Zwemparadijs op Grieks eiland Santorini blijkt niet te bestaan

Het Griekse eiland Santorini, bekend van zijn typische witte huisjes en blauwe daken, heeft er een topattractie bij. Een wildwaterparadijs, pal in het toeristisch centrum. Op sociale media is het alvast een hit. Al is er één groot probleem: het blijkt niet te bestaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Net geen 9.000 Rotary-eendjes hebben het lastig tegen wind; publiek massaal opgedaagd om te supporteren

8.945 badeendjes maakten een tocht bezig op het kanaal. Ze werden losgelaten door de jubilerende Rotary Club Izegem, maar hadden het door de plots gewijzigde deining moeilijk om richting finish te zwemmen. Gelukkig stonden er naar schatting duizend supporters om ze aan te moedigen.
The post Net geen 9.000 Rotary-eendjes hebben het lastig tegen wind; publiek massaal opgedaagd om

Lees meer »

Aanleg van gecontroleerd overstromingsgebied

De gemeente en de provincie starten dit najaar met de aanleg van een nieuw gecontroleerd overstromingsgebied langs de Sint-Jansstraat. Het project zou voor minder wateroverlast moeten zorgen en tijdens drogere periodes landbouwers extra wateropslag moeten bieden.
The post Aanleg van gecontroleerd overstromingsgebied appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na verhaal in Frankrijk vreest ook Vlaamse bloemiste dat ze kanker kreeg door pesticiden: “De chrysanten zagen wit van de beschermingsmiddelen”

“Eigenlijk zou ik per direct moeten stoppen met mijn werk”, zegt Catherine (58) terwijl ze de blaadjes van een ruiker bloemen ritst. Haar arm draagt de sporen van 33 bestralingssessies. Na het verhaal van de Franse Emily (11), van wie de dood direct gelinkt werd aan bestrijdingsmiddelen op bloemen, wil ook deze Vlaamse bloemiste voor het eerst haar verhaal doen.

Lees meer »

Eddy (69) is al 54 jaar gepassioneerd door Duitse componist: “Beethoven blijft me nog steeds raken”

Eddy D’Hespeel is al 25 jaar sportjournalist bij de West-Vlaamse regiozender Focus/WTV, maar nog veel langer gepassioneerd door de Duitse componist Beethoven. “Ik ben reeds als 15-jarig kereltje geboeid door Beethoven en dat blijft nog steeds duren”, vertelt de inmiddels 69-jarige D’Hespeel. Op vrijdag 18 oktober brengt hij een heuse audiovisuele voorstelling ‘Beethoven NU’ in cc De Feniks in Wingene.

Lees meer »

Na lekken nu ook zand in waterleidingen na werken aan riolering in Zwijndrecht: “Wasmachine, afwasmachine en koffiezet kapot”

In Zwijndrecht ondervinden de inwoners van de Verstocktstraat nog altijd last van de heraanleg van de riolering in hun straat. In februari zorgde een barst in de riolering al voor water in de kelders, maar nu blijkt dat er ook zand in de waterleidingen terecht kwam. "Ondertussen zijn al mijn huishoudtoestellen die water gebruiken kapot", zegt bewoner Isabel Van Eeckhoven.

Lees meer »

De EDUbox Historisch bewustzijn geeft jongeren een nieuwe kijk op het verleden

Om de wereld van vandaag beter te begrijpen, is het cruciaal om een diepgaand begrip te hebben van het verleden en de diverse dimensies die daarin verscholen liggen. Met de EDUbox Historisch bewustzijn, een interactief lespakket voor leerlingen secundair onderwijs, wil VRT jongeren laten zien hoe ze vanuit verschillende perspectieven naar bestaande verhalen kunnen kijken om hun blik te verbreden.

Lees meer »

Glazenwasser Stijn Marchand schuldig aan moord

Schuldig aan moord, dat is het oordeel van de jury op het proces van Stijn Marchand. Zijn versie over een kogel die per ongeluk afging op slachtoffer Frank, werd niet geloofd. De jury volgde de openbaar aanklager die in felle pleidooien had geroepen: “U liegt!”

Lees meer »

Proces rond ongeval bij bushokje waarbij Inès (15) het leven liet, komt voor in maart: “Er zijn nog veel vragen”

In de Kortrijkse politierechtbank is het proces ingeleid rond het dodelijk ongeval bij een bushokje in Wielsbeke op 21 augustus 2023. De 15-jarige Inès Moula kwam daarbij om het leven, haar moeder en een derde slachtoffer raakten zwaargewond. De betrokken partijen spraken conclusietermijnen af. “Er zijn nog veel vragen”, aldus de advocaat van moeder Farrah Debbar.

Lees meer »

Extra job- en taalcoaching tijdens leerwerktraject

Stad Oostende start een nieuw programma dat job- en taalcoaching biedt aan mensen met een leefloon die werken bij stadsdiensten, vzw’s en privébedrijven. Het doel is om hen extra ondersteuning te bieden bij hun leerwerktraject en hen beter voor te bereiden op verdere stappen op de arbeidsmarkt.
The post Extra job- en taalcoaching tijdens leerwerktraject appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V is grote winnaar in Pittem, Denis Fraeyman blijft burgemeester: “Onverwacht, maar zeer tevreden”

CD&V is overduidelijk als de grote overwinnaar uit de bus gekomen in Pittem. De partij van de huidige burgemeester haalde elf van de zeventien zetels binnen, een onverhoopt succes. NPE blijft met de overige zes zetels wat verweesd achter. De partij moet zich naar eigen zeggen bezinnen.
The post CD&V is grote winnaar in Pittem, Denis Fraeyman blijft burgemeester:

Lees meer »

1 op de 14 stemmen: maar liefst 1.618 volmachten uitgebracht in Ninove op verkiezingsdag

Wat gebeurde er precies in de stembureaus in Ninove op verkiezingsdag? Werd er gefraudeerd met volmachten of niet? En door welke partij(en) dan? Onze onderzoekscel kon de verzegelde PV’s inkijken die werden opgemaakt na de sluiting van de stembureaus: er werden 1.618 volmachten uitgebracht in Ninove. Dat is een opvallend hoog aantal. Wat betekent dat? En hoeveel stemmen moet Forza

Lees meer »