ninove heten, in feite wordt hij de allereerste burgemeester voor het radicaal-rechtse Vlaams Belang. Hoe zal er dat uitzien, een stad van 40.000 inwoners die door die partij wordt bestuurd? We doken in het

Lees meer »

Taiwan neemt recordaantal Chinese vliegtuigen en drones rond eiland waar

Maandag hebben de autoriteiten in Taiwan een recordaantal van 153 Chinese vliegtuigen opgemerkt nabij het eiland. Dat blijkt deze ochtend uit gegevens van het Taiwanese ministerie van Defensie, na een dag van Chinese militaire manoeuvres. In dezelfde periode werden tot 6 uur dinsdagochtend plaatselijke tijd ook veertien Chinese schepen waargenomen.

Lees meer »

Opvallend lage opkomstcijfers in veel stembureaus: “Als die trend zich doorzet, wordt dat het verhaal van de dag”

Van Brugge tot Beringen en van Lubbeek tot Aalst hoor je geluiden over zo goed als lege stembureaus en (voorlopig) lage opkomstcijfers. Het bracht Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) ertoe om in onze verkiezingsmarathon zelfs een oproep te lanceren om te gaan stemmen. Of hoe de afschaffing van de opkomstplicht (voorlopig) een grotere schokgolf lijkt te veroorzaken dan verwacht.

Lees meer »

De Angels van Victoria’s Secret maken na 5 jaar hun comeback: voor de ene niet inclusief genoeg, voor de ander “te woke” 

Na een pauze van 5 jaar hebben de "Angels" van het Amerikaanse lingeriemerk Victoria’s Secret opnieuw op de catwalk gestaan. Gigi Hadid opende de glamourshow, Kate Moss debuteerde met dochter Lila, Carla Bruni was terug van weggeweest en Cher zorgde voor een kippenvelmoment met haar hit ‘Believe’. Het oogde spectaculair, maar sommigen bleven op hun honger zitten.

Lees meer »

Christiane en Robert zijn een gouden paar

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Robert Van Hulle (75) en Christiane T’Kindt (72) door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet. Ze trouwden in Kruishoutem op 4 oktober 1974. Robert werd geboren in Olsene op 15 maart 1949. Christiane zag het levenslicht in Oudenaarde op 1 december 1951. Ze hebben drie kinderen: Lieven, Els
The post Christiane en

Lees meer »