Spaanse politie vindt schilderij van Francis Bacon dat in 2015 werd gestolen

De Spaanse politie heeft een schilderij van de Britse schilder Francis Bacon teruggevonden in Madrid. Dat hebben ze donderdag bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Huiszoekingen in prostitutiemilieu: zeven arrestaties en duizenden euro cash in beslag genomen

Bij verschillende huiszoekingen in het prostitutiemilieu in ons land en in Spanje zijn in totaal zeven verdachten aangehouden. Het onderzoek startte in Kortrijk. De politie nam ook 14.000 euro cash, verschillende gsm’s en de boekhouding van het pooiersnetwerk in beslag.
The post Huiszoekingen in prostitutiemilieu: zeven arrestaties en duizenden euro cash in beslag genomen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk Spurs versterkt zich met Jackson Stormo

Kortrijk Spurs, de fiere leider in de BNXT League, de Belgisch-Nederlandse basketcompetitie, heeft zich versterkt met Jackson Stormo, zo maakte de club dinsdag bekend.
The post Kortrijk Spurs versterkt zich met Jackson Stormo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan Verheyen maakt reeks over tsunami waaraan hij ontsnapte: “Ik wil elke dag leven alsof het mijn laatste is”

Twintig jaar nadat hij aan een vreselijke natuurramp ontsnapte in Zuidoost-Azië maakt Jan Verheyen (61) een docureeks over die tsunami. Het luxehotel in Phuket waar Jan Verheyen en Lien Willaert twee dagen eerder nog ijsjes aten aan het zwembad, werd compleet verwoest door de metershoge golven. De regisseur uit Oostkamp keerde voor zijn reeks terug naar Thailand en sprak met

Lees meer »

Zo kijken de kranten naar de verkiezingen: afschaffing van opkomstplicht onder vuur, omzeild cordon sanitaire, en Arizona versterkt

Het lager dan verwachte opkomstcijfer bij de eerste lokale verkiezingen zonder opkomstplicht, slorpt de aandacht op van de opiniemakers in de Vlaamse kranten, in negatieve zin. Onder de taalgrens klinkt het vooral dat de federale Arizona-coalitie versterkt is. En terwijl de doorbraak van Vlaams Belang als “verontrustend” wordt bestempeld, wijzen commentatoren erop dat geen sprake is van een zwarte tsunami.

Lees meer »

Leuke prijs voor deelnemers Boerenmarktfeest

In augustus vond het jaarlijkse Boerenmarktfeest plaats, vol activiteiten en verrassingen met gratis proevertjes van lokale producten, een dranktruck met fairtradekoffie en -thee, verzorgd door de Oxfam Wereldwinkel, een lokaal biertje van de Bijenbrouwers, een liveoptreden van Marino Punk en kinderplezier met een springkasteel. Er was ook een stempelactie, waarbij drie aankopen bij drie verschillende
The post Leuke prijs

Lees meer »

Jonathan Verheire heeft de gekwetstenboeg van VVC Beernem A (3B) verlaten

Met Jonathan Verheire herinneringen ophalen blijft boeiend. Hij liet op een bepaald moment paal en deklat in de steek om op Erasmus naar Polen te trekken. Nu hunkert hij naar een rentree in Beernem, maar beseft volop dat zijn concurrenten hopen te mogen blijven staan.
The post Jonathan Verheire heeft de gekwetstenboeg van VVC Beernem A (3B) verlaten appeared

Lees meer »

Van “een leuke dag in Argentinië” naar “overweldigd door drugs en alcohol”: de laatste dagen en uren van Liam Payne

De Britse zanger Liam Payne bracht de laatste twee weken van zijn leven door in Buenos Aires. Payne wilde in de Argentijnse hoofdstad onder andere zijn relatie met een voormalig One Direction-bandgenoot herstellen, blijkt uit zijn sociale media. Die goede voornemens eindigden woensdag echter met een dodelijke val vanop het balkon van zijn hotelkamer, mogelijk onder invloed van drugs.

Lees meer »

Weduwnaar van postuum verkozen Lydia (75): “De burgemeester stond met tranen in de ogen op de overwinningsviering”

Derde keer, goede keer. Dat zei Lydia Cautereels (75) zelf over haar deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zandhoven. Ze kreeg gelijk: ze raakte met 439 voorkeurstemmen verkozen. Postuum, want Lydia overleed plots op 19 september. “De burgemeester stond met tranen in de ogen, toen een minuut stilte werd gevraagd”, vertelt weduwnaar Frans.

Lees meer »