Frederic krijgt met V-Chocolatier ‘Handmade in Belgium’-label van Unizo: “Meer vertrouwen van onze klanten”

Frederik Debacker, zaakvoerder van V-Chocolatier by Sweertvaegher in de Korte Steenstraat 2 in Kortrijk, kreeg het HIB-label van Unizo, wat staat voor Handmade in Belgium. “Zo schrijven we verder aan het fascinerend verhaal van onze ambachtelijke chocolaterie”, zegt Frederik.

V-Chocolatier by Sweertvaegher staat bekend om hun ambachtelijk bereide chocolade en pralinevullingen, gemaakt volgens de authentieke recepten uit de jaren 1930-40 van wijlen Robert Sweertvaegher die de zaak stichtte in 1933. Toen Robert in 1980 met pensioen ging nam Jan Verougstraete de zaak over.

“Papa kende de zaak goed omdat zijn moeder Jeanne de zaak uitbaatte”, zegt dochter Valérie die in 2017 in de zaak stapte, meteen de derde generatie Verougtraete.

“We vierden het 85-jarig bestaan met een vernieuwing van huisstijl en naam: ‘V-chocolatier’,” zegt Frederik Debacker. “De ‘V’ staat voor Verougstraete, maar ook voor vakmanschap en ‘Van bij ons’. Elke dag streven we als familiebedrijf ernaar onze klanten te Verwennen en Verrassen met onze producten.”

“De ‘V’ staat voor Verougstraete, maar ook voor vakmanschap en ‘Van bij ons’”

Volgens Frederik draait het vooral om het gebruik van goede grondstoffen waarbij geen artificiële kleur- of smaakstoffen gebruikt worden. “Natuurlijke producten spreken voor zich. Ons assortiment wordt wekelijks geproduceerd en gaat rechtstreeks van onze chocolatiers naar de klant. Dit maakt onze pralines zo uniek en rijk aan smaken”, vult CEO Valerie Verougstraete aan.

GRAFISCHE WERELD

Met het krijgen van het HIB-label bevestigt Chocolatier by Sweertvaegher hun positie als authentieke chocolatier. “Zo schrijven we verder aan het fascinerend verhaal van onze ambachtelijke chocolaterie. Het is voortdurend nadenken, innoveren, iets creëren, de kwaliteit bewaken van de pure ingrediënten, maar ook de vormgeving bekijken van de winkel en de verpakking: het moet een beleving blijven”, vertelt Frederik.

“Ik kom uit de grafische wereld en kan zo verpakkingen, inpakpapier of pralinedoosjes ontwerpen, alles duurzaam. Zo zitten onze bekende Galetjes in een sierlijke doorkijkverpakking, je ziet wat je koopt. Intussen leveren we al aan 32 winkels in Vlaanderen.” Valérie en Frederik zijn opgetogen met het HIB-label. “Consumenten kunnen nu met nog meer vertrouwen genieten van onze ambachtelijke, lokale chocoladeproducten.”

The post Frederic krijgt met V-Chocolatier ‘Handmade in Belgium’-label van Unizo: “Meer vertrouwen van onze klanten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Morgen verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van VTM NIEUWS blikt vooruit op de

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Myriem El-Kaddouri is nieuwe Kortrijkse stadsdichter: “Mijn poëzie is voor iedereen toegankelijk”

Het loopt goed voor Myriem El-Kaddouri (29). In 2023 werd ze West-Vlaams Poetry Slam-kampioen en sinds kort vind je haar eerste dichtbundel Hier ligt de waarheid in overdaad in de lokale boekenhandel. Kortrijk stelde de Heulse dichter onlangs aan als nieuwe Letterzetter van Kortrijk. Ze wordt mentor van een collectief van jonge woordkunstenaars en curator van het jaarlijkse woordkunstenfestival Memento.<br

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

Pleegzorg Vlaanderen zoekt gezinnen voor crisispleegzorg

Pleegzorg Vlaanderen is op zoek naar pleeggezinnen, in het bijzonder voor crisispleegzorg. Daar is de nood immers het hoogst en zonder voldoende plaatsen komen de kinderen terecht op minder aangewezen plaatsen. Om de oproep kracht bij te zetten, voert de organisatie volgende week actie.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »