Verdachte van moordpoging Slovaakse premier wou naar eigen zeggen niet doden, enkel verwonden

De man die beschuldigd wordt van het aanvallen en verwonden van de Slovaakse premier Robert Fico, zegt dat hij gehandeld heeft uit onenigheid met het beleid van de regering. Hij zegt ook dat hij Fico niet wilde doden en dat hij spijt heeft van zijn daden. Dat blijkt uit een document waar AFP beslag op kon leggen.

 

Meer krantenkoppen in België

Wisselvallig en warm

Vandaag, na wat ochtendnevel, wisselen wolken en zon elkaar af. Na de middag komen er buien, mogelijk plaatselijk ook onweer. Tussen de buien komen ook droge periodes voor met opklaringen; op sommige plaatsen blijft het doorlopend droog. Bij een tot matig aanspannende zuidwestenwind wordt nog warme lucht aangevoerd, die temperaturen tot 27 graden brengt. Vanavond vallen nog enkele buien, hier

Lees meer »

KIJK. Dit is de eerste kaas in België gemaakt zonder melk of koe: “Noem het en wij kunnen het maken”

Een Gents bedrijf is erin geslaagd om kaas te maken zonder koeien of melk. Ze gebruiken daarvoor caseïne oftewel melkeiwit, dat is nagemaakt in een laboratorium. Het bedrijf Those Vegan Cowboys wil zo zorgen voor minder weides vol koeien, aangezien die broeikasgassen uitstoten. Ze maken verschillende kazen: feta, mozarella en zelfs camembert. Al mogen die momenteel nog niet geproefd worden.

Lees meer »

Ria Bouten is directeur van cvo MIRAS regio Waregem: “Steeds meer allochtonen volgen lessen Nederlands”

Het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS ziet in Waregem het Nederlands voor anderstaligen in sneltreinvaart uitgroeien tot de belangrijkste richting in het aanbod. “Ik vind het belangrijk om snel in te spelen op de noden van de tijd”, zegt regionaal directeur Ria Bouten (54) bij de start van het nieuwe schooljaar.
The post Ria Bouten is directeur van cvo

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »

“Belangrijke stemmen in het land zeggen dat hij beter zou opstappen”: is Zelensky’s regerings­her­vor­ming een wanhoopspo­ging?

Oekraïens president Volodimir Zelensky herschikt zijn regering, naar eigen zeggen “met het oog op het verderzetten van de oorlog in de herfst.” Vier ministers hebben hun ontslag al ingediend bij het parlement. Wat drijft Zelensky daarbij? En zal die herschikking de oorlog in de gewenste plooi leggen? Professor internationale politiek (UAntwerpen) Tom Sauer: “Dit is een wanhoopspoging, het wordt hoog

Lees meer »

KIJK LIVE. We naderen de echte finale! Doet Evenepoel mee voor winst? Kijk als HLN-abonnee LIVE naar derde rit Ronde van Groot-Brittannië

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

N-VA wil dat Provincie zich voortaan enkel nog focust op haar kerntaken

N-VA West-Vlaanderen heeft haar kandidaten voor de provincieraadverkiezingen in de drie kieskringen voorgesteld. De kieskring Brugge-Torhout-Oostkust presenteert zich aan de kiezer met de voormalig Blankenbergse burgemeester Daphné Dumery als lijsttrekker. Lijstduwer is Axel Ronse, tevens lijsttrekker en kandidaat-burgemeester in Kortrijk en federaal parlementslid. Hij heeft ook een sterke verwevenheid met Brugge.
The post N-VA wil dat Provincie zich voortaan

Lees meer »

LIVESTREAM NINOVE-KNOKKE (20u). Pakt thuisploeg eerste zege van het seizoen in 1ste Afdeling of behoudt Knokke perfect rapport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond om 20u is dat KVK Ninove-R Knokke FC. Voor de Oost-Vlamingen is het hun eerste thuismatch van het seizoen in de 1ste Afdeling, kunnen ze winnen? Of pakt Knokke zes op zes? Kijk

Lees meer »

Vliegtuigje stort neer in wijk in Oregon: 3 doden

Een vliegtuigje is zaterdag neergestort tegen een woning in de Amerikaanse staat Oregon en heeft daarbij brand veroorzaakt. Bij de crash kwamen twee inzittenden van het vliegtuigje om het leven en een bewoner van een van de huizen die werden geraakt.

Lees meer »