Feestcommissie pakt uit met gevuld kermisprogramma: Muziek, koekjesworp en vuurwerk

In Lo vindt van vrijdag 31 mei tot dinsdag 4 juni de jaarlijkse kermis plaats. De feestcommissie zorgde ook dit jaar voor een gevuld kermisprogramma. Eindigen doen ze met een knal, want dinsdagavond vindt het spektakelvuurwerk plaats.

Het feestgedruis start op vrijdag 31 mei om 20 uur met een optreden van LunAcoustic op de Markt van Lo. Het betreft een initiatief van de plaatselijke horecazaken café De Vate, frituur ‘t Forketje en restaurant ‘t Stadhuis.

De officiële opening van de kermisattracties vindt plaats op zaterdagavond 1 juni om 18 uur. Die wordt voorafgegaan door een wandelconcert door het centrum van de stad. Om 20 uur is er nog een koekjesworp.

special act

Op zondag 2 juni vertrekt een rondrit van klassieke en moderne landbouwvoertuigen voor een tocht door de regio. De deelnemers worden omstreeks 12 uur terug op het marktplein verwacht voor de zegening. Vanaf 11.30 uur kunnen kinderen een ritje maken met een huifkar en om 11 uur is er een special act van de feestcommissie. Om 13 en 19 uur staan er nog twee koekjesworpen op het programma.

kermistijdrit

In zomerbar De Voart (Lobrug 1) vindt op maandag 3 juni vanaf 14 uur een kermiskaarting plaats ten voordele van de Engelkaarters en om 18.30 uur zijn alle scherpschutters welkom voor een wedstrijd boogschieten op de liggende wip. De kermisfestiviteiten eindigen op dinsdag 4 juni met een recreatieve kermistijdrit voor inwoners en oud-inwoners van Lo-Reninge en leden van de plaatselijke wielertoeristenclubs Julius Caesar en De Pollepeltrappers. Inschrijven kan tussen 18.15 en 19 uur, de eerste deelnemer start om 19 uur. Tussen 17 en 18 uur staan ook nog enkele koekjesworpen op het programma voor verschillende leeftijden.

Het hele kermisweekend kan je ook terecht in het gelegenheidscafé De Vette Forelle om de dorst te lessen. Een grandioos spektakelvuurwerk zet omstreeks 22.45 uur een definitief punt achter de kermis.

The post Feestcommissie pakt uit met gevuld kermisprogramma: Muziek, koekjesworp en vuurwerk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw verschillende ontploffingen gehoord in Beiroet

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New

Lees meer »

Oude Gistelse scharensliep nu in Izenberge

De Gistelse Erfgoedcel en het stadsbestuur beslisten eind 2023 om aan het openluchtmuseum Bachten De Kupe in Izenberge, bij Alveringem, een scharensliep te schenken. Dat is een grote (hand)kar waarmee een messen-, scharen- en schaatsenslijper van deur tot deur ging. Dit stukje erfgoed zat oorspronkelijk in de collectie van Gistel: lang geleden stond het in
The post Oude Gistelse

Lees meer »

Opnieuw krijgt Brugse school te maken met verontrustende beelden op sociale media: “Leerlinge meegenomen ter verhoor”

De politie rukte maandag uit naar de middelbare school Maricolen in centrum Brugge. Eerder die dag werden enkele verontrustende berichten onderschept. “De minderjarige leerling werd meegenomen ter verhoor”, zegt Lien Depoorter. Opvallend: afgelopen vrijdag kwam de politie nog ter plaatse in een andere Brugse school nadat een ex-leerling ook daar verontrustende berichten deelde op sociale media.

Lees meer »

Bib Zwevezele ontleent ook spellen

Vanaf half september kan je in de bibliotheek van kerk Hille in Zwevezele ook terecht voor meer dan 200 spellen. “Wie lid is van de bib kan gratis twee spellen per keer ontlenen”, vertelt cultuurschepen Brecht Warnez.
The post Bib Zwevezele ontleent ook spellen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cycloon Boris zorgt óók voor plezier, zo getuigt dit Vlaamse gezin in Oostenrijk: “In zeven jaar nog nooit meegemaakt”

Boris zorgt voor ellende alom in Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië, maar ook voor plezier. In Mühlbach am Hochkönig, een dorp in het Oostenrijkse Salzburger Land, gingen Bart Van Hombeek (39) en zijn zoon Marcel (5) vandaag gewoon snowboarden. “Er lag op sommige plekken een meter sneeuw. En vorige week zaten we nog in onze t-shirt in de tuin.”

Lees meer »

Vakbonden vormen front in Audi-betoging

Zo’n 5.500 mensen kwamen deze voormiddag samen in Brussel om te betogen naar aanleiding van de nakende sluiting van de Audi-fabriek in Vorst. Onder het motto “De industrie is van ons”, liepen de leden van verschillende vakbonden mee in de nationale staking. “Van het Belgische tot het Europese niveau, de politiek moet ons verdedigen.”

Lees meer »

IN BEELD. Prinses Alexia scoort met jurk uit kast van Máxima op Prinsjesdag

In een jurk met een enorme strik. Zo schitterde koningin Máxima (53) op Prinsjesdag 2024. Prinses Alexia (19) deed dan weer inspiratie op in de garderobekast van haar moeder. Josine Droogendijk, auteur van de site modekoninginmaxima.nl, werpt in ‘AD’ een blik op de outfits van de Nederlandse koninklijke familie. In het verleden werden de Oranjes wel eens uitgejouwd, maar dit

Lees meer »

Eén aflevering kost tot 400.000 euro en andere duizelingwekkende cijfers van ‘The Masked Singer’: “Duurste show van het land”

Een artistieke springplank, een risicovolle investering, een rollende geldmachine: ‘The Masked Singer’ is meer dan een liedjeswedstrijd. Nu de duurste tv-show van het land volgende week weer van start gaat, duikt HLN in de cijfers. Van de kostprijs per aflevering, vergoeding voor de deelnemers en sponsorcontracten van de partners. “De helft van ons totale marketingbudget pompen we in dat ene

Lees meer »

Werkgever erkent zijn verantwoordelijkheid in dood van Aaron (24) na fatale val van deathride: “Maar er komt waarschijnlijk geen rechtszaak”

“De katrol die gebruikt werd, was niet geschikt en was bovendien niet correct bevestigd. Dat is de verantwoordelijkheid van de werkgever, die zich schuldig maakte aan inbreuken op de arbeidsveiligheid en onopzettelijke doding.” En toch zal er waarschijnlijk geen rechtszaak komen, na de fatale val die monitor Aaron Delannoy (24) uit Gent anderhalf jaar geleden maakte in Zwevegem. In plaats

Lees meer »

Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten”

Dieven hebben donderdagavond een elektrische fiets ter waarde van enkele duizenden euro’s gestolen ter hoogte van Howest in Brugge. “Mijn fiets was nochtans dubbel gesloten”, zucht slachtoffer Fien Dhondt. “Al snel hoorde ik dat ik niet het enige slachtoffer was.”
The post Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten” appeared first on KW.be.

Lees meer »