Groeve Windelsteen in Maasmechelen wordt opgevuld met grond en omgevorm tot nieuw landschap

In Maasmechelen wordt de oude grindgroeve Windelsteen stapsgewijs opgevuld met grond. Dat zijn enorme werkzaamheden, want de groeve is 24 hectare groot. Het zal dan ook tot 2030 duren voordat ze volledig opgevuld zal zijn en omgevormd kan worden naar natuur. Mensen kunnen de werken nu ook volgen van op een uitkijkvlonder. 

Meer krantenkoppen in België

28 jaar geëist voor moord op Nederlandse Gino (9)

Het Nederlandse openbaar ministerie heeft 28 jaar cel en terbeschikkingstelling met dwangverpleging geëist tegen de 24-jarige Donny M. De man wordt verdacht van onder meer het ontvoeren, misbruiken en vermoorden van Gino van der Straeten (9), intussen ruim 2 jaar geleden.

Lees meer »

Al zeker 17 nieuwe West-Vlaamse burgemeesters

De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld. Twee derde van alle West-Vlamingen trokken zondag 13 oktober naar het stemhokje voor de gemeenteraadsverkiezingen, en dat heeft voorlopig al 17 nieuwe burgemeesters opgeleverd. Maar dat kunnen de de komende twee weken mogelijks nog meer worden…
The post Al zeker 17 nieuwe West-Vlaamse burgemeesters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opa Frans (90) was 16 jaar schepen, nu ambieert ook kleindochter Eva (23) zetel in gemeenteraad: “Politiek is niet voor juffertjes”

In 1970 raakte Frans Mispelaere (90) verkozen in de Wevelgemse gemeenteraad, daarna zou hij nog 30 jaar zetelen. 16 jaar zelfs als schepen. Ruim 50 jaar later doet zijn kleindochter Eva Parmentier (23) ook een gooi naar een mandaat. “In het zesde leerjaar was mijn droomjob al die van burgemeester.”
The post Opa Frans (90) was 16 jaar schepen,

Lees meer »

Laura (30) en Evelien (38) starten kledingmerk Basta

Laura Vertriest (30) en Evelien Monti (38) lanceren hun eigen kledingmerk Basta. Het koppel uit Beernem deelt een passie voor dieren, natuur en de oceaan. Die passie willen de twee nu uitdragen via een eigen kledinglijn, al schuilt er een betekenis achter de T-shirts, hoodies en accessoires. De opbrengst van hun verkoop gaat bovendien voor een deel naar het goede

Lees meer »

Drugdealer (22) wordt geklist na handgemeen met tramchauffeur

Een 22-jarige man uit De Panne zit sinds 1 augustus in de cel nadat hij als drugdealer ontmaskerd werd. Dat gebeurde nadat hij in dronken toestand betrokken raakte bij een handgemeen met de chauffeur op de tram, waarna hij gearresteerd werd door de politie en de drugs ontdekt werd.
The post Drugdealer (22) wordt geklist na handgemeen met tramchauffeur

Lees meer »

Niet Mathieu Mas, maar Mathieu De Cock is kandidaat-burgemeester in Oudenaarde: “Het mag niet over mijn persoon gaan”

In Oudenaarde schuift de lijst Iedereen9700! niet Mathieu Mas naar voren als kandidaat-burgemeester, maar Mathieu De Cock. Dat communiceert de lijst Iedereen9700!, dat met 29,3 procent van de stemmen het initiatiefrecht heeft. Mathieu Mas behaalde als 3e op de lijst 235 voorkeurstemmen meer dan lijsttrekker Mathieu De Cock. Omdat Mas vorig jaar betrokken was bij een dodelijk ongeval nam hij

Lees meer »

Harris wil Bidens beleid niet gewoon voortzetten

De Amerikaanse presidentskandidate Kamala Harris zal bij een verkiezingsoverwinning niet gewoon het beleid van haar voorganger voortzetten. “Laat me zeer duidelijk wezen: mijn presidentschap zal geen voortzetting zijn van het presidentschap van Joe Biden”, zei de Democrate in een tv-interview met de conservatief gekleurde tv-zender Fox News.

Lees meer »

Vangheluwe zorgt voor nieuw Belgisch succes in Guangxi: “Warre zal stap voor stap uitgroeien tot een van de betere renners van onze ploeg”

De Ronde van Guangxi blijft Belgisch kleuren. Nadat Lionel Taminiaux (Lotto – Dstny) dinsdag naar naar de zege in de openingsrit sprintte, was het afgelopen nacht de beurt aan neoprof Warre Vangheluwe (Soudal Quick-Step). “Warre heeft dit seizoen enorm veel progressie geboekt”, jubelt zijn ploegleider Tom Steels. Toch was er ook slecht Belgisch nieuws te melden uit China. Jasper Stuyven

Lees meer »