“Coming soon”: Planckendael kondigt zwangerschap giraf aan met schattige beelden

Heuglijk nieuws van Zoo Planckendael! Een van hun kordofangiraffen is zwanger en dat maakte de zoo bekend op wel een heel schattige manier. Op beelden is te zien hoe het kleintje in de buik van de mama schopt. Het goede nieuws is zeker welkom, want in januari moesten de verzorgers nog afscheid nemen van giraf Matombu die plots was gestorven. Planckendael neemt daarbij ook deel aan het Europese kweekprogramma voor deze bedreigde dieren en de laatste keer dat Planckendael een kalfje mocht verwelkomen was in 2020.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste Westhoektrail komt eraan op zondag 20 oktober

Op zondag 20 oktober vindt de eerste Westhoektrail plaats. Wandelaars kunnen kiezen tussen 10, 20, 30 of 40 km en doorkruisen zo de IJzervallei, veelal op onverharde wegen.
The post Eerste Westhoektrail komt eraan op zondag 20 oktober appeared first on KW.be.

Lees meer »

61 huiszoekingen, 20 verdachten: onderzoek naar mazoutfraude waarbij Belgische staat 25,5 miljoen euro misliep

Op vijf verschillende dagen zijn in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar een gigantische mazoutfraude 61 huiszoekingen verricht en twintig verdachten door de onderzoeksrechter aangehouden. Tussen 2020-2024 hebben twee criminele organisaties minstens 30 miljoen liter ontkleurde mazout in omloop gebracht, waardoor de Belgische staat naar schatting 25,5 miljoen euro misliep.

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Wellen

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Wellen gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »

Record: meer dan 150 Chinese vliegtuigen opgemerkt nabij Taiwan

In één enkele dag hebben de autoriteiten in Taiwan 153 Chinese vliegtuigen opgemerkt nabij het eiland: een record. Dat blijkt uit gegevens van het Taiwanese ministerie van Defensie, na een dag van Chinese militaire manoeuvres. In dezelfde periode, tot 6 uur dinsdagochtend (plaatselijke tijd), werden ook 14 Chinese schepen waargenomen.

Lees meer »

Belgische legertop kritisch voor “onrealistisch” plan om pensioenleeftijd te verhogen: “Bruut en peperduur”

De Belgische legertop is niet te spreken over plannen van de regeringsonderhandelaars om de pensioenleeftijd van Belgische militairen vanaf 2025 op te trekken van 56 naar 67 jaar. Dat blijkt uit een intern rapport dat Defensie deze zomer overhandigde aan de onderhandelaars en ‘VRT NWS’ kon inkijken. “Bruut, vernietigend voor de werking en peperduur”, zo is de legertop scherp.

Lees meer »

“Schrap het WK voor clubs”: baas van La Liga haalt stevig uit naar FIFA op internationaal voetbalforum in Brussel

Verdwijnt het kersverse WK voor clubs al in de prullenmand? Als het van La Liga-baas Javier Tebas afhangt wel. Op het European Professional Football Forum – een bijeenkomst in Brussel van The Union of European Club (UEC) – liet de Spanjaard zich kritisch uit over het nieuwbakken concept van de FIFA. Ook Union-voorzitter Alex Muzio kwam aan het woord.

Lees meer »

Leden Koerdische mensensmokkelbende willen strafvermindering: “Deze man verdient levenslang!”

Zeven van 21 leden van een Koerdische mensensmokkelbende hebben beroep aangetekend. Allen vragen ze een strafvermindering. Maar de procureur-generaal vorderde voor kopstuk Hewa R. (31) de maximumstraf van 15 jaar. “Dit is de ergsten der ergsten! Eigenlijk verdient hij levenslang!” Jarenlang was hij betrokken bij de smokkel van migranten in rubberbootjes van de Noord-Franse kust naar Engeland.
The post

Lees meer »

Opvallend lage opkomstcijfers in veel stembureaus: “Als die trend zich doorzet, wordt dat het verhaal van de dag”

Van Brugge tot Beringen en van Lubbeek tot Aalst hoor je geluiden over zo goed als lege stembureaus en (voorlopig) lage opkomstcijfers. Het bracht Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) ertoe om in onze verkiezingsmarathon zelfs een oproep te lanceren om te gaan stemmen. Of hoe de afschaffing van de opkomstplicht (voorlopig) een grotere schokgolf lijkt te veroorzaken dan verwacht.

Lees meer »

Onze vrouw geeft ‘Wij zijn van Nienof!’ 8 op 10: “Guy D’haeseleer lijkt wel een Romeinse keizer”

Hij verdiepte zich voor ‘Shalom allemaal!’ al in de leefwereld van de Antwerpse joden, en nu zoekt tv-maker Diederik Van den Abeele opnieuw een bijzondere bevolkingsgroep op: de Ninovieters. In ‘Wij zijn van Nienof!’ probeert de reportagemaker de ziel en zaligheid van de Oost-Vlaamse stad te doorgronden. Een zoektocht die la Flandre profonde een smoel geeft – een uitdrukking waar

Lees meer »