De Croo wil versoepeling abortus naar 18 weken: “We moeten een politieke tapijtenhandel vermijden”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) vindt dat de volgende regering het recht op abortus in de grondwet moet verankeren en dat de termijn waarbinnen een vrouw ervoor kan kiezen tot achttien weken moet worden opgetrokken. Die beslissing had moeten volgen op het advies van een expertencommissie, vindt hij. “We moeten vermijden dat we in een soort politieke tapijtenhandel belanden als de experten unaniem zeggen dat achttien weken de juiste periode is.” 

Meer krantenkoppen in België

Zo stemde Ingelmunster: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Ingelmunster trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Ingelmunster.
The post Zo stemde Ingelmunster: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mia Vergucht wint ‘Water Warrior’ van William Sweetlove

Mia Vergucht uit Assebroek is de winnares van de stempelactie van de Middelkerkse zomerexpo’s. Wie drie stempels verzamelde na een bezoek aan de drie zomerexpo’s, maakte kans op een uniek prijzenpakket: een originele, handgetekende Water Warrior, een multiple en een gesigneerd kunstboek van William Sweetlove.
The post Mia Vergucht wint ‘Water Warrior’ van William Sweetlove appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wat bezielde u?”: automobiliste (18) voegt met Golf R aan 180 km/u in op pechstrook en over witte lijn op E17 in Waregem

“Wat bezielde er u?” Die vraag kreeg een 19-jarige automobiliste uit Deinze donderdag op de Kortrijkse politierechtbank zowel van de openbare aanklager als van de rechter. Ze stond er terecht omdat ze bij het invoegen op de E17 in Waregem als een echte kamikaze te werk ging. Haar advocaat had een verrassend betoog klaar.
The post “Wat bezielde u?”:

Lees meer »

Le Pen verdedigt zich fel in proces wegens verduistering EU-geld: “Ik heb niet het gevoel dat ik ook maar de minste overtreding of onwettigheid heb begaan”

De Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen heeft zich maandag fel verdedigd voor de correctionele rechtbank van Parijs waar ze samen met een twintigtal andere personen terechtstaat voor verduistering van Europese fondsen. “Ik heb niet het gevoel dat ik ook maar de minste overtreding of onwettigheid heb begaan”, stelde Le Pen die twee uur lang vooral om de hete brij

Lees meer »

Diedjies Back 2 The Roots komt terug in XL-editie

Na het overweldigende succes van Diedjies Back 2 the Roots vorig jaar, keert het evenement terug op zaterdag 9 november voor een nieuwe editie. Het organiserende comité wil opnieuw een topavond neerzetten, met een mix van heerlijke hits uit de jaren ’70 en ’80, aangevuld met een verrassende act. De DJ’s van dienst zijn niemand minder dan Dirk Stoops, Poll

Lees meer »

Bos van Loos in Mechelen wordt toegankelijk voor publiek: “Zodat iedereen 100-jarige bomen kan bewonderen” 

Het Bos van Loos – ofwel Bos van Betzenbroeck – in Mechelen zal binnenkort open zijn voor bezoekers. De familie Loos heeft het bos van 6 voetbalvelden groot geschonken aan de stad, omdat het een stevige opknapbeurt nodig heeft. De stad moet een oud koetshuis slopen en Japanse duizendknoop verdelgen. Ook de eeuwenoude bomen hebben professionele verzorging nodig.

Lees meer »

Kristallen Fiets is ook ode aan rennersvrouw: “200 dagen per jaar is mijn man niet thuis. Koken doe ik standaard voor drie en maar af en toe voor vier”

Hun mannen zien er elke dag van het jaar al uit als bontgekleurde ara’s, paradijsvogels en kolibri’s – felle kleuren, maar dan in lycra in plaats van pluimen. Maar op de Kristallen Fiets was het vooral aan hén om te schitteren: de koersvrouwen. Want ook zij verdienen hun moment de gloire, voor alle dagen dat je hen niét ziet. “Wist

Lees meer »

Verdachte (70) in zaak ‘Monster van Avignon’ verkrachtte 25 jaar geleden ook zijn tienerdochter

“Het was alsof ik de liefde bedreef met een lijk”: dat vertelde Mohamed R. (70), een van de verdachten in de zaak rond het ‘Monster van Avignon’, over het moment waarop hij slachtoffer Gisèle Pelicot (72) verkrachtte. De zeventiger, die naar eigen zeggen mentale problemen heeft, werd 25 jaar geleden ook al veroordeeld nadat hij zijn 14-jarige dochter had misbruikt.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. België met dezelfde elf als tegen Italië? – Match tegen Frankrijk wordt er één met druk op

Na het 2-2-gelijkspel in Italië krijgen de Rode Duivels vanavond Frankrijk over de vloer in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Kunnen de troepen van bondscoach Domenico Tedesco voor een (deugddoende) stunt zorgen? Er staat alvast druk op de wedstrijd: niet alleen voor het klassement in de A-groep, ook voor het sentiment rond Domenico Tedesco.

Lees meer »