DE OPLOSSING. Van bezittingen in beslag nemen tot het opsluiten van gezinnen met kinderen: zo willen partijen asielcrisis aanpakken

In ‘De Oplossing’ van VTM NIEUWS lieten Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en N-VA-Kamerlid Theo Francken hun licht schijnen over asiel en migratie. Op één punt zijn ze het alvast eens: ze willen niet méér opvangplaatsen voorzien, wel willen ze minder asielzoekers toelaten. Hoe ze dat willen bewerkstelligen en waarover ze wel van mening verschillen, ontdekt u in onderstaande video. 

Meer krantenkoppen in België

Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis

Zaterdag toonde de Leiehoek zich van zijn sportiefste kant. Naast nog een laatste promotiecampagne voor de twee kandidaat wijkburgemeesters voordat ze zaterdagavond de strijd tegen elkaar aanbinden was het vooral uitkijken naar de vierde uitgave van het Kuurns kampioenschap Sacoche werpen en het vierde dartstornooi van de Leiehoek.
The post Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis appeared

Lees meer »

Goud voor Eddy Velle en Nadine Pinson

Eddy Velle (°1953) en Nadine Pinson (°1955) leerden elkaar kennen in het jeugdhuis de Barakke in Veurne, waar nu het stadskantoor is gevestigd. Eddy werkte vier jaar in de zetelfabriek Furnica maar toen het bedrijf sloot deed hij mee aan een examen voor postbode. In 1972 werd hij benoemd, nog voor hij opgeroepen werd voor
The post Goud voor

Lees meer »

Juwelier Pools sluit fysieke winkel en kiest met de Huisjuwelier voor nieuw concept: “Maar eerst focussen we ons nog op de uitverkoop”

Juwelier Pools in Roeselare houdt ermee op. Toch met de fysieke winkel. De winkel in de Henri Horriestraat sluit eind januari voorgoed de deuren, maar start met een nieuw concept: de Huisjuwelier.
The post Juwelier Pools sluit fysieke winkel en kiest met de Huisjuwelier voor nieuw concept: “Maar eerst focussen we ons nog op de uitverkoop” appeared first on

Lees meer »

Hulp voor Gaza vanuit België: vliegtuig met 500 tenten onderweg – Israël biedt Hamasleider veilige uittocht in ruil voor gijzelaars

Op de luchthaven van Melsbroek is woensdagochtend om 9.15 uur een vliegtuig met hulpgoederen vertrokken naar Gaza. Het gaat om een B-FAST-missie. Aan boord bevinden zich meer dan 500 tenten die uitgerust zijn voor de winter. Sinds het begin van de oorlog in Gaza stuurde België ongeveer 1.250.000 euro aan hulpgoederen naar de regio.

Lees meer »

Briljant voor Mariette Vantorre en Robert Houtters

Op 29 augustus 1959 stapten Robert Houtters en Mariette Vantorre in het huwelijksbootje. Ze vierden nu hun briljanten huwelijksverjaardag. Mariette is afkomstig van Heist en Robert van Westkapelle. Ze leerden elkaar kennen door gemeenschappelijke vrienden. Het echtpaar woonde vele jaren in Westkapelle. Robert is behanger/garnierder en werkte jaren bij de bekende meubelwinkel Cafmeyer in Knokke.
The post Briljant voor

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. “Moet ik praten?”: hoe de Rode Duivels de aanwezige media negeerden na de uithaal van Kevin De Bruyne

In Frankrijk stond de boel plots in brand na de woorden van Kevin De Bruyne. En was er niemand om te blussen. Stilte regeerde. Een reconstructie van wat er zich afspeelde in de catacomben van het Groupama-stadion in Lyon. Waarbij de aanwezige pers genegeerd werd door de Rode Duivels. “We kunnen hen niet verplichten om met jullie te praten.”

Lees meer »