Man krijgt enkelband nadat buur sterft tijdens ruzie in De Panne

De 60-jarige man uit De Panne, die vorig weekend werd opgepakt nadat zijn bejaarde buurman overleed tijdens een ruzie, is vrijgelaten uit de cel. Hij krijgt wel een enkelband en blijft onder elektronisch toezicht in het huis van zijn moeder. Dat wil zeggen dat hij het huis niet mag verlaten. De verdachte ontkent dat hij zijn buurman heeft aangeraakt. 

Meer krantenkoppen in België

Jean-Marie Pfaff over home-invasion: “Altijd geloofd in goedheid van de mens, maar nu hangen er drie sloten aan mijn poort”

De openbare aanklager heeft acht jaar gevangenisstraf gevorderd tegen de Servo-Kroatische gangsters die Carmen Pfaff in augustus 2023 mishandelden en gijzelden voor een handvol juwelen en een Rolex. Echtgenoot Jean-Marie vertelde in de rechtbank tijdens een emotionele getuigenis wat Carmen sindsdien doormaakt. “Ze leeft in constante angst”, aldus een wenende Jean-Marie. “Haar mooie oude dag is verwoest.”

Lees meer »

Grootouders laten Italiaanse tiener die zijn gezin uitmoordde niet in de steek: “Wij voelen medeleven voor onze kleinzoon”

Afgelopen weekend brak de hel los in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlakbij Milaan. In de nacht van zaterdag op zondag moordde de 17-jarige Riccardo Chiarioni op gruwelijke wijze zijn hele gezin uit. Zijn broertje en beide ouders lieten daarbij het leven. Diezelfde nacht bekent hij de drievoudige moord. Volgens de advocaat van Riccardo zouden zijn grootouders, ondanks de tragedie,

Lees meer »

Lisa start met wenkbrauwbehandeling en laserontharing in Torhout: “Er komen ook wel eens mannen over de vloer”

In het pand in de Keibergstraat 186A waar een tijdlang een krantenwinkeltje heeft bestaan, heeft Lisa Pyfferoen (32) zopas haar zaak Luxe Brow Co ondergebracht, gespecialiseerd in wenkbrauwbehandeling en laserontharing. De plechtige opening heeft plaats op vrijdag 30 augustus van 17 tot 21 uur. Iedereen is er welkom voor een hapje en een drankje.
The post Lisa start met

Lees meer »

OverKop-huis geopend in Diksmuide: “Veilige plek waar jongeren luisterend oor vinden”

Op woensdag 4 september opende OverKop Diksmuide voor het eerst de deuren. Het OverKop-huis, dat in de voormalige jeugddienst zit in de Koning Albertstraat 24, wordt een veilige plek voor jongeren waar ze aan activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp als ze zich niet ok voelen.
The post OverKop-huis geopend

Lees meer »

Flandrien Ivan vecht op één been voor Oekraïne: “Mijn vriend stapte 150 meter verder óók op een landmijn. Samen hadden we nog twee benen”

De Vlaamse Oekraïner Ivan (34) vecht al tweeënhalf jaar aan het Oekraïense front. De laatste acht maanden op één been. Hij trapte op een mijn toen hij drie kilometer achter de vijandelijke linie een creperende collega wilde redden. Over zijn prothese heen trok Ivan zijn uniform opnieuw aan en leidt nu een elfkoppig eskadron, als planner. “Ons mama smeekte me

Lees meer »

Nieuwe parking in centrum Heist moet parkeerprobleem mee helpen oplossen

In Knokke-Heist is er een nieuwe parking gecreëerd in het centrum van deelgemeente Heist. Het gaat om een proefproject omdat het gemeentebestuur beseft dat parkeren in de kustgemeente – zeker in de zomermaanden – een hele uitdaging is.
The post Nieuwe parking in centrum Heist moet parkeerprobleem mee helpen oplossen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Iedereen moet veilig naar school en de uitgaansbuurt kunnen”: PZ Vlas kondigt sterk verhoogde aanwezigheid in stationsomgeving aan

Woensdag heeft Politiezone Vlas aangekondigd dat het zijn aanwezigheid aan het station in Kortrijk meteen sterk opschroeft. Onder meer een mobiele commandopost moet de veiligheid in de zone, die de afgelopen maanden vaak een hotspot voor grenscriminaliteit was, waarborgen. “Iedereen moet zich weer veilig voelen”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne.
The post “Iedereen moet veilig naar school en de

Lees meer »

Gedetineerde probeert verpleegster te wurgen

Een 25-jarige vrouwelijke gedetineerde uit de gevangenis van Brugge probeerde tijdens een doktersconsultatie vorige week zonder aanleiding een verpleegster te wurgen met een schoenveter. Het slachtoffer raakte niet zwaargewond, maar is wel in shock. “Het was al de derde keer op rij dat de gedetineerde geweld gebruikte tegen het personeel”, zegt ACOD-vakbondsafgevaardigde Sandra Droissart. “Dat gebeurde telkens zonder aanleiding. Het

Lees meer »

Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt”

Dressuuramazone Manon Claeys uit Maldegem is zaterdag op de Paralympische Spelen op de zesde plaats geëindigd in de freestylecompetitie (graad IV). Ze was achteraf tevreden over haar proef, maar had gehoopt op een hogere score.
The post Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt” appeared first on KW.be.

Lees meer »