Plopsaland en bediener ‘Mega Mindy jetski’ voor rechter na ongeval waarbij vrouw zwaargewond raakte

Een 49-jarige man die de waterattractie ‘Mega Mindy jetski’ bedient in Plopsaland De Panne moet zich samen met zijn werkgever bij de rechter verantwoorden voor een ongeval vorig jaar. Daarbij belandde de 55-jarige Christel met haar kleinzoon (5) in het water en raakte ze zwaargewond aan de arm. “Ik was volledig in fout want ik vergat mijn inspectieronde”, geeft operator O.V. ootmoedig toe. Opvallend: de man staat nog steeds aan de jetski’s want de job is naar verluidt zijn leven.

Voor het ongeval moeten we terugkeren naar een frisse lentedag op 3 april vorig jaar. De 55-jarige Christel H. uit Hofstade bij Aalst en haar 5-jarige kleinzoon willen om 16.37 uur een ritje maken op de Mega Mindy-jetski’s. Ze krijgen een poortje van een jetski niet open en zien tot hun verbazing hoe het platform plots verdwijnt. Het jongetje valt in het koude water waarop Christel hem achterna springt. In het water kreeg ze een klap van de zwenkarm van de machine waarna haar hele arm opengehaald werd. De vrouw heeft er nog steeds last van.

Geen veiligheidscontrole

De attractie werd stilgelegd en er volgde een onderzoek door een deskundige. Nu staan attractiebediener O.V., een 49-jarige man uit Bray-Dunes, en Plopsaland zelf terecht. “Het was snel duidelijk dat het een menselijke fout betrof”, zegt de procureur. “O.V. gaf meteen toe dat hij geen visuele veiligheidscontrole door een rondgang deed en de attractie startte terwijl die mensen niet ingestapt waren.”

“Toen hij het ongeluk opmerkte drukte hij meteen de noodstop in. We erkennen zijn grote spijt en vragen de opschorting. De deskundige haalde aan dat Plopsaland meer had kunnen doen voor de veiligheid omdat niet alle gondels zichtbaar waren vanuit de controlekamer. Voor hen vragen we 4.000 euro boete.”

Hart van in

“Mijn cliënt is er nog steeds het hart van in”, sprak meester Virginie Cottyn namens O.V. “Hij gaf meteen ootmoedig zijn schuld toe en ging praten met die mensen. Hij ligt er nog steeds wakker van hoe hij zijn inspectieronde kon vergeten.”

“Die man werkt met hart en ziel en vol enthousiasme in Plopsaland. Hij is ontzettend blij daar te werken en daar nog steeds te mogen werken. Want tot op vandaag bedient hij nog steeds de Mega Mindy jetski’s.”

Christel H. en haar kleinzoon waren geen burgerlijke partij. Hun schade wordt geregeld met de verzekeraar van Plopsaland.

Aanpassing attractie

“Eerlijk? Ik begrijp niet waarom Plopsaland gedagvaard werd”, sprak meester Michele Walgraeve namens Plopsaland. “De attractie werkte perfect, was gekeurd, de bediener was opgeleid en de instructies lagen in de controlekamer. Dat niet alle gondels zichtbaar waren, houdt geen steek. Dat is bij vele attracties zo.”

“Omdat Plopsaland altijd begaan is met de veiligheid voerden ze op eigen initiatief een aanpassing uit bij de attractie. Er staat daar nu buiten een controleknop. Pas als die ingeduwd is na een visuele controle buiten kan de attractie gestart worden.” Vonnis op 28 juni. (JH)

The post Plopsaland en bediener ‘Mega Mindy jetski’ voor rechter na ongeval waarbij vrouw zwaargewond raakte is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ineos is een stelletje ongeregeld. Het presenteert voor deze zo al complexe Tour liefst vier kopmannen”

En plots zei Carlos Rodriguez in de perszaal dat hij mikt op eindwinst in de Tour de France. Een boutade is dat volgens onze analist Michel Wuyts niet. Grootspraak nog minder. “Het moet zijn dat hij in al zijn optimisme kansen ziet.” Maar er is natuurlijk meer. “Want er zijn onderliggende redenen voor Carlos’ uitspatting. Ineos is een stelletje ongeregeld.”

Lees meer »

Knokke-Heist gaat uniek karakter van Het Zoute beschermen: “Druk op de wijk onder controle houden”

De typische kronkelende smalle paadjes, straten tussen de tuinen van de villa’s en witte verf. Het zijn maar enkele zaken die Het Zoute in Knokke typeren. De voorbije 115 jaar werd het wellicht de meest exclusieve wijk van Vlaanderen. De gemeente wil dat typische en ‘unieke’ karakter beschermen en hanteert daarom voor het eerst de BGO (Beleidsmatig Gewenste Ontwikkeling). “Door

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan 80 jaar in het tafeltennis

Rainier Verhoest en Saskia Aneca leerden elkaar als jonge tafeltennissers kennen. Nadat ze elk hun eigen weg gingen bracht de sport hen nadien weer samen en nu maken ze samen deel uit van TTC Drive in Oostende. De club organiseert in juli naar jaarlijkse traditie de zomercriteria ‘Oostende beweegt’.
The post Rainier Verhoest en Saskia Aneca samen meer dan

Lees meer »

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

Vals aanzoek, ongeplande zwangerschap en ongeziene primeur: herbekijk hier de onthutsende seizoensfinale van ‘Familie’

Bij de start van de seizoensfinale van ‘Familie’ leek er vrijdag maar één vraag te overheersen bij de soapfans: wie worden de slachtoffers door de bom die Joris wil laten exploderen op de reünie van de Van den Bossches? Het antwoord was verrassend, maar het slotbeeld van de extra lange aflevering was dat des te meer. De kijker bleef onthutst

Lees meer »