Amber Claeys uit Moerkerke wint Future Proef Award

Nadat de Moerkerkse Amber Claeys (21) enkele weken geleden al hoge ogen gooide met haar nominatie voor de Future Proef Awards, bereikt er ons nog mooier nieuws: met haar eindproef over ‘groene begraafplaatsen’ won ze ook effectief de award. Amber studeerde af als bachelor Groenmanagement aan de PXL hogeschool in Hasselt.

Met de Future Proef Award – toegekend door de Vlaamse overheid en de hogere onderwijsinstellingen – worden eindwerken beloond die bijdragen aan een duurzame toekomst. Amber schreef haar eindwerk over het vergroenen, duurzamer, aantrekkelijker en meer polyvalent maken van begraafplaatsen. Op haar stageplaats bij het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren kreeg ze alle ruimte om hiervoor heel wat veldwerk te ondernemen.

“In een aantal gemeenten in die regio heb ik maar liefst 61 begraafplaatsen geïnventariseerd”, liet Amber ons eerder al weten. “Ik zag dat ze erg ‘versteend’ waren en dus weinig groen bevatten, waardoor ze nog heel veel potentieel tot verbetering hadden.”

“Natuurlijk ben ik heel erg vereerd dat ik heb gewonnen op deze eerste editie van de Future Proef Award”, zegt Amber. “De jury liet weten dat ik mijn overwinning te danken heb aan de ruime aanpak van mijn onderzoek, het betrekken van veel verschillende partners, veel gesprekken en een variatie aan terreinwerk. En de kers op de taart is de brochure naar overheden: een heel erg toegankelijke leidraad.”

De overwinning staat uiteraard mooi op haar CV maar Amber, die nu werkt als groenmanager bij de Vlaamse overheid, wint er ook nog eens een geldprijs van 1.750 euro mee. “Dat bedrag mag ik besteden naar believen maar ik doe naast mijn job nog de studie ‘groenerfgoed’ en daar komen ook wel kosten bij”, geeft Amber nog mee. (PDV)

The post Amber Claeys uit Moerkerke wint Future Proef Award is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Eto’o heeft in principe niets te zeggen over mij”: Marc Brys praat voor het eerst uitgebreid over de hetze rond z’n aanstelling

“Als je iedereen moet geloven, heeft Eto’o me vier keer ontslagen.” En toch staat Marc Brys (62) nog aan het roer van de Kameroense nationale ploeg. Voor het eerst sinds hij de heksenketel van Yaoundé – en alle rellen daar aanwezig – even achter zich heeft gelaten, neemt de bondscoach het woord. “Vanaf dag één had ik een bewaker bij

Lees meer »

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »

China zal ‘nooit’ dossier 23 dopingpositieve zwemmers delen met Amerika

De Chinese antidopingautoriteiten zullen “nooit” instemmen met het verzoek uit de Verenigde Staten om details vrij te geven van het onderzoek naar de 23 Chinese zwemmers die vlak voor de Olympische Spelen in Tokio positief testten op een verboden middel. Het Amerikaanse antidopingbureau USADA en leden van het Congres hebben om publicatie van het dossier gevraagd.

Lees meer »

Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!”

Van vrijdag 28 juni tot en met maandag 1 juli organiseert het Brugs Handelscentrum (BHC) opnieuw een koopweekend met heel wat animatie in het kernwinkelgebied. “Sedert medio 2023 zijn er meer dan zestig nieuwe zaken bijgekomen”, weet voorzitter Dirk Vanhegen.
The post Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met gratis slotshow

Hoefgetrappel op zaterdag 29 juni in Torhout, want dan heeft de 46ste Paardenmarkt plaats. De handel start al om 7 uur ’s morgens, maar ook wie later uit de veren is, kan volop van het evenement genieten. De gratis slotshow achter het oud-stadhuis op de Markt duurt tot even na 18.30 uur.
The post Paarden veroveren Torhout: Paardenmarkt met

Lees meer »

Iraniërs kunnen nieuwe streng geselecteerde president kiezen

Iran kiest een nieuwe president na de dood van Ebrahim Raisi, die in mei door een helikopterongeluk om het leven kwam. De winnende kandidaat moet vrijdag de helft van de stemmen krijgen anders volgt er 5 juli een tweede ronde. Er kan worden gekozen uit vier kandidaten, nadat twee kandidaten zich woensdag en donderdag uit de race hadden teruggetrokken om

Lees meer »