Thibau Nys is leiderstrui kwijt in Noorwegen na lastige slotklim: “Misschien verkeerde keuze gemaakt”

Thibau Nys heeft geen twee op twee gescoord in de Ronde van Noorwegen. Onze landgenoot kraakte in de laatste kilometers van de slotklim van de tweede etappe. De winst was voor Axel Laurance, die ook leider wordt. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE FORMATIE. Voorzitters Arizona-partijen zitten weer samen – MR, Les Engagés en PS willen strengere LEZ-normen in Brussel met twee jaar uitstellen

Bemiddelaar Maxime Prévot (Les Engagés) probeert de brokken te lijmen na de mislukte formatieopdracht van Bart De Wever (N-VA). Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zet zich schrap voor de eindsprint. En in Brussel is de puzzel nog altijd niet gelegd. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Limo’s, sterrenzaken en hotels van 1.600 euro per nacht: de luxezomer van Conrad Janssens, mama Ilse De Meulemeester en papa Glenn

Ritjes in limousines, dineren in sterrenrestaurants en vakanties in de duurste hotels ter wereld: zo ziet het leven eruit voor Conrad Janssens (22). Samen met zijn vriend Cesar Casier (36) en zijn ouders, ondernemer Glenn Janssens (49) en voormalig Miss België Ilse De Meulemeester (53), geniet hij van een luxueus bestaan. De afgelopen maanden beleefden ze een droomzomer waarin kosten

Lees meer »

Arne Willem is al negen seizoenen titularis tussen de palen bij KSV Jabbeke A: “Ik geniet hier van grenzeloos vertrouwen”

KFC Lichtervelde is een team dat KSV Jabbeke nooit mag onderschatten. Een gelijk opgaande partij werd met het kleinste verschil verloren. Nu maken de jongens van de gedreven coach Bart Van Hecke zich op voor de thuisderby tegen Dosko Sint-Kruis.
The post Arne Willem is al negen seizoenen titularis tussen de palen bij KSV Jabbeke A: “Ik geniet hier

Lees meer »

Lokale weerman Tometeo voorspelt droog weer voor Izegem Koers (maar wellicht neerslag tijdens de afterparty)

Een voorspelling over de uitslag van de wielerwedstrijd doet hij niet, maar de lokale weerman Tometeo (Tom Dutoit) ziet op zijn weerkaarten dat het peloton vandaag geen regen over zich heen zal krijgen. Voor de afterparty, ook niet onbelangrijk voor de vele wielerfans en andere leutezoekers, zal het wellicht niet droog blijven. Maar dat zal niet beletten dat vele duizenden

Lees meer »

Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars”

Zaterdagmorgen trapte Trots op Oostende, de kartellijst van Open VLD, CD&V en Groen, de campagne voor de lokale verkiezingen letterlijk op gang. Hun programma telt elf thema’s. “We hebben geluisterd naar de Oostendenaars, verschillende ideeën verzameld en alles samengebracht tot ons programma”, zegt lijsttrekker Bart Tommelein.
The post Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars” appeared

Lees meer »

Ook zaterdag nog evacuatievluchten in Zwitserse vallei: toeristen betalen 150 euro voor redding per helikopter

De Zwitserse autoriteiten blijven helikopters inzetten voor de 2.200 toeristen die vastzitten in de Saas-vallei in het Zwitserse kanton Wallis. In de nacht van woensdag op donderdag veroorzaakte noodweer verschillende aardverschuivingen, waardoor rotsblokken terechtkwamen op de hoofdweg naar het dal. Zowat 250 mensen werden vrijdag al met een helikopter uit de vallei geëvacueerd.

Lees meer »

Heraangelegde Ringlaan in Wenduine na 7 jaar eindelijk geopend

In Wenduine, bij De Haan, is de nieuwe Ringlaan officieel geopend. Door allerlei problemen sleepten de werken 7 jaar aan. Het gemeentebestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWVV) trakteerden de buurtbewoners op een glaasje, "om hen te bedanken voor hun begrip en hun geduld". Een wandelconcert van de Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan, maakte de opening extra feestelijk.

Lees meer »

Tijdritspecialiste Maes: “Uit de hand gelopen hobby”

Nadat ze in maart in het Nederlandse Almere een individuele tijdrit won, was Marie Maes (23) tijdens het weekeinde van 17 en 18 augustus twee keer succesvol aan het werk tegen de klok. Zowel in Zeeland als in Heusden-Zolder klokte de eliterenster de snelste tijd.
The post Tijdritspecialiste Maes: “Uit de hand gelopen hobby” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extreemrechtse partij AfD haalt in Thüringen en Saksen 30 procent

Bij de belangrijke verkiezingen in de Oost-Duitse deelstaten Thüringen en Saksen zegeviert de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland, waarmee niemand wil regeren. De CDU –nationaal in de peilingen de sterkste partij – is de enige klassieke partij die standhoudt en mogelijk twee ministers-presidenten zal leveren.

Lees meer »

Marie-Pierre Creton bakt wafeltjes voor Think Pink in Komen-Waasten: “In geen tijd waren er 1.500 de deur uit”

De Think Pink-actie raast opnieuw op volle kracht door Europa. Met roze bandjes en verschillende acties, wordt de aandacht op de strijd tegen kanker gevestigd. In Komen-Waasten is het vooral Marie-Pierre Creton (61) die, dankzij wafeltjes, mee aan de kar helpt trekken. “In geen tijd waren er 1.500 de deur uit”, lacht ze.
The post Marie-Pierre Creton bakt wafeltjes

Lees meer »