Colombiaanse ex-president formeel beschuldigd van fraude en manipulatie van getuigen

Het Colombiaanse parket heeft de voormalige Colombiaanse president Álvaro Uribe formeel beschuldigd van fraude en het beïnvloeden van getuigen. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse land dat een voormalig staatshoofd in de beklaagdenbank moet plaatsnemen.

 

Meer krantenkoppen in België

Rondleiding op begraafplaatsen, bunker en museum in Zonnebeke

Ter gelegenheid van Open Monumentendag kan je in Zonnebeke op zondag 8 september terecht op de begraafplaats voor gratis rondleidingen. Ook de Zandvoordse commandobunker gooit de deuren open en het Passchendaele Museum opent een pop-up tentoonstelling.
The post Rondleiding op begraafplaatsen, bunker en museum in Zonnebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meteen al dode in eerste week? En verdwijnt Marianne achter de tralies? Dit mag je verwachten van nieuwe seizoen van ‘Thuis’

Verdwijnt Marianne uit ‘Thuis’ omdat ze naar de gevangenis moet? Wie is de mysterieuze schutter in het gerechtsgebouw en wie raakte er gewond? En gaat Tamara eindelijk op zoek naar haar ontvoerde kinderen? Die hamvragen worden maandag bij de start van het 30ste seizoen opgelost. De VRT 1-soap belooft een dramatische start, want deze week valt er al zeker één

Lees meer »

Aili (17) mag jaar lang Menen vertegenwoordigen als Wieltjesambassadeur: “Dit had ik niet verwacht”

Aili Deweerd (17), Emma Foulon (25) en Laetitia Lavens (26) maakten er zaterdagavond een spannende verkiezingsstrijd van in De Kapucinne in Menen. Uiteindelijk was het Aili die aan het langste eind trok. Zij kroonde zich tot de tweede Wieltjesambassadeur van de stad. “Hoop anderen te inspireren.”
The post Aili (17) mag jaar lang Menen vertegenwoordigen als Wieltjesambassadeur: “Dit had

Lees meer »

Botenhelling in gebruik genomen in Roesbrugge, jaagpad alleen voor wandelaars

Zaterdagnamiddag werd in Roesbrugge de botenhelling of slipway op de IJzer officieel in gebruik genomen. De brandweer van Zuid-IJzer gaf er, onder leiding van postoverste luitenant Daan Vandenbussche, een demonstratie door hun boot te water te laten. Volgens burgemeester van Poperinge Christof Dejaegher (CD&V) wordt het jaagpad langs de IJzer binnen enkele weken aangepakt. Maar voorlopig zal dat alleen voor

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten”

Op zondag 8 september organiseert fietshandel Sovélo in Aarsele voor het eerst de Sovélo Speed Tour, een fietstocht specifiek gericht op de eigenaars van een speedbike. “Eindigen gebeurt met een drankje en een hapje.”
The post Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten” appeared first on KW.be.

Lees meer »