“Afschuwelijk en slecht”: felle kritiek op nieuwe portret van prinses Kate

Een nieuw portret van Kate Middleton (42), officieel prinses Catherine, is met gemengde reacties ontvangen. De Brits-Zambiaanse kunstenares Hannah Uzor (41) schilderde speciaal voor de cover van ‘Tatler Magazine’ een illustratie van de vrouw van prins William (41). Veel mensen vinden het portret echter niet goed. 

Meer krantenkoppen in België

Anuna De Wever (23), radicaler dan ooit: “Ik geloof niet meer in vreedzaam protest, ik kies voor revolutie”

De klimaatmarsen van 2019 liggen ver achter haar. Anuna De Wever (23), de oprichtster van Youth for Climate, gelooft niet meer in de klimaatbeweging en heeft evenmin vertrouwen in groene energie als oplossing voor de klimaatcrisis. Ze is volwassen geworden, zegt ze. Geradicaliseerd, bedoelt ze. “Ik ben naïef geweest, ik zag de essentie niet. Als we de wereld willen redden,

Lees meer »

Maria en Dirk varen in een gouden huwelijksbootje

Op zondag 6 oktober vierden Maria Vancoillie (72) en Dirk Balloey (73) hun gouden bruiloft. Het paar huwde op 4 oktober 1974 en kreeg samen vier zonen.
The post Maria en Dirk varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo stemde Oostkamp: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Oostkamp trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Oostkamp.
The post Zo stemde Oostkamp: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Achttienjarige Belg zwaar toegetakeld in Sluis

Een 18-jarige Belg is vrijdagavond in Sluis, net over de grens met Nederland, zwaar toegetakeld met een slagwapen, zo berichten lokale media uit Zeeland. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, meer details ontbreken voorlopig.
The post Achttienjarige Belg zwaar toegetakeld in Sluis appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De verkiezingen leven ook bij jonge kinderen”: leerlingen testen Middelkerkse stemlokalen uit

Nog voor de echte lokale verkiezingen van zondag 13 oktober sloeg de verkiezingskoorts op donderdag al keihard toe in de stembureaus van Leffinge en Middelkerke. Tientallen leerlingen uit Leffinge en Middelkerke testten de stemlokalen en brachten er al hun – symbolische – stem uit. Dit educatieve project stond onder toezicht van de dienst burgerzaken.
The post “De verkiezingen leven

Lees meer »

Le Pen bijt van zich af in proces rond verduistering van Europees geld: “Niet het gevoel dat ik maar de minste overtreding heb begaan”

De Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen heeft zich maandag fel verdedigd voor de correctionele rechtbank van Parijs waar ze samen met een twintigtal andere personen terechtstaat voor verduistering van Europese fondsen. “Ik heb niet het gevoel dat ik ook maar de minste overtreding of onwettigheid heb begaan”, stelde Le Pen die twee uur lang vooral om de hete brij

Lees meer »

30 jaar De Paravang: genieten én een boeiende leerschool

Op zaterdag 5 oktober blies jeugdhuis De Paravang 30 kaarsjes uit. Na al die jaren is De Paravang nog steeds een warme ontmoetingsplek voor Middelkerkse jongeren. Op de goedgevulde feestnacht waren alle huidige en oud-leden van harte welkom.
The post 30 jaar De Paravang: genieten én een boeiende leerschool appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gouden paar Luc en Lisette leerde elkaar kennen ‘in de reke’

Onlangs werden Luc Gelaude (73) en zijn echtgenote Lisette Vandendriessche (68) samen met hun kinderen en kleinkinderen in het kasteel Ter Borcht ontvangen door de burgemeester en de schepenen dit naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum.
The post Gouden paar Luc en Lisette leerde elkaar kennen ‘in de reke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Peperduur luxejacht, ooit eigendom van Trump en bekend uit James Bond-film, zwaar beschadigd na botsing tegen kade

Een superjacht van 83,5 miljoen euro is vrijdag beschadigd geraakt toen het tegen de zijkant van een kade botste in het Tunesische Bizerte. Het luxeschip ‘Kingdom 5-KR’, momenteel eigendom van de Saoedische prins Al-Waleed bin Talal, “leek niet te kunnen remmen waarna het de kade aan stuurboordzijde raakte”, aldus een getuige. De boeg begroef zich in het dok, waardoor er

Lees meer »

Herfstfoor in Knokke-Heist

Knokke-Heist maakt zich op voor de herfstfoor op het Alfred Verweeplein. Vanaf vrijdag openen de eerste kramen om 15 uur tot maximum 1 uur ‘s nachts.
The post Herfstfoor in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Er is een slachtpartij gaande aan de buitengrenzen van Europa”: Schrijfster Anne Provoost stelt nieuwe dichtbundel DECEM voor

In Antwerpen werd onlangs de nieuwe, geëngageerde dichtbundel DECEM, ongelegenheidsgedichten voor asielverstrekkers van Anne Provoost voorgesteld. De auteur is geboren en getogen in Woesten, maar woont nu in Antwerpen.
The post “Er is een slachtpartij gaande aan de buitengrenzen van Europa”: Schrijfster Anne Provoost stelt nieuwe dichtbundel DECEM voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zorg bieden, dat is ook luisteren naar de mensen”: zussen Jolien, Evy en Sofie hebben alle drie een hart voor thuiszorg

Jolien, Evy en Sofie Steelandt uit Oostkamp zijn alle drie verzorgende bij Thuiszorg Familiezorg. Naar aanleiding van de Dag van de Verzorgende op woensdag 16 oktober vertellen ze over hun gedeelde passie en werkgever. “Voor sommige mensen zijn wij het enige gezicht dat ze zien op een dag. Dan willen ze zoveel mogelijk vertellen of een eens knuffel geven. Ook

Lees meer »