Aanslag op Joods Museum dompelde België tien jaar geleden in een diepe rouw

Vandaag, op 24 mei, is het exact tien jaar geleden dat Mehdi Nemmouche vier mensen doodschoot in het Joods Museum in Brussel. De Franse Syriëstrijder werd daarvoor in 2019 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Tien jaar na datum timmert het Joods Museum verder aan zijn missie van het openstellen en delen van culturen, ondanks de moeilijkheden die de huidige spanningen in het Midden-Oosten met zich meebrengen.

 

Meer krantenkoppen in België

Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Binnen minder dan twee weken opent het Schippersweekend voor de 39ste keer de deuren. Het festival uit Lauwe slaagde er de afgelopen jaren in te groeien tot een trekpleister van formaat, een tendens die zich verder zal zetten. “Ons petanquetoernooi? In amper 65 seconden uitverkocht!”
The post Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Lees meer »

André en Simonne vieren albasten huwelijksverjaardag

André Janssens (95) en Simonne Ponjaert (93) stapten maar liefst 75 jaar geleden in het huwelijksbootje. Een zeldzaamheid, maar het koppel ziet elkaar na al die jaren nog even graag.
The post André en Simonne vieren albasten huwelijksverjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dealergroep Traxxion en multimerkengroep Decaigny herschikken hun garageactiviteiten: “Win-win voor onze teams en klanten”

Garage Decaigny Tielt heroriënteert zich en vertrekt eind september uit de huidige locatie in de Lammersakker in Tielt. Peter Verhelst en Stéphanie Van Ryckeghem van TRAXXION Tielt nemen zowel het gebouw als de medewerkers over en verhuizen uit de Szamotulystraat. De huidige activiteiten van Garage Decaigny en hun leasebedrijf Flexlease worden verdergezet in Izegem en Ardooie. “Dit is een win-win

Lees meer »

Treinverkeer onderbroken tussen Oostende en Gent

Er rijden sinds zondag kort voor 17.00 uur geen treinen tussen de stations van Oostende en Gent-Sint-Pieters. Dat komt door schade aan de bovenleiding net voor het station van Beernem, bij Brugge, meldt spoornetbeheerder Infrabel.
The post Treinverkeer onderbroken tussen Oostende en Gent appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-Volkswagentopman Winterkorn wijst alle aanklachten af in proces over dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, ontkent elke verantwoordelijkheid voor het dieselschandaal dat uitbarstte toen hij aan het hoofd stond van de autobouwer. Dat heeft zijn advocaat Felix Dörr dinsdag te kennen gegeven bij aanvang van het proces tegen Winterkorn voor zijn rol in het schandaal. “Onze cliënt wijst de aantijgingen tegen hem resoluut af”, aldus

Lees meer »

Vier arrestaties, onder wie vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand, in vermoedelijk corruptiedossier bij bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

Woonzorgcentrum Maria Middelares heeft nieuwe personeelsparking

De medewerkers van het woonzorgcentrum Maria Middelares, centrum voor dagverzorging ‘De Korenaar’ en de kinderopvang ‘Felix’ in Villa Rosa gebruiken sinds maandag 2 september hun nieuwe personeelsparking. Die is bereikbaar via de Vier Seizoenenstraat.
The post Woonzorgcentrum Maria Middelares heeft nieuwe personeelsparking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onweer met veel neerslag en bliksem trekt over ons land: weggewaaide dakpannen in Glabbeek en kerkklokken slaan op hol in Boom na vermoedelijke blikseminslag

Een flink onweer trok vanavond over ons land. In Vlaanderen was er op veel plaatsen sprake van bliksem, felle regen en hagel. In Glabbeek waaiden enkele dakpannen van een woning en in Boom werd de kerktoren naar verluidt getroffen door de bliksem, waardoor de klokken een tijdlang onophoudelijk bleven luiden. In Wallonië staan dan weer verschillende wegen blank en zijn

Lees meer »