“Ze zagen hem verdrinken”: familie van Hakim (53), die tijdens Gentse Feesten in water werd gegooid, wil daders naar assisen

De familie van Hakim Mutyaba (53) wil dat de twee Nederlanders die betrokken waren bij zijn dood alsnog voor een assisenjury terechtstaan voor doodslag. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling moet zich donderdag buigen over het dossier.

 

Meer krantenkoppen in België

Afdeling pediatrie van ziekenhuis in Veurne krijgt opfrisbeurt met figuren van Studio 100 dankzij schenkingen

Dankzij een schenking van Vrije Basisschool De Droomvlieger en de bijdrage van Plopsa ziet de afdeling pediatrie en de kinderbox op de spoedafdeling van AZ West Veurne er veel leuker en kindvriendelijker uit voor jonge ziekenhuispatiëntjes. De kleuters en leerlingen lagere school van De Droomvlieger die erbij waren op de officiële opening, waren alvast dolenthousiast.
The post Afdeling pediatrie

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken

In de Smissestraat in Klerken zijn twee auto’s zwaar beschadigd geraakt bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Vooral de Volkswagen Tiguan van M.W. (41) is zwaar geraakt. “Ik vrees dat dit onherstelbaar is”, zucht ze.
The post Twee wagens zwaar beschadigd na aanrijding met vluchtmisdrijf in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adinkerke krijgt groene doorgang met zitbanken en speeltoestellen

Achter de huizen parallel met de Stationsstraat is de voorbije maanden hard gewerkt aan de realisatie van de Groene Corridor, een recreatieve groene doorgang tot aan de spoorweg. Nu de werken achter de rug zijn, werd de Groene Corridor officieel geopend.
The post Adinkerke krijgt groene doorgang met zitbanken en speeltoestellen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »