LIVEBLOG LONDON RIDE. Twee rensters vormen vlucht van de dag, kan Kopecky meteen juichen in Colchester?

Een dikke maand na Luik-Bastenaken-Luik hervat wereldkampioene Lotte Kopecky (28) vandaag de competitie in Ford RideLondon Classique. Kopecky vindt met de eerste etappe een parcours op haar maat, al zal ploeggenote Wiebes dat ook vinden. Kan de wereldkampioene meteen scoren in Londen? Volg het hier in de liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

In Poltava, waar Russische raketten voor een bloedbad zorgden: “Iedereen kent wel iemand die getroffen is door dit drama”

Dinsdagochtend werd de Oekraïense stad Poltava, op slechts 110 kilometer van de Russische grens, opgeschrikt door een verwoestende raketaanval. Twee ballistische raketten, afgevuurd vanuit Rusland, troffen de militaire school in het hart van de stad. De balans is loodzwaar: 51 doden en 235 anderen raakten gewond. “Ik ging door de hel.”

Lees meer »

VRT-CEO Delaplace weert zich na pittige vragen in Vlaams Parlement over interne conflicten: “Dit is geen ziek bedrijf”

"U zit met een joekel van een probleem": VRT-CEO Frederik Delaplace werd flink aan de tand gevoeld in het Vlaams Parlement over de interne conflicten en recente ontslagen van topmanagers binnen de openbare omroep. Groen en Open VLD vroegen zelfs een audit. Maar Delaplace verdedigde zich. "Ik geloof niet dat er een algemene vertrouwenscrisis is binnen de VRT."

Lees meer »

“Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit Diksmuide creëert pareltje voor Kenza Ameloot op Waregem Koerse

Waregem Koerse is elk jaar ook een hoogdag voor hoeden. Modiste Charlotte Catrysse (42), gehuwd met Dirk Vansevenant en zaakvoerder van CHArelePEAU, heeft sinds 2011 haar zaak in Diksmuide. Sinds vorig jaar is ze ook jurylid voor de hoedenwedstrijd die tijdens het paardenevent georganiseerd wordt.
The post “Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit

Lees meer »

Tv-maakster Lidewij Nuitten schrijft open brief na ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir: “Hoe kan het in godsnaam dat Frederik Delaplace nog op die stoel zit?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

Biden: Netanyahu doet onvoldoende om deal rond te krijgen – Luchthaven Tel Aviv schrapt vluchten wegens algemene staking

Een deal over het vrijlaten van Israëlische gijzelaars door Hamas is volgens de Amerikaanse president Joe Biden “erg dichtbij”. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou echter niet genoeg doen om de deal rond te krijgen, zegt Biden maandag. Washington werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te

Lees meer »

Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Binnen minder dan twee weken opent het Schippersweekend voor de 39ste keer de deuren. Het festival uit Lauwe slaagde er de afgelopen jaren in te groeien tot een trekpleister van formaat, een tendens die zich verder zal zetten. “Ons petanquetoernooi? In amper 65 seconden uitverkocht!”
The post Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Lees meer »

Goud voor Annie en Paul

Vijftig jaar geleden stapten Annie Swaenepoel en Paul Vanbecelaere in het huwelijksbootje. Op 19 juli 1974 huwden ze voor de wet en een week later voor de kerk. Het huwelijksfeest vond plaats in De Gouden Hoorn in Staden en werd opgeluisterd door The Gits Band. Paul is afkomstig van De Zilverberg en Annie is geboren
The post Goud voor

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke testen in nieuw programma ‘normale jobs’ uit: “We erkennen nu dat BV’s niet mogen klagen”

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »

VS nemen vliegtuig Venezolaanse president in beslag

De Verenigde Staten hebben het vliegtuig van de Venezolaanse president Nicolas Maduro in beslag genomen in de Dominicaanse Republiek, onder meer omdat de aankoop ervan in overtreding is met Amerikaanse sancties. De VS hebben het toestel op maandag naar Florida gevlogen, zo bericht de Amerikaanse zender CNN, op basis van twee functionarissen.

Lees meer »

Oostenrijk wil net als Duitsland veroordeelde Afghaanse criminelen deporteren naar thuisland

Oostenrijk wil veroordeelde Afghaanse criminelen terugsturen naar hun land van herkomst. Dat heeft het Federaal Bureau voor Immigratie en Asiel aangekondigd. De veranderende veiligheidssituatie in het land is de voornaamste reden voor die beslissing, klinkt het. Oostenrijk wil voor de deportaties samenwerken met Duitsland, dat vorige week voor het eerst 28 veroordeelde Afghanen op een vliegtuig naar Kaboel heeft gezet.

Lees meer »