Reflectietegels rond diversiteit: “Mensen positief prikkelen”

Sinds drie jaar staan er in het straatbeeld enkele kleurrijke regenboogbanken die een permanent symbool vormen tegen discriminatie. Op de internationale dag tegen homo- en transfobie maakte het stadsbestuur van Wervik een nieuw initiatief bekend: 20 reflectietegels rond het thema diversiteit.

“Wervik wil een warme stad zijn waar iedereen zich thuis kan voelen en zich welkom voelt”, aldus schepen van Gelijke Kansen Lien Deblaere (Vooruit). “Al een paar jaar op rij geeft ons lokaal bestuur deze dag extra aandacht, omdat iedereen zichzelf moet kunnen zijn.” Naast het symbolisch ophangen van verschillende regenboogvlaggen aan openbare gebouwen en de banken kwam er vorig jaar in de Speldenstraat aan basisschool Futura een regenboogzebrapad. Het Agentschap Wegen en Verkeer voorzag beperkte subsidies om in elke Vlaamse stad of gemeente een regenboogzebrapad aan te leggen en te onderhouden op een gewestweg.

In kleur

“Dit jaar willen we nog een stapje verder gaan”, zegt de schepen. “Met de reflectietegels zetten we in op een bewustmakingscampagne die elke dag mensen prikkelt op een positieve manier. Onbeperkt jezelf kunnen zijn en je thuis of welkom voelen in onze stad is de insteek van de actie. We willen op een positieve manier impact hebben op het onderwerp diversiteit en gelijkheid. We brengen betonnen ‘reflectietegels’ aan. Op elke tegel staat een uitspraak of ‘nadenkertje’ over diversiteit”, zegt schepen Deblaere. Deze tegels zorgen er op een zachte, positieve manier voor dat mensen diversiteit als een normaal en verrijkend iets gaan zien. We kiezen voor gebakken tegels in kleur: het kleurrijke verwijst naar de diversiteit. De reflectietegels krijgen een plekje in het straatbeeld op plaatsen waar veel voorbijgangers langskomen, zoals de stationsomgeving, het stadhuis, het vrijetijdspunt, scholen en de bibliotheek”, aldus schepen Deblaere. Enkele voorbeelden van de teksten op de tegels: ‘Vrijheid begint met het tonen van wie je werkelijk bent’, ‘Het moedigste wat je kunt zijn is jezelf’, ‘Liefde kent geen labels’, ‘Diversiteit is niet iets om te vrezen, maar om te omarmen’ en ‘We zijn allemaal sterren, en verdienen het om te schitteren’.

The post Reflectietegels rond diversiteit: “Mensen positief prikkelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe cijfers brengen evolutie vastgoedprijzen in kaart: “Wie een flat aan zee kocht, deed niet automatisch de beste investering”

De afgelopen tien jaar gingen de vastgoedprijzen in Vlaanderen met gemiddeld 37 procent omhoog. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedsite Immoweb, die een nieuwe blik werpen op de markt. “Er doen zich opmerkelijke trends voor”, stelt HLN-vastgoedexpert Bjorn Cocquyt vast. Zo stegen prijzen nergens meer dan in Antwerpen en betaal je ook in de goedkoopste gemeenten een pak meer. Ontdek

Lees meer »

Hengelclubs steeds vaker slachtoffer van stropers: “Ze slaan de vissen dood op het beton en nemen ze mee in hun koelbox”

Hengelclubs in heel Vlaanderen krijgen steeds meer te kampen met stropers die met vis uit hun vijvers aan de haal gaan. “Een plaag, niet alleen bij ons in Desselgem (Waregem)”, klinkt het bij de voorzitter van hengelclub De Eendrachtige Lijnvissers Koen Peirs. Want ook in Deinze was het onlangs prijs. “Bendes zijn steeds beter georganiseerd en gaan steeds driester te

Lees meer »

Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Vlaams Belang stelde donderdag de lijst voor omtrent de provincieraadsverkiezingen voor de kieskring Kortrijk-Roeselare-Tielt. De negentienjarige Anzegemse rechtenstudent Martijn De Maesschalck zal met zijn zesde plaats de jongste op de lijst te vinden zijn naast lijsttrekker Michiel Descheemaeker en lijstduwer Wouter Vermeersch.
The post Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Lees meer »

KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw veld maandag gekeurd wordt”

KVK Westhoek speelt dit seizoen op kunstgras. De werken liepen echter wat vertraging op en zo spelen de Ieperlingen hun vooruitgeschoven eerste thuismatch nog elders. De ploeg van Bram Lucker gaat naar Boezinge, de ploeg met wie KVK Westhoek bijna ging fusioneren vorig jaar.
The post KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw

Lees meer »

“Geheim plan voor terugkeer naar Verenigd Koninkrijk”: oude vrienden krijgen verrassende berichten van prins Harry

“Verrassende berichtjes” van prins Harry (39) uit de Verenigde Staten doen vermoeden dat hij zint op een terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk. Althans, dat stellen vrienden van de prins waar hij sinds kort weer contact mee heeft. Zij hopen vurig dat de hertog van Sussex na vier jaar in Californië een comeback maakt, maar vrezen dat dat makkelijker is gezegd

Lees meer »

Eerste televisiemis in het Rosarium

Het Rosarium in Dadizele was recent het decor voor een televisiemis van VRT. “Een hele eer voor ons. We hadden inmiddels al enkele televisiemissen in onze basiliek, maar voor het eerst werd ook een viering in het Rosarium op televisie getoond”, aldus Marc Vantieghem. In aanloop naar een dergelijke viering zijn er heel wat voorbereidingen
The post Eerste televisiemis

Lees meer »

De memoires van Aleksej Navalny en nieuw werk van Lize Spit en Stefan Hertmans: naar deze boeken is het uitkijken

Niet getreurd als de zomer over zijn hoogtepunt heen is: dan breekt het hoogseizoen voor nieuwe boeken aan. Welke interessante romans, kinderboeken of poëziebundels verschijnen binnenkort? Een selectie uit het ruime aanbod vind je hier. Van Lize Spit of Stefan Hertmans tot Aleksej Navalny en Bart Van Loo. Veel auteurs lanceren hun boek de komende maanden trouwens met een publiek

Lees meer »

“Een gevolg van decennialang falen, alle 72 doden waren te vermijden”: eindrapport over verwoestende brand in Londense Grenfell-toren klinkt niet mals

De brand in de Londense Grenfell Tower was volgens het officiële onderzoek te wijten aan “decennialang falen” van de overheid en verantwoordelijke instanties in de bouwsector. De voorzitter van de onderzoekscommissie, sir Martin Moore-Bick, zei bij de presentatie van het rapport dat alle 72 doden te vermijden waren.

Lees meer »

Feestcomité Roesbrugge maakt zich klaar voor kermisweekend

Het eerste weekend van september betekent in Roesbrugge: kermisweekend. Na IJzerfun tijdens de zomerperiode focust het feestcomité van Roesbrugge op het kermisweekend van vrijdag 6 tot zondag 8 september met voor elk wat wils.
The post Feestcomité Roesbrugge maakt zich klaar voor kermisweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opentuindag Volkstuin Zeegroentje in Wilskerke is groot succes

Volkstuin Zeegroentje, dat inmiddels aan zijn vierde seizoen zit, kende op 15 augustus een bijzonder geslaagde opentuindag. Meer dan 400 bezoekers kwamen langs om de tuin te verkennen en de sfeer te proeven.
The post Opentuindag Volkstuin Zeegroentje in Wilskerke is groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »