Officiële eerste steen van nieuw gebouw Mona Visa in Roeselare ligt er

Mona Visa is de nummer een in België op het vlak van koud geplaatste polyester plafond- en wandbekleding. Het bedrijf uit Roeselare verhuist binnen een jaar naar een gloednieuw bedrijfspand. Burgemeester Kris Declercq legde de eerste steen.

Peter Valcke begon in 2004 met Mona Visa, een bedrijf dat plafond- en wandbekleding plaatst met oog voor een betere akoestiek. In 2021 namen Francis De Nolf en zijn echtgenote Riet De Brauwer de zaak over. Drie jaar later zijn ze gestart met de bouw van een nieuw bedrijfspand op het bedrijventerrein Hof Ter Weze. Begin 2025 wil men alle bedrijvigheden van Mona Visa onder een dak brengen.

“Ik heb Peter Valcke leren kennen toen we de vip-lounge in Schiervelde wilden aanpassen”, begint zaakvoerder Francis De Nolf zijn verhaal. “Op akoestisch vlak was die zaal een ramp en samen met Sophie De Nolf, site-manager van RMG, zochten we een oplossing. We konden een commerciële deal sluiten met Peter die niet alleen een deel van de vip-lounge onder handen nam maar ook het Sportkaffee Schiervelde. Toen ik in 2018 Peter opnieuw contacteerde om de rest van de vip-lounge te renoveren, vertelde hij mij dat zijn zaak was overgelaten, dat hij nog steeds in de zaak zat maar dat de overnemer open stond om te verkopen. Mona Visa was ondertussen goed voorbereid op de toekomst en was een geoliede machine. Mona Visa was toen al dé referentie op het vlak van akoestische spanplafonds en -wanden. Riet en ik hebben de zaak in 2021 volledig overgenomen.”

In stijgende lijn

“Op dat ogenblik hadden we het geluk niet aan onze zijde. Corona was er en bijna alles viel stil. De particuliere markt draaide goed maar zorginstellingen, bedrijven, hotels en restaurants haakten af. Toen kwam de energiecrisis met de stijgende materiaalprijzen en dan zagen we net het omgekeerde: de B2B flakkerde weer op maar de particuliere markt viel toen stil.”

“Nu maakt Mona Visa een mooie progressie en gaat het in stijgende lijn. We hebben mooie projecten afgewerkt in Roularta en in het gloednieuwe La Réserve in Knokke. Mona Visa biedt alle technisch comfort op het vlak van design, verlichting, geluid, akoestiek en klimaatkoeling en dit onzichtbaar geïntegreerd in de woning of het bedrijfspand. Met onze technieken kun je alle storende elementen zoals overtollig geluid en gebrek aan visuele rust wegfilteren uit je omgeving.”

“Ideaal is natuurlijk wanneer wij onmiddellijk betrokken zijn bij de start van een project en dit samen met de bouwheer en architect. Maar natuurlijk kan een project in een bestaand gebouw ook. Onze meer dan 30 medewerkers hebben genoeg technische en praktische kennis in huis om ieder project tot een goed einde te brengen.”

“Nu is het tijd voor de volgende stap. We zijn gestart met een nieuwbouw op Hof Ter Weze. Op een bedrijfsoppervlakte van om en bij de 1.500 m² komen nieuwe kantoren, een magazijn en een showroom. Daar zullen we onze klanten alle mogelijkheden van Mona Visa kunnen tonen. We hopen dat we begin 2025 kunnen verhuizen van de Oostnieuwkerksesteenweg naar Hof Ter Weze”, klinkt het. (Peter Soete)

The post Officiële eerste steen van nieuw gebouw Mona Visa in Roeselare ligt er is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zo innig ging het eraan toe bij laatste draaidag Jacky Lafon bij ‘Familie’: “Verdrietig dat het weer gedaan is”

Waar ‘Familie’-fans al jaren voor staan te trappelen, gebeurt vanavond dan eindelijk. De langverwachte comeback van Jacky Lafon (77) wordt waarheid. Na bijna 10 jaar varen, meert het cruiseschip waar Rita Van den Bossche op werkt aan en ziet ze haar geliefde familie terug. Voor heel eventjes dan toch. Samen met Bart (Chris Van Tongelen) treedt ze aan. Reporter Jarne

Lees meer »

Finland begint met (beperkte) vaccinatie tegen vogelgriep

Finland start met een beperkte vaccinatiecampagne tegen vogelgriep. Dat heeft het Finse Instituut voor Volksgezondheid en Welzijn aangekondigd. De vaccins zijn bedoeld voor personen die een hoger risico lopen. Volgens persbureau Reuters wordt Finland het eerste land dat dergelijke vaccins aan mensen zal toedienen.

Lees meer »

KIJK. Duitse waaghalzen die Antwerpse kathedraal beklommen, waagden zich eerder ook al aan zendmasten en spookschip

De Duitsers die eerder gespot werden met levensgevaarlijke stunts op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen, zijn niet aan hun proefstuk toe. Op hun YouTube-kanaal wordt duidelijk dat de waaghalzen eerder ook zendmasten en koeltorens beklommen in verschillende landen. Hoogtevrees is voor hen duidelijk geen probleem, zo is in de filmpjes te zien hoe ze stunts uithalen boven een afgrond.

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde Franse parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij haalde 33 procent van de stemmen binnen. Dat melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Winnen en bidden: clash met Frankrijk of héél gunstig parcours voor de Duivels? Ontdek hier de (potentiële) achtste finales

De groepsfase op het EK voetbal loopt op z’n einde. Wat ook betekent dat de affiches van de achtste finales stilaan ingevuld worden. Met Zwitserland-Italië ligt er al één duel vast, en na de verrassende ontknoping in groep D kan het voor België loodzwaar worden. Welke clashes krijgen we vanaf 29 juni? U ontdekt het hieronder, met telkens een update

Lees meer »

Fotograaf Stefaan Beel neemt afscheid van stedelijke academie in Roeselare: “Ik maakte hier vrienden voor het leven”

Vorige week nam Stefaan Beel afscheid van zijn fotoklas en de doka in de stedelijke academie. En dat op een hoogtepunt want in dit digitale tijdperk is er nog nooit zoveel interesse geweest voor de analoge fotografie. “Dit is een afscheid met gemengde gevoelens, ik heb hier vrienden gemaakt voor het leven.”
The post Fotograaf Stefaan Beel neemt afscheid

Lees meer »