Hoe renners de pijn verbijten na een crash en waarom ze zo snel terugkeren: “Dat wordt er ingepompt, het zit in ons DNA”

Jenthe Biermans viel vorig weekend 25 meter diep in een ravijn in de Giro, maar moest gedwongen worden om uit de race te stappen. Wout van Aert rijdt de Ronde van Noorwegen hoewel hij nog altijd last heeft aan zijn zeven gebroken ribben. En ook Remco Evenepoel wil binnenkort weer koersen amper twee maanden nadat hij zijn schouderblad en sleutelbeen brak. Wat is dat toch met renners dat ze zo makkelijk pijn lijken te kunnen verdragen? Bestaat er zoiets als een ‘unieke psyche’ van de coureur? “Ik heb een breukje in mijn voet, maar ik rep daar niet over. Ik vind het echt de moeite niet.” 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Nogal wat mensen stuurden hun kat gisteren. Maar een volmacht geven aan kiezers met andere objectieven geeft natuurlijk wat risico’s…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wijnbouwer Marc krijgt hulp van leerlingen Ter Sterre in Moorslede

Marc Dewulf van Mikken Urban Winery langs de Diepestraat in Moorslede was de voorbije weken volop bezig met zijn zesde oogst. Daarbij kon hij opnieuw rekenen op onder andere de helpende handen van de leerlingen van GO! SBSO Campus Ter Sterre uit Moorslede. “2024 is sinds de opstart van de wijngaard het moeilijkste jaar.”
The post Wijnbouwer Marc krijgt

Lees meer »

Dirk Verwilst trekt aan langste eind voor fusiegemeente Tielt-Meulebeke: “Het was tot de laatste seconden spannend”

Voor de fusiegemeente Tielt-Meulebeke trekt de burgemeester van Meulebeke, Dirk Verwilst aan het langste eind. Hij is aan zet om een bestuur te vormen én wordt volgend jaar wellicht de eerste burgemeester. Dirk Verwilst haalt met zijn partij 11 zetels. Zijn collega-burgemeester uit Tielt, Luc Vannieuwenhuyze, haalt er met zijn lijst eentje minder. Het was tot op het eind razend

Lees meer »

“De wapens gaan na de show achter slot en grendel”: achter de schermen bij succesmusical ‘14-18’

Op de bühne is er niets van te merken, maar achter de schermen van spektakel ‘14-18’ staat een leger van professionals klaar om elke voorstelling een naadloze ervaring te bieden. Met 700 kostuums, tientallen pruiken en evenveel wapens legt de musical de lat hoog. Van special effects tot live muziek: hoe zit deze logistieke meesterproef in elkaar? Onze reporter stond

Lees meer »

Coalitie Team Burgemeester/W.I.T. houdt stand in Ichtegem, ‘anciens’ van W.I.T. geven de fakkel door

In Ichtegem zal de coalitie tussen Team Burgemeester en W.I.T. ook de komende 6 jaar worden verder gezet. Lieven Cobbaert, houder van het initiatiefrecht, heeft maandag namens beide partijen een gezamenlijke akte van voordracht van schepenen ingediend.
The post Coalitie Team Burgemeester/W.I.T. houdt stand in Ichtegem, ‘anciens’ van W.I.T. geven de fakkel door appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-verloofde van Liam Payne overspoeld met haatreacties na zijn overlijden: “Het is allemaal jouw schuld”

Kort na het nieuws van Liam Payne’s overlijden werd de sociale media van zijn ex-verloofde, Maya Henry (23), overspoeld met haatreacties van zijn fans. Hun tumultueuze relatie leidde ertoe dat Henry hem enkele dagen geleden een contactverbod oplegde wegens herhaaldelijk ongewenst contact. Fans beweren nu dat zij verantwoordelijk is voor Liams overlijden.

Lees meer »

Nederlandse presentatrice maakt grapje over vader van André Hazes, maar dat valt niet in goede aarde: “Zij is zo asociaal”

“Dit is onbeschaafd.” Het grapje van de Nederlandse presentatrice Hélène Hendriks over de vader van André Hazes valt niet in goede aarde bij de kijkers in Nederland. De opmerking verspreidt zich razendsnel op sociale media. Ondertussen lijkt Hendriks, de presentatrice van ‘De Oranjezondag’, haar fout te hebben ingezien. “Dit was inderdaad echt, echt, echt niet goed”, laat ze weten.

Lees meer »