Nieuw wereldrecord: Nepalese scherpt beste vrouwelijke klimtijd op Mount Everest aan

De Nepalese bergbeklimster Phunjo Jhangmu Lama heeft het wereldrecord voor de snelste beklimming van de Mount Everest door een vrouw verpulverd.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak

Ons Onderdak heeft plannen om de sociale woningen op het centrale plein in de Torrepoortlaan te vervangen door 12 ééngezinswoningen en 43 appartementen. Volgens Sam Vancayseele zorgt dat voor ongerustheid bij de bewoners. Volgens schepen Philip Bolle zou communicatie echter voorbarig geweest zijn.
The post Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robert en Noëlla vieren 60 jaar huwelijksgeluk

Robert Decraemer (82) en Noëlla Loobuyck (80) gaven elkaar op 1 augustus 1964 het jawoord in Oostende, waar ze altijd blijven wonen zijn. Diamant: zo heet een zestigste huwelijksverjaardag. Robert en Noëlla werden bij die gelegenheid ontvangen op het stadhuis. Robert werkte als leerkracht, terwijl Noëlla thuisbleef om voor hun twee kinderen te zorgen. Ondertussen
The post Robert en

Lees meer »

Plaats gezocht voor schilderij Vande Lanotte

Het portret van ere-burgemeester Jean Vandecasteele (Vooruit) werd tijdelijk verwijderd uit de gemeenteraadszaal. “Omdat we voor het nieuwe portret van Johan Vande Lanotte (Vooruit) een gelijkaardig kader willen”, luidt het.
The post Plaats gezocht voor schilderij Vande Lanotte appeared first on KW.be.

Lees meer »

DISCUSSIE. Groen neemt afstand van PVDA in Antwerpen: wat vind jij van deze zet?

In stad Antwerpen lijkt er iets gebroken tussen Groen en PVDA. Nadat PVDA protesteerde tegen hun mobiliteitsbeleid en na de “leugenachtige fluistercampagnes” van PVDA, lijkt Groen meer en meer afstand te nemen van de extreemlinkse partij. “Het is een partij met twee gezichten”, zegt Groen-lijsttrekker Bogdan Vanden Berghe. Groen lijkt nu wel aansluiting te vinden met Vooruit.

Lees meer »

Zes lichtgewonden bij botsing tussen twee trams in Brussel

Zes mensen zijn donderdagochtend lichtgewond geraakt nadat twee trams op elkaar botsten op de Tervurenlaan in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Dat heeft MIVB-woordvoerster Cindy Arents gezegd. Het ongeval deed zich voor rond 7.30 uur, ter hoogte van de halte Madoux. De precieze omstandigheden van het incident worden nog onderzocht.

Lees meer »

Poetin volgt Joe Biden en zegt Kamala Harris te “steunen” in Amerikaanse presidentsverkiezingen

Vladimir Poetin zegt Kamala Harris, de Democratische kandidate voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen en huidig vicepresident van de VS, te “steunen” bij de stembusgang in november. De Amerikaanse president Joe Biden “heeft zijn kiezers aanbevolen om mevrouw Harris te steunen, dus steunen wij haar ook”, aldus de Russische president donderdag tijdens een economisch forum in Vladivostok.

Lees meer »

Met dank aan de centjes en steun van nationaal: hoe Sammy Mahdi (CD&V) ervoor wil zorgen dat de kaart van Vlaanderen toch nog puur oranje kleurt

Al jaar en dag is CD&V de hofleverancier van burgemeesters in Vlaanderen, en dat willen de christendemocraten zo houden. Om schade aan de nationale merknaam te vermijden heeft de partij er alleszins alles aan gedaan om ‘CD&V’ ook lokaal levend te houden, via nationale steun en financiële prikkels. Maar 13 oktober volgt de echte test: behouden de christendemocraten hun lokale

Lees meer »

Directeur sterft dag voor start schooljaar: “Hij had een hart voor elke leerling”

Wim Van Nieuwenhuize (52), directeur van de basisschool KBO Eine, is zondag overleden terwijl hij met een vriend aan het lopen was. Hij werd plots onwel, maar reanimatie kon niet meer baten. De hele scholengemeenschap van het Katholiek Basisonderwijs Oudenaarde (KBO) is bijzonder aangeslagen. “We verliezen een sterke directeur met een hart voor onderwijskwaliteit en een hart voor elke leerling”,

Lees meer »

Expert waarschuwt voor groeiende macht grote technologiebedrijven: “Moeten aan minder regels voldoen dan een kopje koffie”

Grote technologiebedrijven regeren steeds meer de wereld. Dat zegt Marietje Schaake, directeur van het Cyber Policy Center van de Stanford University. Ze vindt het dan ook logisch dat die bedrijven steeds meer in het vizier van het gerecht komen. Denk maar aan X van Elon Musk dat in Brazilië verboden werd of Telegram-topman Pavel Doerov die in Frankrijk vervolgd wordt.

Lees meer »