Buurman (60) mag cel verlaten na fatale burenruzie in De Panne: “Onder elektronisch toezicht bij moeder thuis”

De 60-jarige man die vorig weekend opgepakt werd na een fatale burenruzie met zijn buurman Willy V. (86) in De Panne is door de raadkamer in Veurne vrijgelaten uit de cel. De man krijgt nu wel elektronisch toezicht en krijgt een enkelband. “Hij mag dat niet uitzitten op zijn thuisadres, maar moet bij zijn moeder verblijven”, zegt zijn advocaat Mathias Van Belleghem. “De man blijft ontkennen dat hij zijn buurman aanraakte.”

Afgelopen zaterdagmiddag rond 14 uur ontstond een zoveelste zware discussie tussen de 60-jarige man en buurman Willy V. (86). Beiden wonen in een koppelwoning in de Sint-Elisabethlaan in De Panne. De woning is slecht geïsoleerd en door de dunne gemeenschappelijke muur hoor je alles. Het was de 60-jarige man die een nagel in een bibliotheekkast aan het slaan was om een kader op te hangen. Daarop zou Willy op de muur gebonkt hebben om aan te geven dat hij het lawaai beu was. Daarop kwamen beide mannen naar de oprit.

Tweemaal hulpdiensten gebeld

“Daarbij ontstond een discussie tussen beide mannen”, zegt advocaat Mathias Van Belleghem die de 60-jarige man bijstaat. “Het ging om een gewoon gesprek. Al kort na aanvang van dat gesprek zakte de buurman van mijn cliënt ineen. Het is mijn cliënt zelf geweest die onmiddellijk de hulpdiensten belde. Dat deed hij zelfs tweemaal, omdat hij vond dat het te lang duurde.” Hulp kon echter niet meer baten. Willy V. overleed ter plaatse. Uit het onderzoek dat volgde, bleek hij gestorven te zijn aan een hartstilstand. De man zou ook hartpatiënt geweest zijn.

Elektronisch toezicht

Toch werd de 60-jarige man nog dezelfde dag gearresteerd. De onderzoeksrechter hield hem aan op verdenking van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg zonder het oogmerk om te doden. Willy V. had immers ook een hoofdwonde, en de vraag is of die afkomstig was van een val of van meer. Er is ook twijfel of de man zijn bejaarde man een duw zou hebben gegeven waarna die ten val kwam.

“Hij heeft zijn buurman nooit aangeraakt. Wij gaven in de raadkamer ook aan dat er geen enkele ernstige aanwijzing van schuld is”

“Dat blijven we ten stelligste ontkennen”, vervolgt meester Van Belleghem. “Hij heeft zijn buurman nooit aangeraakt. Wij gaven in de raadkamer ook aan dat er geen enkele ernstige aanwijzing van schuld is. We vroegen dan ook om hem vrij te laten onder voorwaarden. De rechter ging daarin mee in de zin van dat hij zijn verdere aanhouding verder mag uitzitten in de vorm van elektronisch toezicht. Dat mag hij niet doen op zijn thuisadres. Mijn cliënt zal nu bij zijn moeder verblijven.”

Onderzoek gaat verder

Het onderzoek naar de fatale burenruzie gaat wel nog verder. Er moeten nog enkele zaken in het dossier uitgeklaard worden en wellicht volgen nog enkele verhoren. De 60-jarige man moet tijdens zijn elektronisch toezicht verplicht in het huis van zijn moeder blijven en mag dat niet verlaten. Volgende maand verschijnt hij opnieuw voor de raadkamer die opnieuw zal oordelen over zijn aanhouding. De kans bestaat wel nog dat het openbaar ministerie in beroep gaan tegen zijn elektronisch toezicht en de man alsnog in de cel moet blijven. (JH)

The post Buurman (60) mag cel verlaten na fatale burenruzie in De Panne: “Onder elektronisch toezicht bij moeder thuis” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

Bijna volledig zesde middelbaar moet blijven zitten door een buis voor Nederlands: “Niet moeilijk na meer dan 2 jaar zonder les”

Bijna alle laatstejaarsstudenten van het atheneum in Ukkel moeten hun jaar overdoen omdat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is. Dat melden RTL en Bruzz. Onterecht, vinden de ouders en leerlingen zelf, aangezien ze bijna drie jaar geen Nederlands hebben gehad door een gebrek aan leerkrachten. “Ze hebben een examen moeten afleggen dat peilde naar vaardigheden die ze niet hebben

Lees meer »

Vlaamse ‘delegate’ voor Joe Biden ziet twijfel bij Democraten na slecht debat: “Als hij eruit stapt, beslist hij dat best snel”

Vertwijfeling troef binnen de Democratische partij na de wankele vertoning van president Joe Biden in het debat met Donald Trump, zo ziet ook Vlaming Thierry Wernaers. Als ‘delegate’ voor Biden op de Democratische partijconventie, moet hij normaal gezien op de president stemmen om hem definitief aan te duiden als kandidaat. "Maar als hij ons zelf de keuze laat, wordt mijn

Lees meer »

KIJK. “Als je ouders je niet willen, neem ik je wel mee”: opmerkelijke ontmoeting tussen Donald Trump en jonge fan gaat viraal

Op sociale media gaan beelden viraal van een opvallende ontmoeting tussen voormalig president Donald Trump en een jonge fan. De jongen had zich als Trump verkleed en raakte tot tranen toe bewogen toen hij zijn idool zag. De ex-president probeerde het kind op te vrolijken en gaf hem plots wat “zakgeld”. Vervolgens grapte hij dat hij de kleine dubbelganger wel

Lees meer »