Vlaams Belang wil brandweer bewapenen met stroomstootwapens

Vlaams Belang wil dat hulpverleners steekwerende vesten en stroomstootwapens krijgen. De partij lichtte de voorstellen rond veiligheid uit het verkiezingsprogramma toe. "De hulpdiensten worden steeds vaker aangevallen", klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

De rise and fall van Didier Reynders

13:29 Didier Reynders is aan de kant gezet, schrijft Quentin Joris, chef politiek bij L’Echo. Is dit het einde van een tijdperk voor de Franstalige liberalen? Sommigen zeggen volmondig ‘ja’, anderen zijn da…

Lees meer »

Flor Velle vestigt zich als fietshersteller: “Ik ben een echte fietsfanaat”

Sedert kort woont Flor Velle samen met zijn vriendin Amber Kemel in de Reigerstraat 8, de voormalige woning van Flors grootouders. En daar heeft hij nu de garage ingericht als atelier, want Flor is in bijberoep gestart als fietshersteller. “Niet alleen de fiets zelf, maar ook de techniek is mijn passie”, vertelt Flor.
The post Flor Velle vestigt zich

Lees meer »

Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten na botsing tussen Lijnbus en twee voertuigen

Op de afrit van de E403 in Torhout gebeurde vrijdagmiddag rond 16.30 uur een verkeersongeval waarbij een Lijnbus en twee voertuigen betrokken waren. Het ging om een kop-staartbotsing bijna bovenaan de brug om naar Torhout te rijden. Op de Lijnbus zaten geen passagiers, in een van de wagens raakte iemand lichtgewond.
The post Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten

Lees meer »

Reclames zien over gokken, zet aan tot gokken

Wie geregeld communicatie van gokbedrijven ziet passeren, gaat “gokken normaler vinden, én ook meer de illusie hebben dat je controle hebt over de uitkomst van het gokken”. De kans dat iemand daardoor effect een gokje waagt, stijgt ook. Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent naar het gokgedrag van Vlamingen tijdens het voorbije EK Voetbal — 1.600 mensen deden

Lees meer »

Expert waarschuwt voor groeiende macht grote technologiebedrijven: “Moeten aan minder regels voldoen dan een kopje koffie”

Grote technologiebedrijven regeren steeds meer de wereld. Dat zegt Marietje Schaake, directeur van het Cyber Policy Center van de Stanford University. Ze vindt het dan ook logisch dat die bedrijven steeds meer in het vizier van het gerecht komen. Denk maar aan X van Elon Musk dat in Brazilië verboden werd of Telegram-topman Pavel Doerov die in Frankrijk vervolgd wordt.

Lees meer »

Wereldspeler Aluvision neemt intrek op Evolis: “Blij om deel uit te maken van Kortrijks ondernemerschap”

West-Vlaams ondernemerskoppel Ann Vancoillie en Dirk Deleu keren terug naar onze provincie, meer bepaald de “economische hoofdstad Kortrijk”, zoals burgemeester Vincent Van Quickenborne het beschreef. De nieuwe thuishaven van Aluvision op het bedrijvenpark Evolis omvat productiefaciliteiten, magazijnruimte, een logistiek centrum, tijdelijke pop-up kantoren en showroom.
The post Wereldspeler Aluvision neemt intrek op Evolis: “Blij om deel uit te maken

Lees meer »

Lichaam van vermiste Belgische toeriste (28) teruggevonden in Thailand: lokale autoriteiten gaan uit van spijtig ongeval

De Belgische toeriste (28) die sinds vrijdag vermist was in de provincie Mae Hong Son, in het noorden van Thailand, is dood teruggevonden. Dat werd door de lokale politie bevestigd aan VTM NIEUWS. De lokale autoriteiten gaan uit van een spijtig ongeval. Het lichaam van de vrouw wordt morgen overgebracht naar Chiang Mai, de hoofdstad van de provincie.

Lees meer »