Een op de negen jongeren vapet – Vier doden nadat dakterras op Mallorca instort

Met dit overzicht bent u snel mee met de belangrijkste gebeurtenissen van vandaag.

 

Meer krantenkoppen in België

“Is het duidelijk op wie ik ga stemmen?”: superfan Johan hangt gevel vol met borden van zijn buurvrouw

De grootste fan van N-VA schepen Caroline De Meerleer woont allicht aan het Koningin Astridpark in Aalst. Een aantal dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen weet nog niet iedereen welk bolletje hij of zij zal kleuren, maar dat is buiten Johan Van Bockstael gerekend. Met verkiezingsborden en affiches van schepen De Meerleer, bezette hij zijn volledige gevel.

Lees meer »

“Op straat was er tevredenheid”: De Brug/N-VA/Open VLD wint verkiezingen in Ingelmunster met sterke score van burgemeester Kurt Windels

Met 59,9% van de stemmen of een stijging van 4,3% in vergelijking met de vorige gemeenteraadsverkiezingen wint De Brug/N-VA/Open VLD de verkiezingen van oktober 2024. Huidig burgemeester Kurt Windels is weer het stemmenkanon, want er kleurden maar liefst 2.336 mensen een bolletje achter zijn naam. Weldra mag hij aan zijn derde legislatuur als burgemeester beginnen.
The post “Op straat

Lees meer »

Stad Oostende maakt eerste resultaten van actieplan Torhoutsesteenweg bekend: “Vastberaden om leefbaarheid te verhogen”

Stad Oostende ontving vorig jaar heel wat bezorgdheden rond overlast met een impact op de leefbaarheid in en rond de Torhoutsesteenweg. Samen met de lokale politie werd een plan van aanpak uitgewerkt om een antwoord te bieden aan de diverse signalen. “Dankzij deze signalen uit het O-punt en gesprekken met buurtbewoners konden we concrete acties afstemmen met de verschillende diensten.

Lees meer »

“Volgens mij zal Wout een tiental veldritten afwerken”: Michel Wuyts laat Van der Poel links liggen in de Gouden Cross en trekt de kaart Van Aert

Het nieuwe veldritseizoen loert om de hoek. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen. Michel Wuyts geeft alvast het goede voorbeeld. Wereldkampioen Mathieu van der Poel is de grote afwezige. “Ik denk dat Mathieu enkel in Benidorm en in Hoogerheide aan de start zal verschijnen om zich klaar te stomen voor het WK.”

Lees meer »

Zo stemde Tielt en Meulebeke: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Tielt en Meulebeke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Tielt en Meulebeke.
The post Zo stemde Tielt en Meulebeke: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twintig verdachten aangehouden bij groot onderzoek naar mazoutfraude: Belgische staat liep tot 25,5 miljoen euro mis

Bij een groot onderzoek naar mazoutfraude van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Limburg, zijn sinds vorige zomer al 61 huiszoekingen verricht en 20 verdachten aangehouden. Het gaat om 2 criminele organisaties, die sinds 2020 minstens 30 miljoen liter ontkleurde mazout in omloop brachten. Omdat de criminelen op die manier accijnzen konden ontlopen, liep de Belgische Staat tot wel 25.500.000

Lees meer »

80-jarigen verzamelen in gemeentehuis van Hooglede

Op 27 september kwamen de 80- jarigen uit Hooglede samen in het gemeentehuis. We zien rechtstaand van links naar rechts: Michel Witdoek, Willy Vandewalle, Frans Devaere, Luc Dupon, Gabriel Anckaert, Gilbert Leyn en Gabriel Bostoen. Zittend zien we Katleen Decorte, Lutgarde Vermeulen, Kristiene Vandoorne, Rosa Van Brabant, Lena Brackx, Lieve Amery, Maria Verhelst, Lena Vermeulen,
The post 80-jarigen verzamelen

Lees meer »

Zo stemde Oostrozebeke: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Oostrozebeke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Oostrozebeke.
The post Zo stemde Oostrozebeke: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Twintig jaar na de film ‘Ella Enchanted’: Anne Hathaway zingt opnieuw ‘Somebody To Love’ van Queen

Anne Hathaway (41) trad maandag op tijdens ‘Broadway for Harris’ in New York. Zo maakt ze duidelijk dat ze presidentskandidate Kamala Harris officieel steunt. Ze zong het nummer ‘Somebody To Love’ van Queen, en dat is geen onbekend nummer voor de actrice. Twintig jaar geleden bracht ze het nummer al eens in een scène van de film ‘Ella Enchanted’.

Lees meer »

Rooms-rode coalitie in Brugge, maar wat met de twistpunten?

CD&V gaat een nieuwe coalitie aan met Vooruit. Vooraleer het nieuwe stadsbestuur een beleidsplan voor de komende zes jaar kan opstellen, moeten enkele hete hangijzers en politieke twistpunten uitgeklaard worden.
The post Rooms-rode coalitie in Brugge, maar wat met de twistpunten? appeared first on KW.be.

Lees meer »

In stukken gehakt lichaam gevonden in Amerikaans stadje, dochter opgepakt

In een afgelegen stadje in de Amerikaanse staat Kentucky hebben politieagenten een angstaanjagende ontdekking gedaan. In Mount Olivet werden op een landgoed het in stukken gehakte lichaam van een vrouw en later ook menselijke resten in een kookpot in het huis gevonden, zo melden Amerikaanse media. Volgens Fox News is een 32-jarige vrouw in het huis gearresteerd. Zij is de

Lees meer »