Godelieve verblijft al tien jaar in Aksent te Lendelede

Godelieve Lannoo (93) verblijft al tien jaar in woonzorgcentrum Aksent in de Izegemsestraat. “Dit is uitzonderlijk”, zeggen Lore en Fien van het animatieteam van De Notelaer.

“Godelieve werd in Oostrozebeke geboren als jongste van een groot gezin. In 1958 trouwde ze met Michiel Provoost, die ze leerde kennen op een dansavond. Michiel is al overleden. Het koppel runde een witloofboerderij en Godelieve deed de boekhouding. Ze was vroeger in allerlei verenigingen actief. Ze heeft twee dochters, Mieke en Anneke, die nog altijd klaarstaan voor hun mama.”

In Aksent kennen ze Godelieve als een vrolijke en vriendelijke dame die dol is op alles wat met muziek, dans, kinderen en dieren te maken heeft. “Ze gaat in haar rolstoel mee op de wekelijkse wandeling en is een grote fan van De Notenclub. We hebben haar in de bloemetjes gezet en vrijwilliger Ronny kwam muziek spelen.” (IB)

The post Godelieve verblijft al tien jaar in Aksent te Lendelede is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wallonië werkt begrotingstekort niet weg tegen einde van regeerperiode

De Waalse regering en de Franstalige Gemeenschapsregering willen hun begrotingstekort halveren tegen het einde van de regeerperiode, in 2029. Pas tegen 2034 moet er een evenwicht zijn in de uitgaven en inkomsten. In Vlaanderen mikt de regering al op zo’n evenwicht tegen 2027. De Waalse regering maakt zich sterk dat ze geen "enkele nieuwe belasting" invoert.

Lees meer »

Hoogstraten smeert tienkoppige koploper Sporting Hasselt eerste nederlaag aan en komt mee aan de leiding

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond was dat de clash tussen Hoogstraten en Sporting Hasselt. Die laatste ploeg is niet langer alleen leider in de eerste amateurafdeling. De Limburgers verloren met z’n tienen op het veld

Lees meer »

IN BEELD: Triomftocht Kris Declercq na verkiezingsoverwinning in Roeselare: “Deze score had niemand verwacht”

Met tientallen waren ze verzameld aan het partijlokaal op de hoek van de Vlamingstraat en de H. Consciencestraat om de verkiezingsoverwinning van CD&V – lijst burgemeester te vieren. En om Kris Declercq feestelijk te verwelkomen. De burgemeester behaalde opnieuw een topscore. Onverwacht, klonk het bij de meeste.
The post IN BEELD: Triomftocht Kris Declercq na verkiezingsoverwinning in Roeselare: “Deze

Lees meer »

Cijfers en mooie woorden kun je niet eten

Veganisten zijn er rotsvast van overtuigd dat veganisme de enige ethisch verantwoorde levenswijze is. Maar door te begrijpen waarom mensen morele wezens zijn en hoe we morele beslissingen maken, blijkt het verhaal niet zo eenvoudig.

Lees meer »