Kortrijkse Yellow Tiger Manon Stragier supportert voor Lommel en lief Jari De Busser in cruciaal promotieduel: “Ik heb meer stress bij Jari’s matchen dan hijzelf”

Zondag is de dag van de waarheid. Niet alleen voor KV Kortrijk, maar ook voor Lommel SK. Kortrijk moet een 1-0 voorsprong verdedigen in eigen huis. De druk zal ongekend hoog liggen voor de spelers. Ook hun entourage ondervindt dat ongetwijfeld. Hoe gaan zij daar mee om? Welke rol hebben zij in deze cruciale fase van de competitie. We vroegen het aan Manon Stragier, geboren in Kortrijk en de vriendin van Lommel-doelman Jari De Busser.

Jari De Busser (24) is sinds 2020 keeper bij Lommel SK. Dit seizoen is hij een van de spilfiguren in het succesverhaal van de ploeg. Zijn vriendin Manon Stragier is niet minder straf. Ze speelt volleybal voor Asterix Avo Beveren als receptie-hoek. Dit seizoen won ze niet alleen de beker en de competitie, maar werd ze ook nog eens speelster van het jaar. Momenteel is ze met de Yellow Tigers vol aan de bak in de Golden League. Ze weet dus als geen ander hoe ze moet omgaan met die prestatiedruk.

Voordeel

“Volgens mij is het een voordeel voor Jari dat ik als partner ook in de topsportwereld zit”, verklaart ze. “Ik weet als geen ander hoe je moet omgaan met de druk om te presteren. Ik besef wat hij doormaakt en weet hoe ik hem daarin kan steunen.”

“Ik besef wat hij doormaakt en weet hoe ik hem daarin kan steunen”

“Helaas kon ik er in de heenmatch niet bij zijn en zal ik er zondag ook niet kunnen zijn omdat ik zelf moet spelen. Maar misschien vind ik dat nog niet eens zo erg. Het geeft mij namelijk enorm veel stress om in het stadion aanwezig te zijn. Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb meer stress bij zijn wedstrijden dan bij de mijne. Misschien is dat zo omdat ik zijn prestaties niet zelf in de hand heb. Het feit dat hij een doelman is, heeft daar misschien ook mee te maken. Als hij iets fout doet, wordt dat een goal.”

Zowel Jari De Busser als zijn vriendin Manon Stragier doen aan topsport: hij als doelman bij Lommel, zij als volleybalster bij Asterix Avo Beveren en de Yellow Tigers. © BELGA

“Ik verwacht dan ook een stresserende wedstrijd”, gaat ze verder. “Ik weet dat Kortrijk betere spelers heeft en meer kans heeft om te winnen met hun 1-0 voorsprong, maar Lommel maakt zeker ook kans. Als ik me niet vergis hadden ze vorige week meer balbezit. Alleen slaagden ze er niet in om daar kansen uit te puren. De weinige kansen die ze afdwongen werden dan niet afgewerkt. Maar in voetbal zit het verschil soms in een klein hoekje. Je hoeft niet de betere ploeg zijn om te winnen. Ik geloof er dus in dat het mogelijk is. Met wat geluk vallen de ballen op de juiste plaats en kan Lommel zomaar eens winnen.” (JDB)

Zondag 26 mei om 13.30 uur: KV Kortrijk – SK Lommel

The post Kortrijkse Yellow Tiger Manon Stragier supportert voor Lommel en lief Jari De Busser in cruciaal promotieduel: “Ik heb meer stress bij Jari’s matchen dan hijzelf” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Kempenaar Lennart Driesen over het leven na ‘De mol’: “Ik had meer in de media kunnen doen, maar Brussel was me te ver”

Hij profileerde zich als simpele, goedlachse kerel uit de Kempen. Maar Lennart Driesen (29) ontpopte zich in 2021 tot de gewiekste Mol aller tijden. Sindsdien belandde de opvoeder uit de jeugdzorg voor de klas, veranderde hij van flexi-job, nam hij afscheid van zijn axolotl en verhuisde hij. “Maar ik woon nog steeds in Schoonbroek, niet in Retie. Dat is hier

Lees meer »

Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem”

Op de allerlaatste dag van het schooljaar werd meester Geert getrakteerd op een opvallend afscheid. De kinderen van basisschool Kaspar in Rekkem vormden een erehaag en hadden zich daarbij gehuld in zijn favoriete schoeisel.
The post Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

Nu EK doorgaat zonder Duivels: dit zijn kwartfinales, met Nederland tegen Turkije en twee topaffiches

Het EK voetbal gaat door zonder de Rode Duivels. Niet België, maar Frankrijk stoot door naar de kwartfinales. Zij ontmoeten Portugal, dat strafschoppen nodig had om Slovenië uit te schakelen. Verder is het uitkijken naar Spanje-Duitsland. In de andere tabelhelft stoten na Zwitserland en Engeland nu ook Nederland en het verrassende Turkije door. Ontdek de (mogelijke) confrontaties!

Lees meer »

Nieuwe ‘all weather-piste’ voor ruiters aan hippodroom Waregem: “Ontworpen om optimaal te trainen, ongeacht het weer”

Aan de hippodroom in Waregem is de nieuwe ‘all weather-piste’ voorgesteld: een piste waarop het hele jaar trainingen en wedstrijden gereden kunnen worden, ongeacht de weersomstandigheden. De Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat is jaarlijks het decor van allerlei paardenwedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Met deze investering wil Waregem nog meer inzetten op de paardensport.

Lees meer »

Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem

Bij een verkeersongeluk in de industriezone Vijverdam is woensdagnamiddag een man lichtgewond geraakt. De bestuurster van een personenwagen had te veel gedronken en botste in een bocht frontaal op een bestelwagen.
The post Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

Garagist Michel kreeg tientallen misnoegde klanten over de vloer, maar kon daar niets aan doen: “Eén vrouw barstte in huilen uit”

“Eén vrouw barstte in huilen uit.” Garagist Michel uit Lubbeek heeft de laatste maanden al tientallen mensen moeten teleurstellen. Allen waren ze naar zijn garage afgezakt om een wagen op te pikken die ze online hadden besteld, maar uiteindelijk bleek er geen auto klaar te staan. “Oplichters misbruiken ons adres”, aldus Michel.

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’ op radio én tv: “Toen de baas me belde dacht ik: ik ben ontslagen”

Een feestelijke aflevering opgenomen in ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden uit pure onvrede zelf, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Maar het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »