Sint-Jorisstraat in Brugge wordt amper een jaar na de heraanleg opnieuw opengebroken

Amper een jaar na de heraanleg moet de Sint-Jorisstraat in Brugge opnieuw opengebroken worden. “De bestratingswerken voldoen niet aan de opgelegde normen, een van de onderaannemers werd in gebreke gesteld”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

In 2023 werden de Sint-Jorisstraat, Vlamingstraat en Vlamingdam volledig vernieuwd geopend, na twee jaar werkzaamheden en vele jaren miserie. De bestratingswerken die uitgevoerd zijn tussen de Sint-Jorisstraat huisnummer 7 en het kruispunt met de Sint-Clarastraat voldoen volgens Mercedes Van Volcem niet aan de opgelegde normen, de andere werken wel. “Een proces verbaal werd opgesteld met de gebreken, een deskundige kwam ook ter plaatse.”

Trillingen

Het stadsbestuur en de aannemer C-DS besloten om de Sint-Jorisstraat tussen huisnummer 7 en de Sint-Clarastraat, het kruispunt niet inbegrepen, opnieuw te laten aanleggen. “De aanleg van dit stuk gebeurde door een onderaannemer en die heeft de werken niet conform de norm uitgevoerd, bovendien reed de onderaannemer ook over de kasseien zonder dat ze gevoegd waren waardoor de natuursteen er niet vakkundig bijligt”, legt Mercedes Van Volcem uit.

“Het is vervelend voor de bewoners, de aannemer en ook voor mij als schepen, maar na de expertise zijn de dienst en de aannemer tot de conclusie gekomen dat het werk opnieuw uitgevoerd moet worden en wel om verschillende redenen. Het comfort voor de weggebruikers, inzonderheid voor de fietsers, is niet zoals het hoort en door de gebrekkige aanleg en brede voegen en keuze van de steen hebben diverse omwonenden hinder van trillingen.”

Smaller

Voor de heraanleg van de bestrating zullen Portugese, grijze granietstenen gebruikt worden, aan één zijde gezaagd, waardoor de voegen smaller uitgevoerd kunnen worden en er zo minder trillingen zijn en de straat ook vlakker is. “Ik had dit ook liever anders gezien”, vervolgt de schepen.

“Maar de werken die zoveel tijd in beslag genomen hebben, zoveel inspanningen gevraagd hebben van de bewoners en met dergelijk prijskaartje moeten volledig in orde zijn. Ik wil dat iedereen tevreden is met deze heraanleg en heb mijn verantwoordelijkheid genomen.”

Timing

Tussen maandag 27 mei en 12 juli, gedurende vijf weken, wordt de bestrating opgebroken en worden de rijweg en greppels heraangelegd. De zone zal onderbroken zijn voor doorgaand verkeer, voetgangers kunnen het voetpad aan beide zijden van de straat steeds gebruiken. Dit geldt ook voor fietsers, die met hun fiets aan de hand wandelen.

De omleiding voor het autoverkeer gebeurt via Augusteinenrei en Jan Miraelstraat-Sint-Jorisstraat.

The post Sint-Jorisstraat in Brugge wordt amper een jaar na de heraanleg opnieuw opengebroken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »

Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen

Deze zomer is er opnieuw veel te beleven in Roeselare! Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil Stad Roeselare blijvend inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij elkaar zijn.
The post Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem

Tijdens de zomermaanden stelt Irénée Duriez (74), internationaal bekend omwille van zijn monumentale bronzen beelden en houtskooltekeningen, opnieuw zijn beeldentuin, inclusief de expositiehal en het museum in de Oude Melkerij in Ichtegem open voor het publiek.
The post Irénée Duriez houdt zomertentoonstelling in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »