Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ in oude gewoontes: vier maanden cel gevorderd voor onbetaalde etentjes in Oostende

Nadine W. (54) bracht in totaal 2,5 jaar achter de tralies door voor talloze feiten van tafelschuimerij. In maart herwon ze haar vrijheid, maar al snel herviel ze in haar oude gewoontes. Nu riskeert ze opnieuw vier maanden cel.

Liefst 144 keer ging Nadine W. tafelen, maar telkens liet ze de rekening onbetaald achter. De zwerfster sloeg meestal toe aan de kust, maar ook in Gent, Brugge en Kortrijk liet ze obers met lege handen achter. Om grote sommen ging het nooit, want W. hield het veelal op een croque monsieur of een kop koffie.

In juli 2019 belandde W. achter de tralies. Ze stapelde liefst acht jaar celstraf op, maar in beroep werd dit stevig herleid. Uiteindelijk bracht ze 2,5 jaar achter tralies door. Eind 2021 werd ze gedwongen opgenomen in de psychiatrie. Later keerde ze terug naar de gevangenis, maar in maart dit jaar kwam ze vrij.

Hervallen

Tóch herviel W. in haar oude gewoontes toen ze op 14 april een ei en twee koffies bestelde in restaurant Benny in Oostende. Twee dagen later verorberde ze een spaghetti in Mister Spaghetti in Oostende. De rekeningen van respectievelijk 17 en 32 euro bleven onbetaald achter.

Procureur Lode Vandaele vroeg donderdag vier maanden celstraf voor W. “Als mevrouw dezelfde weg blijft bewandelen, zal ze hetzelfde meemaken”, waarschuwde hij. “We gaan elk feit vervolgen.”

Nieuwe bankkaart

W. was zelf niet aanwezig, maar liet zich vertegenwoordigen door haar advocaat. “In tegenstelling tot vroeger had ze deze keer wél de intentie om te betalen”, pleitte meester Peter Gonnissen. “Ze ontving haar leefgeld op een nieuwe bankkaart, maar daarvan kende ze de code niet uit het hoofd. Een contactloze betaling was niet mogelijk. We vragen mildheid.”

Volgens haar bewindvoerder Stijn Timmerman is W. niet gebaat met een celstraf. “Ze kampt met ernstige psychische problemen en heeft ondersteuning nodig. Ze beschikt alleszins over voldoende financiële middelen om die rekeningen te betalen”.

De Brugse rechtbank doet uitspraak op 27 juni. (AFr)

The post Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ in oude gewoontes: vier maanden cel gevorderd voor onbetaalde etentjes in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op

Lees meer »

De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst voor in Ingelmunster: “Klaar voor de toekomst”

Onder grote belangstelling stelde de huidige meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD de voltallige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in ’t Ontmoetingscentrum in de Bollewerpstraat. Op zondag 13 oktober kunnen de dorpsgenoten stemmen op veertien onafhankelijken, vijf N-VA-kandidaten en twee Open VLD’ers. Elf van de 21 kandidaten zijn nieuw op de lijst.
The post De Brug/N-VA/Open VLD stellen voltallige nieuwe kieslijst

Lees meer »