Wagons bollen zonder machinist het station uit, passagier grijpt in: “Toen we een rood licht passeerden, trok ik aan de noodrem”

Een dertigtal treinreizigers beleefden vrijdagmorgen een erg spannend moment. Bij het ontkoppelen van een treinstel in het station van Mechelen, liep er iets mis. Daardoor bolden enkele wagons zonder machinist uit het station. Een koelbloedige passagier kon de trein tot stilstand brengen door aan de noodrem te trekken.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemiddelde dagprijs in woonzorgcentra stabiliseert

De prijzen van de woonzorgcentra zijn dit jaar gestabiliseerd na de felle prijsstijgingen van de afgelopen jaren. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Caroline Gennez (Vooruit) vrijdag gemeld. Hoewel de prijzen zijn gestegen op een jaar, stegen ze niet sterker dan de inflatie.

Lees meer »

Cocaïne spoelt steeds vaker aan op de stranden langs de Noordzee

Er spoelt steeds vaker cocaïne aan op de stranden langs het Kanaal en de Noordzee. Dat schrijft de Belgische douane woensdag in een persbericht. Als oorzaak wijst de douane naar de “duidelijke trend van drop-offs”. Daarbij gooien grote schepen hun lading drugs overboord zodat kleine bootjes ze later kunnen oppikken.

Lees meer »

Trump en Harris kregen al geld van meer dan 100 miljardairs. Maar wie spant de kroon en wat leren die giften over hun beleid?

Er zijn al 125 miljardairs die zich in de Amerikaanse presidentsstrijd hebben gemengd met een publieke steunbetuiging en/of geld. Dat blijkt uit een onderzoek van het zakenblad ‘Forbes’. We wisten al dat Elon Musk, de rijkste man in de VS, partij trekt voor Donald Trump. Maar wie heeft de meeste miljardairs achter zich, hij of Kamala Harris? Wat leert de

Lees meer »

“Hij stuurde dat hij er niet lang meer zou zijn”: zo verliepen de laatste dagen en uren van Liam Payne

Samen met z’n vriendin, influencer Kate Cassidy (25), genoot Liam Payne (31) de voorbije weken van een vakantie in Buenos Aires. Een ogenschijnlijk heerlijke periode die woensdagavond een onverwacht tragisch einde kende, toen de zanger van zijn hotelbalkon viel. Naar de exacte omstandigheden blijft het voorlopig gissen, maar één ding is zeker: de laatste dagen ging Liam minder zorgeloos door

Lees meer »

Jonathan Holslag, de professor die de wereldpolitiek inruilt voor het stadhuis: “Dit overtreft mijn stoutste dromen”

Een professor internationale politiek die de tv-studio’s platloopt om te waarschuwen voor Chinese inmenging en spionage: zo kent Vlaanderen Jonathan Holslag. Maar kijk, zijn zijsprong in de lokale politiek levert hem plots de burgemeesterssjerp op. “Veel inwoners zijn bezorgd over de snelle toestroom aan mensen van niet-Europese origine”, zegt hij in zijn eerste grote interview. “Dat is een signaal dat

Lees meer »

Ruth Vandenberghe triomfeert: “Kortrijk kiest voor ambitie en verdere vernieuwing”

“Dit overtreft mijn stoutste dromen.” Een uitzinnige Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk) sprak zonet in het tot de nok gevuld Hotel Damier haar militanten toe. Met een monsterscore van 37,5% staat niks haar nog in de weg om als eerste vrouw ooit titelvoerend burgemeester van Kortrijk te worden.
The post Ruth Vandenberghe triomfeert: “Kortrijk kiest voor ambitie en

Lees meer »