Opnieuw projectiel van brug gegooid op E42: “Ze hadden ons kunnen doden”

Opnieuw heeft er zich een incident voorgedaan waarbij een groepje jongeren een projectiel vanop een brug boven de E42 naar beneden gooide. De auto van een koppel uit Verviers werd daarbij geraakt. “Ze hadden ons kunnen doden.”

 

Meer krantenkoppen in België

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

60ste editie van Tinekesfeesten zet Heule weer weekend op zijn kop

‘Back to the sixties’ is het thema van de 60ste Tinekesfeesten. Heule mag jubelen, want 59 Tinekes zijn al de revue gepasseerd en rond de verkiezingen is Heule vier dagen in feestmodus. De Tinekesloop is terug dankzij de inzet van de Tinekeswerkgroep.
The post 60ste editie van Tinekesfeesten zet Heule weer weekend op zijn kop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang heeft eerste schepenmandaat ooit ‘te pakken’: oud-N-VA’er in Erpe-Mere stapt over

“Dit is een statement tegen het ondemocratische cordon, want dat heeft niks met inhoud of bekwaamheid te maken.” Vlaams Belang krijgt onrechtstreeks voor het eerst een zitje in een college van burgemeester en schepenen. Dat gebeurt in Erpe-Mere, waar schepen Gerda Van Steenberge als onafhankelijke nu na 12 jaar terugkeert naar Vlaams Belang. Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen werd ze verkozen

Lees meer »

“Doet deugd om iets te kunnen betekenen voor de mensen”: Gezinsbond Rekkem mag 100 kaarsjes uitblazen

Op zaterdag 14 september organiseert Gezinsbond Rekkem een feest waarop iedereen meer dan welkom is. Reden tot feestvreugde is de verjaardagsviering van deze vereniging. En wat voor één: Gezinsbond Rekkem mag maar liefst 100 kaarsjes uitblazen.
The post “Doet deugd om iets te kunnen betekenen voor de mensen”: Gezinsbond Rekkem mag 100 kaarsjes uitblazen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederland neemt dienstplicht weer onder de loep

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »

Zelfs VTM kan hem niet meer traceren: op zoek in Portugal naar fel omstreden Jelmont uit “B&B zoekt lief’

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Als er gasten zijn, kampeert

Lees meer »

Buschauffeur van De Lijn rijdt tegen gevel in Bazel bij Kruibeke

In Bazel bij Kruibeke heeft een chauffeur van een gelede bus (of harmonicabus) van De Lijn zich klem gereden tegen een gevel van een woning. Bij het nemen van een bocht op het kruispunt van de Barbierstraat met de Bazelstraat week de chauffeur te ver uit. Niemand raakte gewond en ook de schade bleef erg beperkt.

Lees meer »

“Ik drukte het gaspedaal in, en plots was die rotonde daar”: L.W. (36) neemt de volledige schuld op zich na dodelijk ongeval in Koningshooikt

“Ik heb zoveel spijt. Spijt voor Joyce en Wim. Spijt voor hun kinderen, voor hun ouders.” Een emotionele L.W. (36), deze ochtend in de politierechtbank van Mechelen. Op een trouw in september 2022 had de man aan het koppel beloofd bob te zijn, maar op de terugweg reed hij met 138 km/u en 1,83 promille in zijn bloed recht op

Lees meer »