‘Dr. Disrespect’ lokte via Snapchat drugsklanten naar Blauwe Poortpark in Kortrijk

Een 28-jarige man uit Zwevegem lokte via zijn Snapchataccount potentiële klanten voor zijn drugshandeltje naar het Blauwepoortpark in Kortrijk. Daar kon hij na een deal geklist worden. “Ik wou ook iets voor mezelf sparen”, klonk het voor de rechter.

Op 4 april 2024 was de politie in de buurt van het stadspark getuige van een drugsdeal. Nuno O. (28) bleek te opereren vanuit de woning van een oudere man vlakbij het park, in de Emmanuel Viérinwandeling. Telkens hij een berichtje van een klant op zijn Snapchataccount ‘drdisrespect’ kreeg, sprak hij in het park af om de deal te beklinken. Op het ogenblik van zijn arrestatie had hij 1.160 euro cash geld op zak.

“Ik verkocht pas sinds een paar weken”, hield O. vol ondanks een getuigenis van een klant dat hij al enkele maanden aan hem drugs kocht. De openbare aanklager vroeg een celstraf van 10 maanden en een boete van 1.600 euro op te leggen.

Iets overhouden

“Hij woonde bij zijn moeder en stiefvader en moest bijdragen in de kosten”, aldus zijn advocaat. “Hij wou nog iets overhouden, vandaar zijn beslissing om drugs te verkopen. Honderd gram cannabis had hij op krediet gekocht.” Hij vroeg de rechter een werkstraf te mogen uitvoeren. Vonnis op 19 juni.

(LSi)

The post ‘Dr. Disrespect’ lokte via Snapchat drugsklanten naar Blauwe Poortpark in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »

Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook vakantiewoning ‘Wouter’s Home’ in Roeselare: “Goedkoper alternatief”

Ignace Defever van De Bonte Os in Roeselare opent in augustus, op een steenworp van zijn hotel in de Sint-Hubrechtsstraat, vakantiehuis Wouter’s Home. “Hier verblijven is goedkoper dan in het hotel”, aldus Ignace die enkele opmerkelijke objecten onderbracht in de woning waar vier tot tien personen kunnen verblijven.
The post Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »