LIVEBLOG GIRO. Soudal Quick-Step en Lidl-Trek houden alles onder controle, nieuw sprintduel tussen Merlier en Milan?

Na twee dagen zwoegen in de Dolomieten krijgen de renners een relatieve rustdag voorgeschoteld van 178 kilometer met amper negenhonderd hoogtemeters. Krijgen we opnieuw een sprintduel tussen Merlier en Milan? Volg de achttiende etappe op de voet in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Vijfjarig kind gedood door hyena in Kenia

In Kenia is een vijfjarig kind gedood door een hyena. Dat meldt de Kenya Wildlife Service (KWS) van het Oost-Afrikaanse land donderdag. De dienst belooft “de toenemende aanvallen” van de carnivoor te bestrijden.

Lees meer »

“Kind zich laten uitkleden op de stoep ‘omdat het kleren van mama draagt’, dat zijn Guantanamo Bay-toestanden”: experts over kind als speelbal in echtscheiding

Scheidende ouders moeten meer rekening houden met de gevolgen voor hun kinderen. Dat staat in de nota welzijn van de te vormen Vlaamse regering. Experts zijn geen fan van het ‘belerende vingertje’ dat uit de nota spreekt. Maar dat (v)echtscheidingen een verwoestende invloed kunnen hebben op het leven van de kinderen, dat staat buiten kijf.

Lees meer »

Vier arrestaties in vermoedelijk corruptiedossier bij bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

Arne Willem is al negen seizoenen titularis tussen de palen bij KSV Jabbeke A: “Ik geniet hier van grenzeloos vertrouwen”

KFC Lichtervelde is een team dat KSV Jabbeke nooit mag onderschatten. Een gelijk opgaande partij werd met het kleinste verschil verloren. Nu maken de jongens van de gedreven coach Bart Van Hecke zich op voor de thuisderby tegen Dosko Sint-Kruis.
The post Arne Willem is al negen seizoenen titularis tussen de palen bij KSV Jabbeke A: “Ik geniet hier

Lees meer »

Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg

Woensdag/morgen start het Agentschap Wegen en Verkeer met voorbereidende werkzaamheden aan de N49, tussen de Passiedreef en het Leopold- en Schipdonkkanaal in Maldegem. De Expresweg wordt daar een volwaardige autosnelweg.
The post Vanaf woensdag verkeershinder in Maldegem voor ombouw N49 tot snelweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hamas dreigt ermee gijzelaars “in grafkisten” terug te sturen – Israël wil controle over corridor tussen Gazastrook en Egypte niet opgeven

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandag verklaard dat hij de controle over de corridor tussen de Gazastrook en Egypte, niet wil opgeven. Hierdoor lijkt een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars echter ver weg: Hamas en Egypte eisen dat Israël zijn troepen uit het gebied terugtrekt. Netanyahu beloofde ook dat Hamas “een zeer zware prijs zal betalen” voor

Lees meer »

Vader van schoolschutter aangeklaagd: hij gaf geweer cadeau nadat 14-jarige dreigde met schietpartij

Colin Gray (54), de vader van Colt Gray (14) die bekend heeft vier mensen doodgeschoten te hebben op zijn school in de Amerikaanse staat Georgia, is gearresteerd. De man wordt onder meer beschuldigd van doodslag. Hij had zijn zoon het gebruikte geweer cadeau gegeven, nadat de twee nochtans ondervraagd waren over dreigementen om een schietpartij op school uit te voeren.

Lees meer »

Na kalmere jaren met gezin gaat Cath Luyten weer volop voor carrière: “Ik wou geen kind om het te laten opvoeden door een nanny”

Met ‘Café Congé’ blies Cath Luyten haar televisiecarrière nieuw leven in na een paar jaar in de luwte. Zij koost bewust om zich te concentreren op het moederschap. “Ik besef steeds meer dat we in het nu moeten leven”, vertelt Cath Luyten (47) in ‘Dag Allemaal’. Ze geniet in deze fase van haar leven volop van haar gezin, waardoor het

Lees meer »

LIVE FLANDERS DARTS TROPHY. Price en Van Gerwen verrassend naar huis, pijnlijke uitschakeling voor De Decker

Op de tweede dag van de Flanders Darts Trophy – het tiende toernooi van de European Tour – wordt het Belgische publiek verwend met heel wat topaffiches. Price en Van Gerwen werden verrassend uitgeschakeld, wereldkampioen Humphries stootte wel door. Littler moet nog in actie komen. Mike De Decker – de enige Belg in de tweede ronde – verloor van Ross

Lees meer »

Ketelhuis wordt buurtcentrum met sociale kruidenier

Het gemeentebestuur heeft de omgevingsvergunning goedgekeurd om het ketelhuis van de voormalige Wolspinnerij langs de Statiestraat om te vormen tot een buurtcentrum met een sociale kruidenier. De site van de textielfabriek is al enige tijd afgebroken en wordt omgevormd tot een nieuwe woonwijk. Enkele kenmerkende elementen van het industriële erfgoed zijn echter bewaard en worden
The post Ketelhuis wordt

Lees meer »