Auto volledig uitgebrand in De Panne: onderzoek naar mogelijke brandstichting

De hulpdiensten moesten afgelopen nacht rond 2.30 uur uitrukken voor een autobrand in de Kerkstraat in De Panne. Bij aankomst bleek een Renault Koleos in lichterlaaie te staan, maar was er niemand aanwezig. Het gaat wellicht om brandstichting, want de auto met Fransen aan boord zou eerder aan de kant zijn gezet voor een wegcontrole.

Rond 2.30 uur afgelopen nacht kwam de melding dat een Renault Koleos volledig in lichterlaaie stond in de Kerkstraat in De Panne. Dat is de weg tussen De Panne en Adinkerke. De auto stond geparkeerd op een strook vlakbij het bos. Bij aankomst van de brandweer kon die niets anders doen dan de auto te blussen en te zorgen dat het vuur niet oversloeg.

Wielklem

De brand was al bij al snel onder controle, maar het voertuig bleek helemaal uitgebrand te zijn. Ook de politie Westkust kwam ter plaatse en zij herkenden de wagen van een interventie even voordien. De Franse auto zou dan uit het verkeer zijn gehaald voor een controle waarbij iets verdacht werd opgemerkt. Ook de Franse inzittenden gedroegen zich bijzonder nerveus. Er werd een wielklem op de auto geplaatst. Kort daarna werd het voertuig dan opgemerkt terwijl die in lichterlaaie stond. Van de Fransen was geen spoor meer.

Brandstichting?

Er wordt nu onderzocht of het om brandstichting gaat en of de Fransen hiervoor zelf in aanmerking komen, om andere verdachte zaken te verdoezelen. In ieder geval brandde de auto van binnenuit helemaal uit. De wagen werd getakeld voor verder onderzoek. (JH)

The post Auto volledig uitgebrand in De Panne: onderzoek naar mogelijke brandstichting is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prins Harry heet niet echt Harry

“Ik weet zelf niet waarom iedereen mij Harry noemt. Geen flauw idee, eigenlijk”, grapte de Britse prins tijdens de ‘WellChild Awards’. En het is nog waar ook: officieel heet Harry eigenlijk Henry.

Lees meer »

Meester Johan Verhalle verlaat De Horizon in Ardooie

Op 17 mei 1959 liet Johan Verhalle zich voor het eerst horen. Zijn kindertijd en jeugd bracht hij door in Ardooie. Na de lagere school werd hij een Sint Thomasser en studeerde hij af als leerkracht.
The post Meester Johan Verhalle verlaat De Horizon in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vogelspotters vanuit Duitsland en Frankrijk naar Viersels Gebroekt voor kuikens van zeldzame ‘kleinst waterhoen’

In natuurgebied het Viersels Gebroekt zijn de afgelopen dagen opnieuw heel wat vogelspotters opgedoken, zelfs uit het buitenland. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De komst van de vogelspotters heeft alles te maken met de ‘kleinst waterhoen’, een vogeltje dat maar heel zelden te zien is omdat het zich meestal verstopt in het hoge riet. Begin mei was het waterhoentje er

Lees meer »

Duitse herder net op tijd gered uit snikhete auto nadat ze met poot op claxon duwt: reddende agent geeft haar nu een nieuwe thuis

Een tragisch dierenverhaal met een hartverwarmend einde. Het begint met twee honden en een kat in een bloedhete auto ergens buiten een hotel in de Amerikaanse stad Indianapolis. De dieren zitten al een hele tijd in de wagen, terwijl het buiten 32 graden is. Binnen loopt de temperatuur nog veel hoger op. De beestjes raken compleet oververhit en dreigen te

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Koeman kan rekenen op volledige selectie, kiest hij voor Weghorst of Depay in de spits?

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Laureatenhulde bij de Kunstacademie in Zwevegem

In de lokalen van de Kunstacademie in oc De Brug werd zondag de tentoonstelling Wonderkamer geopend. Meteen betekende het voor heel wat leerlingen het einde van hun carrière aan de Kunstacademie.
The post Laureatenhulde bij de Kunstacademie in Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niet voor hartlijders: ondanks erbarmelijk voetbal gaat Engeland na strafschoppen door naar de halve finales

Engeland overtuigde andermaal niet, maar staat wél in de halve finales van het EK. Ze bleven het koelbloedigst in de strafschoppenreeks tegen Zwitserland, Trent Alexander-Arnold vlamde de beslissende elfmeter voorbij Sommer. Ondanks de povere prestatie was Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, een tevreden man. “Mijn spelers waren geweldig”, klinkt het.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïense drones vernielen Russisch wapendepot – Moskou claimt vernietiging lanceerinrichting voor Patriot-raketten in Odesa

Volgens het Russische ministerie van Defensie hebben Iskander-raketten twee lanceerinrichtingen vernietigd voor Patriot grond-luchtraketsystemen in de regio Odesa, in het zuiden van Oekraïne. En Oekraïense drones hebben in de nacht van zaterdag op zondag een Russisch wapendepot vernield in de Russische regio Voronezj, die grenst aan het noordoosten van Oekraïne. In het depot van 90.000 vierkante meter bevonden zich volgens

Lees meer »