VVSG reageert op slordigheid met domeinnaam ‘overpelt.be’ in Pelt: “Lokale besturen hebben extra ondersteuning nodig voor cyberveiligheid”

Lokale besturen hebben nood aan meer ondersteuning van de Vlaamse en federale overheid om hun IT-systemen veilig te beheren. Dat zegt de Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) na een onderzoek van ethisch hacker Inti de Ceukelaire. Daaruit bleek onder meer dat de oude domeinnaam van de gemeente Pelt nu in handen is van onbekenden. "Lokale besturen zijn niet opgewassen tegen hackers, ze hebben hulp nodig", zegt Natalie Debast van VVSG. 

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt

Een 37-jarige man uit Nieuwpoort riskeert een effectieve celstraf van zes maanden nadat hij een vrijwillig brandweerman aanviel op de kerstmarkt. Hij sloeg de man een hersenschudding. K.D., die al 21 veroordelingen op zijn palmares heeft, minimaliseerde de feiten. “Hij had me eerst uitgedaagd”, klonk het.
The post Agressor (37) slaat brandweerman hersenschudding op kerstmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jumbo-baas blijkt al sinds 2014 betrokken bij witwaspraktijken: ook bedrijfstop én familie waren op de hoogte

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »