Raadkamer wil Barbara Gandolfi onder voorwaarden vrijlaten

De verdediging van Barbara Gandolfi (48) heeft met succes aan de Brugse raadkamer gevraagd om haar vrij te laten onder voorwaarden. Gandolfi mocht de gevangenis eerder al verlaten, maar staat momenteel nog onder elektronisch toezicht. Het parket kan wel nog beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer.

De recherche van de politiezone Oostende voerde al lange tijd een onderzoek naar mogelijke seksuele uitbuiting van vrouwen. Uiteindelijk werden midden februari huiszoekingen uitgevoerd in Oostende, Knokke en Wingene. Bij de inval in Oostende werden drie potentiële slachtoffers van seksuele uitbuiting aangetroffen. Daarnaast werden een vijftiental luxevoertuigen, ongeveer 34.000 euro cashgeld, 9.500 euro aan goud en zilver en meerdere andere luxegoederen in beslag genomen. Tegelijk werden bij een actie in de Hongaarse hoofdstad Boedapest een luxevoertuig, 6.000 euro cashgeld en vier dure polshorloges in beslag genomen. Ook de Hongaarse politie kon een aantal slachtoffers van seksuele uitbuiting aantreffen. Bij de inval werden een 34-jarige Hongaarse en een 28-jarige Belg gearresteerd.

Altijd ontkend

Bij de huiszoekingen in België werden zes verdachten opgepakt. Het zestal werd vervolgens aangehouden door de Brugse onderzoeksrechter. Vooral Frédéric V. (49) is geen onbekende voor het gerecht. De feiten zouden zich onder andere afgespeeld hebben in zijn stripclub in Oostende, al is V. tegenwoordig op papier niet de zaakvoerder van die bar. Frédéric V. is de ex-echtgenoot van Barbara Gandolfi. Samen stonden ze ooit terecht voor oplichting van haar ex-partner Jean-Paul Belmondo, maar uiteindelijk werden ze vrijgesproken door het Gentse hof van beroep. Gandolfi werd midden maart opgepakt toen ze in de gevangenis op bezoek ging bij de vader van V. Volgens haar advocaat Louis De Groote ontkent ze echter met klem elke betrokkenheid bij de feiten.

Onder voorwaarden

De Brugse raadkamer oordeelde op 19 april al dat Gandolfi de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. Na beroep van het parket plaatste de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) haar uiteindelijk onder elektronisch toezicht. Vrijdagochtend drong meester De Groote opnieuw met succes aan op een vrijlating onder voorwaarden. Als de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen opnieuw beroep aantekent, zal Gandolfi toch nog twee weken langer een enkelband moeten dragen.

The post Raadkamer wil Barbara Gandolfi onder voorwaarden vrijlaten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

OPROEP. Wat ga jij met het geld van de staatsbon doen?

Een half miljoen Belgen dat vorig jaar investeerde in de staatsbon, krijgt dat geld deze week terug. Voor hen is er de vraag: wat nu? Opnieuw investeren in de nieuwe staatsbon, profiteren van de stuntrentes bij sommige banken, of misschien wel iets helemaal anders? Laat het ons weten, dan contacteren wij jou mogelijk voor een artikel.

Lees meer »

Voorstel drastische verhoging toeristenbelasting zaait onrust in Italië: “Dit is paniekzaaien”

Italië kampt al jaren met overtoerisme. In Venetië, Florence en de Cinque Terre werden al maatregelen zoals entreegeld ingevoerd en nu overweegt de regering Meloni ook een aanzienlijke verhoging van de toeristenbelasting om “toeristen verantwoordelijker te maken”. Het voorstel wekt woede op bij toerismeorganisaties, die vrezen dat buitensporige verhogingen toeristen zullen afschrikken: “Laten we toeristen niet wegjagen met buitensporig hoge

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

“Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 49 doden en 219 gewonden nadat Rusland raket afvuurt op leercentrum en ziekenhuis

Zeker 49 mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen volgens de laatste cijfers ook zeker 219 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

“Het Salomonsoordeel binnen de VRT verhult een groter probleem: dat van de sluipende politisering”

Wie heeft Thuis nog nodig, nu de werking van de VRT zelf tot een soap is verworden? Al maanden houdt intern geruzie de openbare omroep in de greep. In de laatste aflevering vorige vrijdag werden programmadirecteur Ricus Jansegers en netmanager van VRT en VRT Canvas Lotte Vermeir de laan uitgestuurd. Hun onderlinge conflict verziekte volgens een welzijnsrapport de hele redactie.

Lees meer »

LIVE TOUR OF BRITAIN. Remco Evenepoel, die gepersonaliseerd cadeau krijgt, wil Magnier aan nieuwe zege helpen: “Straf wat hij doet”

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »

Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder

Er werden vier insectenkastjes, ook wel insectenhotels genoemd, onthuld in wzc De Vlinder in Harelbeke. De ontwerpers en makers zijn de mannelijke bewoners zelf. “Het is nu wachten op de insecten die hun weg moeten vinden”, luidt het.
The post Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paus aangekomen in Indonesië voor reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is dinsdag gearriveerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor het begin van zijn reis door Zuidoost-Azië. De 87-jarige paus reist in twaalf dagen door Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Het is zijn langste en verste tocht als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

Nederlands koppel dat hoteldrama in Duitsland overleefde, vertelt nu over tweede wonder: “Vijf minuten voor instorting vertelde ik Mark dat ik zwanger was”

Het waren beelden die exact een maand geleden zo naar de keel grepen: een Nederlands peutertje (2) en zijn jonge mama (23) die na 10 uur levend van onder het puin van een ingestort hotel in Duitsland werden gehaald. Ze hadden het wonderwel gered dankzij een deur die op hen was gevallen. Later werd ook vader Mark (26) vanonder het

Lees meer »

Dienstverlening van start in het nieuwe stadhuis van Roeselare, je kan er ook opnieuw trouwen

Op woensdag 4 september opende Roeselare de deuren van de Grote Markt 1. Nu de verhuizing achter de rug is, staan de stadsmedewerkers en het beleid klaar om de Roeselarenaars te ontvangen in het nieuwe stadhuis. De dienstverlening zit niet alleen in een gloednieuw gebouw. Roeselare nam de dienstverlening ook onder de loep en voerde enkele nieuwigheden in, zodat de

Lees meer »