Noorwegen sluit laatste grensovergang voor Russische toeristen

Noorwegen zal zijn laatste grensovergang met Rusland sluiten vanwege de aanhoudende oorlog in Oekraïne. Voortaan mogen Russen het land niet meer binnen voor toeristische en niet-essentiële reizen. Hiermee wordt de laatste toegangspoort tot de Schengenzone voor Russische toeristen afgesloten. 

Meer krantenkoppen in België

Zo stemde Oostrozebeke: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Oostrozebeke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Oostrozebeke.
The post Zo stemde Oostrozebeke: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

92-jarige Norbert gaat stemmen: “Het is een noodzaak, mijn plicht”

“Mijn leeftijd? Ik durf het bijna niet meer zeggen.” In alle vroegte wandelt de 92-jarige Norbert Lamerant met wandelstok door het centrum van Ieper richting het historisch Vleeshuis, waar gestemd wordt. De kranige man wordt geholpen op de trappen van het gerestaureerd gebouw.
The post 92-jarige Norbert gaat stemmen: “Het is een noodzaak, mijn plicht” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mandelbloesem beloond met bronzen ‘Verkeer op School’-medaille

De VSB (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) bekroonde vrije basisschool Mandelbloesem met een bronzen ‘Verkeer op School’-medaille. De school krijgt deze bekroning voor de inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Dankzij die inzet verdienen ze een bronzen medaille om aan de schoolpoort op te hangen en een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite. Directrice Ilse
The post Mandelbloesem beloond

Lees meer »

Vlaamse hogescholen groeien dit academiejaar met 6 procent, maar: “Structurele onderfinanciering maakt deze toename onhoudbaar”

Aan de Vlaamse hogescholen studeren dit academiejaar bijna 157.500 studenten, een stijging met 6 procent ten opzichte vorig jaar. In absolute cijfers krijgen de hogescholen er dit jaar 9.000 studenten bij. “Goed nieuws voor de arbeidsmarkt, maar de huidige onderfinanciering maakt deze toename onhoudbaar voor de hogescholen”, stelt de Vlaamse Hogescholenraad vandaag in een persbericht.

Lees meer »

Deelnemers aan ‘Operatie Proper’ ontvangen hun prijs

In de lokalen van afvalmaatschappij Mirom in Roeselare werden in het kader van de zevende editie van Operatie Proper de deelnemers ontvangen om hen te feliciteren voor hun inzet.
The post Deelnemers aan ‘Operatie Proper’ ontvangen hun prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maak kennis met Robbe Boons, de ‘dubbelganger’ van Viktor Verhulst: “Misschien kunnen we samen draaien? Ik heb ook usb-sticks”

De één is extraverter en energieker dan de ander, maar op uiterlijk vlak zijn de gelijkenissen tussen Viktor Verhulst en Robbe Boons gróót. Dé perfecte kandidaat om de zoon van Gert te imiteren, dachten de makers van fictiereeks ‘Sterregem’. En toch belandde Robbe bijna stommelings op de set, vertelt hij in dit interview met HLN. “Of ik bang ben van

Lees meer »

Vlaams Belang reikt de hand naar Jean-Marie Dedecker

Het Vlaams Belang is meer dan bereid om Jean-Marie Dedecker aan zijn absolute meerderheid te helpen en maakte dat duidelijk met een affichecampagne. Lijst Dedecker heeft daarvoor welgeteld één zetel nodig, en VB slaagde er zondag met lijsttrekker Patrick Meurice in om die binnen te halen. “Maar wij willen met iedereen praten”, maakt Meurice duidelijk.
The post Vlaams Belang

Lees meer »

“Er is een slachtpartij gaande aan de buitengrenzen van Europa”: Schrijfster Anne Provoost stelt nieuwe dichtbundel DECEM voor

In Antwerpen werd onlangs de nieuwe, geëngageerde dichtbundel DECEM, ongelegenheidsgedichten voor asielverstrekkers van Anne Provoost voorgesteld. De auteur is geboren en getogen in Woesten, maar woont nu in Antwerpen.
The post “Er is een slachtpartij gaande aan de buitengrenzen van Europa”: Schrijfster Anne Provoost stelt nieuwe dichtbundel DECEM voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brecht Staelens is schutterskeizer bij Veurne Ambacht

In Diksmuide vond op zondag 29 september op de terreinen van schuttersgilde Willem Tell Diksmuide de keizerschieting plaats van het schuttersverbond Veurne Ambacht.
The post Brecht Staelens is schutterskeizer bij Veurne Ambacht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toerisme Oostende beëindigt samenwerking met curator Bjorn Van Poucke voor ‘The Crystal Ship’ streetart festival

Toerisme Oostende kondigt aan dat het de samenwerking met curator Bjorn Van Poucke voor het streetart festival ‘The Crystal Ship’ beëindigt. Deze beslissing is genomen na grondige overweging en met het oog op de verantwoordelijkheid die Toerisme Oostende draagt naar de streetart gemeenschap.
The post Toerisme Oostende beëindigt samenwerking met curator Bjorn Van Poucke voor ‘The Crystal Ship’ streetart

Lees meer »