Brand in psychiatrisch ziekenhuis waar enkele van de gevaarlijkste criminelen van Verenigd Koninkrijk zijn opgesloten

Er is een enorme brand uitgebroken in het Broadmoor-ziekenhuis in Crowthorne in het zuidoosten van Engeland. Daar zitten een paar van de gevaarlijkste criminelen uit het Verenigd Koninkrijk opgesloten. Dat melden Britse media.

 

Meer krantenkoppen in België

Corneel Vanslembrouck wil voor goud gaan op EK

Op het EK wielrennen mag Corneel Vanslembrouck (17) de Belgische kleuren verdedigen in de Mixed Team Relay. Als gepatenteerde tijdrijder maakt de tweedejaarsjunior kans op een medaille. “Het thuispubliek zal ons een extra boost geven.”
The post Corneel Vanslembrouck wil voor goud gaan op EK appeared first on KW.be.

Lees meer »

FSMA legt zware boete op aan Belfius: 1 miljoen euro voor negeren vereiste procedures bij kasbons

De Belgische markttoezichthouder FSMA heeft een minnelijke schikking getroffen met Belfius Bank omdat de bank kasbons verkocht zonder de vereiste prospectus en hun reclame niet vooraf lieten screenen. De schikking bestaat uit een boete van 1 miljoen euro en een verplichting om het juridisch risicobeheer te versterken. Deze boete is de op twee na hoogste die de FSMA ooit heeft

Lees meer »

Welke deadline is nog haalbaar voor Vlaamse en federale formatie? “Partijen vrezen toegevingen te moeten doen, zo dicht bij verkiezingen”

Nu CD&V en Vooruit bezwaren blijven maken bij de startnota’s van Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) lijkt ook die regeringsvorming in het vaarwater te komen van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat zegt politicoloog Carl Devos (UGent). Welke deadline is nu nog realistisch voor de Vlaamse formatie? En wanneer steken ze federaal ook eens een tandje bij?

Lees meer »

Oplichter uit Big Brother opnieuw voor de rechter: beleggers in ‘duurzame technieken’ zijn tientallen miljoenen kwijt

Voormalig Big Brother-deelnemer Javier De Rycke moet zich opnieuw voor de strafrechter verantwoorden voor grootschalige oplichtingspraktijken. Samen met een internationale bende oplichters zou hij een driehonderdtal investeerders in duurzame bos- en mijnbouw hebben gedupeerd. De totale schade voor de slachtoffers bedraagt ongeveer 20 miljoen euro.

Lees meer »

“Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes”: 19-jarige Moorsledenaar staat terecht voor verspreiding naaktbeelden ex-vriendinnetje (15)

Na het einde van hun relatie verspreidde een toen 19-jarige jongeman uit Moorslede naaktfoto’s en -filmpjes van zijn 15-jarig vriendinnetje. Het kan hem op een celstraf van één jaar te staan komen. Hij vond het zelf niet nodig op zijn proces aanwezig te zijn maar krijgt nog een kans.
The post “Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes”: 19-jarige

Lees meer »

Hoe noodzakelijk is luchtafweer voor de Antwerpse haven? “We zijn compleet onbeschermd en een vogel voor de kat”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

In de manosphere van Tiktok: waarom kijken jongens naar misogyne filmpjes?

Even scrollen op Tiktok en een jongen komt in de manosphere terecht. De Standaard creëerde fictieve accounts en zag hoe de levenslessen van Andrew Tate en consorten in overvloed te vinden zijn. Lessen die vaak bijzonder vrouwonvriendelijk zijn. “Je kunt eerst blut en dan rijk zijn, maar je kunt niet eerst een hoer en dan iemands vrouw zijn.”

Lees meer »

Expo viert 80 jaar bevrijding van Maldegem

Het is precies 80 jaar geleden dat Maldegem werd bevrijd van de nazi’s. Om stil te staan bij deze bijzondere verjaardag, organiseert vzw België-Canada met steun van de gemeente de tentoonstelling ‘Maldegem bevrijd, 1944-2024’. De tentoonstelling is het werk van Benedict Braet, Bart Bousery, Frank Raeman en Eric Verstraete en belicht de oorlogsgeschiedenis van Maldegem,
The post Expo viert

Lees meer »