Ondanks eerdere veroordeling blijft Kortrijkse aannemersfamilie werkkrachten uitbuiten: vader en zoon riskeren zes jaar cel

Een 28-jarige Roemeen en zijn 58-jarige vader uit Kortrijk riskeren voor de Brugse rechtbank zes jaar effectieve celstraf en een monsterboete voor mensenhandel in de bouwsector. De twee zijn niet aan hun proefstuk toe.

De Roemeense familie uit het Kortrijkse ronselde landgenoten om voor hun firma’s sloopwerken uit te voeren of afval te sorteren in België. De arbeiders verbleven in bedenkelijke omstandigheden en werden onderbetaald. Daarnaast maakten Marius F. (28) en zijn vader Mihai F. (58) misbruik van coronapremies en ontdoken ze liefst 543.000 euro aan RSZ-bijdragen.

Verbeurdverklaring

In oktober 2022 werden huiszoekingen uitgevoerd in Anzegem, Deerlijk en Kortrijk. Marius F. (28) en zijn vader Mihai F. (58), die eerder al werden veroordeeld voor gelijkaardige feiten, riskeren nu allebei zes jaar effectief en 128.000 euro boete, de betaling van de RSZ-bijdragen en de verbeurdverklaring van 89.000 euro coronapremies.

“Ze doen zich nederig en onwetend voor, maar in werkelijkheid geven ze blijk van een volhardende criminele ingesteldheid”, fulmineerde arbeidsauditeur Jeroen Lorré. “De tijd van de softe aanpak is ruimschoots voorbij.”

Boekhouder

In de zaak staat ook Roemeen Florin G. (44) uit Anzegem terecht. Hij riskeert vier jaar effectief, 80.000 euro boete en de verbeurdverklaring van 15.000 euro overbruggingsrecht en 295.000 euro ontdoken sociale bijdragen.

Een 45-jarige Roemeense uit Evere riskeert vijftien maanden cel met uitstel en een boete van 552.000 euro, deels met uitstel, voor haar rol als boekhouder. De uitspraak volgt op 28 juni. (AFr)

The post Ondanks eerdere veroordeling blijft Kortrijkse aannemersfamilie werkkrachten uitbuiten: vader en zoon riskeren zes jaar cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »

Ode aan garnaal(vissers) en de zee in Oostduinkerke

Een ode aan de zee en in het bijzonder aan de garnaalvissers te paard, dat is de 73ste editie van de jaarlijkse Garnaalfeesten van Oostduinkerke. Tijdens het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni staan folklore en ambacht in de kijker. Hoogtepunten zijn de folkloremarkt en het BK garnaalpellen op zaterdag en de Zeewijding
The post Ode aan

Lees meer »