Ist al?

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.

Het zijn niet alleen kinderen die het hart op de tong hebben en daarmee op de lachspieren van de grote mensen werken. Ook grote mensen zélf komen al eens onbedoeld hilarisch uit de hoek. Enkele dagen geleden controleerde ik het Lotto-biljet van een klant. De onfeilbare Lotto-computer liet een rinkelend geluidje horen, het signaal dat de champagne kan ontkurkt worden. Goedkope champagne wel, want meestal zijn de gewonnen bedragen niet van die grootorde dat luxejachten of exotische buitenverblijven binnen handbereik komen.

“Je koopt een momentje hoop, een korte dagdroom”

Dat was ook voor deze man het geval. “Twee euro gewonnen, meneer.” Zijn antwoord kwam snel, spontaan en gemeend. “Ist al?” Ik kon me nog net inhouden om niet in een lachkramp te schieten die mijn gemiste BBB-sessie bij de fitness meteen zou compenseren, maar toonde hem het reçuutje dat jammer maar helaas mijn uitspraak bevestigde. Hij zette niet opnieuw in, wat de meeste fortuinjagers wel doen, incluis mezelf. Nadat ik zijn winst uitbetaalde, beende hij lichtelijk verontwaardigd de winkeldeuren uit.

Nu vraag ik me af of hij in het verleden wél telkens drie- of viercijferige bedragen binnenrijfde, of gewoon nog niet helemaal op de hoogte was van het concept van een kansspel, wat de Lotto nu eenmaal is. Je koopt een momentje hoop, een beetje dagdromen over wat-als-scenario’s. Maar met wat geluk kan je met twee euro wel ergens een koffie drinken om in afwachting toch wat van het leven te genieten.

The post Ist al? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brugge viert tachtig jaar bevrijding

Deze maand is het tachtig jaar geleden dat Brugge en het ommeland werden bevrijd door Canadese troepen en dat wordt vooral dit weekend duchtig gevierd. Zaterdagnamiddag vond een optocht met 28 authentieke legervoertuigen plaats en op de Kruisvest is nog het hele weekend een WO II-kampement te bezoeken.
The post Brugge viert tachtig jaar bevrijding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo

Vakantieboerderij Hof Ter Lo had het voorbije weekend Vlaams minister voor Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding Bejamin Dalle op bezoek. En het was een speciaal weekend voor de CD&V-minister, want hij vierde er vrijdag zijn 42ste verjaardag.
The post Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo appeared first on KW.be.

Lees meer »

DISCUSSIE. Groen neemt afstand van PVDA in Antwerpen: wat vind jij van deze zet?

In stad Antwerpen lijkt er iets gebroken tussen Groen en PVDA. Nadat PVDA protesteerde tegen hun mobiliteitsbeleid en na de “leugenachtige fluistercampagnes” van PVDA, lijkt Groen meer en meer afstand te nemen van de extreemlinkse partij. “Het is een partij met twee gezichten”, zegt Groen-lijsttrekker Bogdan Vanden Berghe. Groen lijkt nu wel aansluiting te vinden met Vooruit.

Lees meer »

Petra De Sutter praat bij Groen over haar boek

Politica Petra De Sutter komt op uitnodiging van Groen Torhout-Zedelgem-Oostkamp (foto) praten over haar boek Wie redt de toekomst? Dat gebeurt op dinsdag 10 september om 20 uur in het dienstencentrum Veltershof in de Koning Albertstraat 11 in Veldegem. De deuren gaan open om 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 4 euro, maar Groen-leden komen er
The post Petra De

Lees meer »

Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit – Erdogan roept op tot islamitische alliantie tegen Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »