Nieuw wereldrecord: Nepalese scherpt beste vrouwelijke klimtijd op Mount Everest aan

De Nepalese bergbeklimster Phunjo Jhangmu Lama heeft het wereldrecord voor de snelste beklimming van de Mount Everest door een vrouw verpulverd.

 

Meer krantenkoppen in België

Zo stemde Wingene en Ruiselede: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Wingene en Ruiselede trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Wingene en Ruiselede.
The post Zo stemde Wingene en Ruiselede: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inbraak en ongeval tijdens weekend in Ichtegem

Dit weekend moest de politie Kouter driemaal uitrukken naar het grondgebied van Ichtegem voor interventies. Er gebeurde onder andere een verkeersongeval en woninginbraak.
The post Inbraak en ongeval tijdens weekend in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket opent onderzoek naar verkiezingsfraude in Ninove

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft bekend gemaakt dat het een onderzoek start naar mogelijke verkiezingsfraude in Ninove. De telbureaus zouden de voorlopige resultaten wel mogen vrijgeven. Als er dan effectief sprake blijkt van fraude, kunnen de andere partijen naar de Raad voor Verkiezingsbetwisting stappen om de resultaten te betwisten.

Lees meer »

20-jarige showman onder invloed van drugs speelt auto kwijt na verkeersgedrag aan einde schooltijd

De politie en het parket grepen woensdagmiddag kordaat in nadat een 20-jarige wegpiraat zich misdroeg in het centrum van Torhout. De jongeman haalde nogal ‘sportieve’ toeren uit aan het einde van de schooltijd,waarna de politie hem een tijd volgde. Hij bleek onder invloed van drugs en had geen geldig rijbewijs. Zijn wagen werd in beslag genomen
The post 20-jarige

Lees meer »

Link tussen pesticiden op bloemen en overleden kind aangetoond in Frankrijk: wat zijn de risico’s?

De gezondheidsrisico’s van pesticiden op bloemen zijn veel kleiner dan 10 jaar geleden, al moeten bloemisten zich nog altijd goed beschermen. Dat zeggen experts nadat in Frankrijk een kind is gestorven aan de gevolgen van leukemie, die veroorzaakt werd door pesticiden. Er wordt vandaag veel strenger gecontroleerd op het gebruik van de bestrijdingsmiddelen, en tegelijk gebruiken bloemisten ze nog zelden.

Lees meer »

“Ik blik heel tevreden terug”: Claude Croes is straks niet langer ‘burgie’ van Deerlijk

“Onze ploeg van CD&V Deerlijk heeft enorm goed gescoord. Na zes jaar halen we opnieuw de absolute meerderheid”, reageert uittredend burgemeester Claude Croes. “Niemand had dat durven dromen. Uiteraard ben ik fier dat ik ons team terug naar die positie heb kunnen leiden.”
The post “Ik blik heel tevreden terug”: Claude Croes is straks niet langer ‘burgie’ van Deerlijk

Lees meer »

“Soep op de Stoep”: Met Zelle en PVDA Kortrijk samen tegen armoede in Kortrijk

Op donderdag 17 oktober 2024, de Werelddag van Verzet tegen Armoede, slaan Zelle en PVDA Kortrijk de handen in elkaar om het evenement ‘Soep op de Stoep’ te organiseren. Vanaf 11 uur deelden vrijwilligers op de Veemarkt in Kortrijk gratis vegetarische pompoensoep uit. Het initiatief wil aandacht vragen voor de groeiende armoede en solidariteit tonen met mensen die het moeilijk

Lees meer »

Handbalclub Izegem stelt nieuwe sponsor voor

HBC Izegem stelde op zaterdag 12 oktober z’n nieuwe hoofdsponsor voor. Het deed dat tijdens het nieuwe netwerkevent in ‘De Pivot’ die ze recent bovenaan de tribune in sporthal De Krekel installeerden. De sponsors en vips werden er getrakteerd op culinaire hapjes.
The post Handbalclub Izegem stelt nieuwe sponsor voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo stemde Izegem: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Izegem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Izegem.
The post Zo stemde Izegem: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van de eerste Vlaamse extreemrechtse burgemeester tot het verlies van Jos D’Haese in Antwerpen: alles wat je moet weten over de lokale verkiezingen

De lokale verkiezingen zitten er weer op. Hoewel Vlaams Belang met Guy D’haeseleer in Ninove weliswaar voor het eerst in de geschiedenis een burgemeester kan leveren, hebben de twee meest extreme partijen, Vlaams Belang en PVDA, de verwachtingen niet helemaal waargemaakt. CD&V houdt intussen duidelijk stand en groeit hier en daar zelfs, terwijl N-VA een aantal belangrijke overwinningen in onder

Lees meer »