Anonieme campagne tegen Vlaams Belang trekt de aandacht: “Zeer gevaarlijke strategie”

“Geen gezeik, stem rijk.” Op sociale media circuleren al een hele week video’s van Ons Vlaanderen, een anonieme anti-campagne tegen Vlaams Belang. De opdrachtgever van de actie wenst te allen prijze anoniem te blijven, maar wat bereikt die hier nu juist mee? Reinout Van Zandycke, expert politieke communicatie, legt uit. “Dit zet de deur open voor zeer extreme toestanden.” 

Meer krantenkoppen in België

Ex-burgemeester Kortrijk Lieven Lybeer vrijgesproken van gesjoemel met onkostenvergoeding Tieltse Bouwmaatschappij

Lieven Lybeer (65), gewezen CD&V-schepen en voormalig waarnemend burgemeester van Kortrijk, is in beroep vrijgesproken voor gesjoemel met zijn onkostenvergoeding als directeur van de Tieltse Bouwmaatschappij. Het hof vindt de schriftvervalsing onvoldoende bewezen.
The post Ex-burgemeester Kortrijk Lieven Lybeer vrijgesproken van gesjoemel met onkostenvergoeding Tieltse Bouwmaatschappij appeared first on KW.be.

Lees meer »

KLJ Ledegem organiseert startdag en viert 95ste verjaardag

Voor KLJ Ledegem zijn het drukke weken. Op vrijdag 13 september organiseert de vereniging ‘s avonds haar startdag. Nieuwe geïnteresseerde leden zijn vanaf 19 uur welkom aan de Sint-Eloois-Winkelstraat om tijdens een leuke activiteit kennis te maken met de werking van de vereniging. Nog geen week later viert KLJ Ledegem haar 95ste verjaardag.
The post KLJ Ledegem organiseert startdag

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Hij kreeg de volle laag van De Bruyne toen hij niet goed doordekte”: drie mindere Duivels, twee keer 7 op 10

Geen cadeau voor de Rode Duivels in Hongarije, een match zonder publiek tegen Israël. Niet de minste beleving in de tribunes en dat weerspiegelde zich ook lang op het veld. Gelukkig volgde er een tweede helft met veel meer animo, al konden slechts twee spelers zich onderscheiden. Drie Duivels moeten het stellen met een vijfje. Ons rapport.

Lees meer »

Grootste vrouwelijke techno-dj’s Charlotte de Witte en Amelie Lens bundelen krachten: “Verrassing wordt donderdag onthuld”

Al weken lang maken Charlotte de Witte (32) en Amelie Lens (34), hun fans nieuwsgierig met hints over een geheimzinnige samenwerking. Dat de twee grootste vrouwelijke techno-dj’s hun krachten hebben gebundeld, staat inmiddels vast. Maar wat ze precies gaan doen? Dat verklappen Amelie en Charlotte donderdag om 16 uur op hun socialemediakanalen.

Lees meer »

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »

VRT-CEO Frederik Delaplace woensdag om tekst en uitleg gevraagd in Vlaams Parlement over herschikking directie

Het Vlaams Parlement roept woensdag om 14 uur een ad hoc commissie samen om de toestand bij de VRT te bespreken. Daarbij zal CEO Frederik Delaplace uitgenodigd worden om tekst en uitleg te geven bij de herschikking van de VRT-top. Naast Delaplace worden ook ontslagnemend minister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen, uitgenodigd. Dat heeft

Lees meer »