Amerikaanse staat Louisiana plaatst 2 abortuspillen op lijst van ‘gevaarlijke stoffen’

In de Amerikaanse staat Louisiana is een wet goedgekeurd die de abortuspillen mifepriston en misoprostol op de lijst van ‘gevaarlijke stoffen’ plaatst en zware straffen invoert voor illegaal bezit. Alleen dokters en zwangere vrouwen mogen de pil in huis hebben, andere groepen kunnen boetes of celstraffen krijgen. Louisiana is de eerste staat die zo’n maatregel invoert, maar niet de laatste die erover nadenkt. 

Meer krantenkoppen in België

Drie jonge Franse autodieven op heterdaad betrapt: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne.

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

“De Tour is alleen maar voor witte renners, zei hij. En zie nu”: deze Belg is de beste vriend van Biniam Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar ooit

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Hun bijzondere vriendschap ontstond toevallig op weg naar een koffiebar: “‘Lieven, ik vertrouw

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »