Merkem krijgt geldautomaat in Stationsstraat

In een OCMW-woning in de Stationsstraat in Merkem komt er een bankautomaat. De gemeenteraad keurde donderdag de concessieovereenkomst goed met het bedrijf Batoping voor de installatie van zo’n cash-muur. “Ik denk dat het voor veel mensen een surplus zal zijn dat ze geld kunnen afhalen in Merkem”, aldus burgemeester Jeroen Vandromme.

Merkem moet het al bijna drie jaar zonder bankautomaat stellen nadat het filiaal van BNP Paribas in 2021 de deuren sloot, maar daar komt binnenkort een einde aan dankzij de concessieovereenkomst die de gemeente afsloot met Batopin, het bedrijf dat voor de grootbanken KBC, Belfius, ING België en BNP Paribas Fortis een park van geldautomaten uitbaat onder de neutrale merknaam Bancontact CASH.

Verschillende pistes

“De belangrijkste vraag was waar er een bankautomaat kon gezet worden”, legde burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V) uit op de gemeenteraad van donderdag 23 mei. “Ze zijn hier ter plaatse geweest op 19 maart en er zijn verschillende pistes onderzocht. De piste die het meest voor de hand ligt en het gemakkelijkst te realiseren is, was die binnen het gebouw dat eigendom is van het OCMW in de Stationsstraat.”

Geen kosten

Het gaat om een rijwoning in de Stationsstraat tussen het Stationshuis en het Merkemplein. “De garage die daar ter beschikking is zal aan de ene kant opgedeeld worden met een deur en aan de andere kant zal dat bankautomaat komen. Dat betekent dat voor het bankautomaat een parkeerplaats ingenomen zodat het ook voor mensen die minder mobiel zijn mogelijk is om geld af te halen”, vervolgde Jeroen Vandromme. “Wat betekent dat concreet voor de gemeente? Wij stellen die ruimte ter beschikking, dus we hebben daar geen kosten aan, behalve de plaatsing van een tweede elektriciteitsmeter. Maar ik denk dat het voor veel mensen een surplus zal zijn dat ze geld kunnen afhalen in Merkem.”

Jonkershove

Julie Descheppere (N-VA) maakte van de gelegenheid gebruik om te vragen of er ook een geldautomaat kan komen in Jonkershove. “We willen dit eerst realiseren en dan willen we zeker vragen of er daar nog mogelijkheden zijn. Maar het moeilijkste is altijd een geschikte locatie vinden en daar zie ik niet meteen waar we ruimte kunnen opofferen zonder veel moeite. Maar we gaan dat zeker proberen”, antwoordde burgemeester Jeroen Vandromme. (TOGH)

The post Merkem krijgt geldautomaat in Stationsstraat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Permanente winterknip voer voor discussie op gemeenteraad in Tielt: “Je dreigt middenstanders tegen elkaar op te zetten”

Nagenoeg de voltallige oppositie was donderdagavond verrast dat de knip zo plots permanent ingevoerd werd. Eerder schreven we al dat enkele horecazaken alvast van plan zijn om tijdens die ‘winterknip’ afgesloten terrasconstructies te plaatsen. Volgens de oppositie is niet duidelijk wanneer en waarom er precies beslist werd om de knip permanent in te voeren.
The post Permanente winterknip voer

Lees meer »

Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit – Erdogan roept op tot islamitische alliantie tegen Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Politie treft zwaargewonde aan in bestelwagen na ongeval op bouwwerf

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagochtend een man zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval op een werf. Collega’s van de man reden eerst met hem rond tot ze in Brussel een politiepatrouille aanspraken, waarna de hulpdiensten het slachtoffer overbrachten naar het ziekenhuis. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

Lees meer »

Frank Leuridan opent speciaal voor ons zijn museum: “Voor een uniek stuk heb ik altijd nog een plaatsje vrij”

In de schaduw van de beroemde Sint-Sixtusabdij van Westvleteren woont metaalbewerker op rust Frank Leuridan (64). Vijftig jaar lang al verzamelt Frank oude machines en werktuigen. Eerder uitzonderlijk opent hij voor ons de deur van zijn ‘museum’ in de Catsputdreef, waar zorgvuldig honderden collectiestukken gerangschikt zijn. “Ik heb nog geen tijd om bezoekers te ontvangen”, glimlacht hij.
The post

Lees meer »

Marc Costenoble geeft na 40 jaar fakkel transportbedrijf Macotruck uit Zeebrugge door

Op de viering van het veertigjarig bestaan gaf oprichter van transportbedrijf Macotruck Marc Costenoble de fakkel door. Hij blijft nog even aan boord, maar het bedrijf wordt voortaan geleid door een managementteam van drie ervaren medewerkers, aangestuurd door een nieuwe medeaandeelhouder, de Limburgse transportondernemer Gino Withofs.
The post Marc Costenoble geeft na 40 jaar fakkel transportbedrijf Macotruck uit Zeebrugge

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Anderlecht wil jonge winger van Southampton huren

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar

De zomervakantie is voorbij. Naast de opening van de scholen is er ook de opstart van de verschillende Rumbeekse jeugdbewegingen. Scouts Parsifal bijt de spits af. Ze houden hun jaarlijkse groepsfeesten op vrijdag 6 en zaterdag 7 september op hun thuisbasis in de Koestraat.
The post Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »