Amerikaanse die kinderboek over rouwen schreef, wordt nu zelf verdacht van moord: advocaten laten haar vallen

Tegenslag voor de Amerikaanse Kouri Richins (33): de advocaten van de moeder van drie zonen willen haar niet langer verdedigen. Richins verloor in maart 2022 haar echtgenoot, waarna ze besloot een kinderboek te schrijven over rouw en verlies, maar nu staat ze terecht omdat ze ervan verdacht wordt zélf haar man te hebben vergiftigd.

 

Meer krantenkoppen in België

Naam burgemeester overspoten op de Markt in Mesen

Onbekenden hebben vannacht met een dikke zwarte streep burgemeester Sandy Evrard weggestreept van de imposante verkiezingsaffiche van MLM op de Markt. De burgemeester tilt er niet echt zwaar aan. “Maar het is wel de eerste keer dat ik dat meemaak, en het doet toch een beetje raar.”
The post Naam burgemeester overspoten op de Markt in Mesen appeared first

Lees meer »

“Rotatie van de aarde beïnvloedt snelle CO2-stijgingen”

De rotatie van de aarde speelt een belangrijke rol bij het veroorzaken van snelle CO2-stijgingen. Dat blijkt uit een nieuwe studie door een internationaal team van wetenschappers onder leiding van Etienne Legrain, paleoklimatoloog bij de afdeling Water en Klimaat van de Vrije Universiteit Brussel, die gepubliceerd werd in Nature Geoscience.

Lees meer »

Schilderij gemaakt door robot gaat voor de eerste keer onder de hamer

Voor de eerste keer zal er een kunstwerk, gemaakt door een ‘humanoïde robot’, worden geveild door een groot veilinghuis. Ai-Da schrijft zo geschiedenis met een portret van Alan Turing, de vader van de moderne computerwetenschap. Experten schatten dat het werk in november in Londen voor minimum 120.000 euro onder de hamer gaat.

Lees meer »

Nieuwe tarieven voor erfbelasting bekend: binnenkort houdt u duizenden euro’s meer over van uw erfenis

De nieuwe Vlaamse regering wil zoals bekend vanaf 2026 de erfbelasting hervormen. Nu wordt ook duidelijk hoe. HLN kon de nota daarover inkijken. Zoveel meer houdt u als partner, kind of zus in de toekomst aan een erfenis over. “Dit is vooral een goede zaak voor gewone families”, zegt HLN-vermogensexpert Isabelle Verhulst. “Zij kunnen duizenden euro’s meer overhouden.”

Lees meer »

Betaalt u binnenkort duizenden euro’s minder successierechten? Dit zijn de nieuwe erfenistarieven

De nieuwe Vlaamse regering wil zoals bekend vanaf 2026 de erfbelasting hervormen. Nu wordt ook duidelijk hoe. HLN kon de nota daarover inkijken. Zoveel meer houdt u als partner, kind of zus in de toekomst aan een erfenis over. “Dit is vooral een goede zaak voor gewone families”, zegt HLN-vermogensexpert Isabelle Verhulst. “Zij kunnen duizenden euro’s meer overhouden.”

Lees meer »

Goud voor André en Christiane

André Vercoutter (72) en Christiane Verstraete (75) uit Lo waren op 3 oktober vijftig jaar getrouwd. Ze vierden hun jubileum op zondag 6 oktober in feestzaal De Oude Abdij. André studeerde voor bouwkundig ingenieur en werkte tot zijn 64ste bij studiebureau Verschaeve (nu Sweco, red.). Christiane was zelfstandig naaister. Ze leerden elkaar kennen tijdens het
The post Goud voor

Lees meer »

Parket bevestigt: voormalig One Direction-lid Liam Payne (31) stierf na val, hij was alleen in hotelkamer, drugs in beslag genomen

De Britse zanger Liam Payne, bekend als lid van boyband One Direction, is woensdag op 31-jarige leeftijd overleden aan verwondingen die hij opliep na een val van de derde verdieping van een hotel in Buenos Aires. Dat heeft het Argentijnse parket bevestigd. De zanger liep door de val ‘interne en externe bloedingen’ op, aldus een politiebron.

Lees meer »

“We verwachten 0,0 verandering in Nieuwpoort”: oppositiepartijen scherp voor CD&V en nieuwe burgemeester Kris Vandecasteele

CD&V zakt in Nieuwpoort van 15 naar 11 zetels, maar behoudt de kleinst mogelijke meerderheid. Toch kiest het niet voor een coalitie met Pro Nieuwpoort of Gezond Verstand die respectievelijk 6 en 4 zetels hebben behaald. “Eén dwarsligger binnen CD&V en ze zitten al in de problemen. Ze zullen het niet gemakkelijk hebben”, klinken Nicolas Vermote (Pro Nieuwpoort) en Dimitri

Lees meer »

Na lekken nu ook zand in waterleidingen na werken aan riolering in Zwijndrecht: “Wasmachine, afwasmachine en koffiezet kapot”

In Zwijndrecht ondervinden de inwoners van de Verstocktstraat nog altijd last van de heraanleg van de riolering in hun straat. In februari zorgde een barst in de riolering al voor water in de kelders, maar nu blijkt dat er ook zand in de waterleidingen terecht kwam. "Ondertussen zijn al mijn huishoudtoestellen die water gebruiken kapot", zegt bewoner Isabel Van Eeckhoven.

Lees meer »

De EDUbox Historisch bewustzijn geeft jongeren een nieuwe kijk op het verleden

Om de wereld van vandaag beter te begrijpen, is het cruciaal om een diepgaand begrip te hebben van het verleden en de diverse dimensies die daarin verscholen liggen. Met de EDUbox Historisch bewustzijn, een interactief lespakket voor leerlingen secundair onderwijs, wil VRT jongeren laten zien hoe ze vanuit verschillende perspectieven naar bestaande verhalen kunnen kijken om hun blik te verbreden.

Lees meer »

Hoe CD&V lokaal (opnieuw) op de kaart staat: met dank aan 1,3 miljard stappen én moeizame regeringsonderhandelingen

Lokale verankering. Het was dé inzet van deze gemeenteraadsverkiezingen voor CD&V. Met succes. Want net als in 2018 kleuren vele Vlaamse gemeenten oranje. “Het CD&V-model werkt”, zegt voorzitter Sammy Mahdi in een eerste reactie. Maar wat is dat model dan? Waarom is die verankering zo belangrijk? En hoe slaagde CD&V in z’n opzet? “Sammy Mahdi zette er zelfs de regeringsonderhandelingen

Lees meer »