Man veroordeeld nadat seksdate fataal afloopt

De Dendermondse strafrechter heeft dinsdag Kenny V. (31) uit Erpe-Mere veroordeeld naar aanleiding van de dood van Xavier Vandenbroucke (36) op 4 januari 2020. Een seksdate tussen de twee liep fataal af, volgens de gerechtsdeskundige door een te hoge dosis drugs en verstikking door bondage. V. stond ook terecht voor verkrachting. Hij werd veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel.

Kenny V. en Xavier Vandenbroucke uit Zwevegem hadden een afspraakje gepland nadat ze elkaar online hadden leren kennen. Vandenbroucke zakte daarvoor naar de woning van V. in Erpe-Mere af. De twee zouden seks hebben onder invloed van GHB, zo was afgesproken. “Maar V. diende Xavier te veel drugs toe zodat hij het bewustzijn helemaal verloor”, schetste de advocaat van de nabestaanden die zich burgerlijke partij stelden. “Daarna volgde een brutale verkrachting. De combinatie van de drugs en ademhalingsmoeilijkheden door een te strakke bondage en een prop in de mond zorgden voor de dood van Xavier.”

“Geen schuldinzicht”

Zowel parket als nabestaanden tilden er zwaar aan dat V. pas laat de hulpdiensten belde. “De man was koud en blauw geworden, maar V. deed niets. Hij ging een uur op het toilet zitten sms’en met andere mannen”, klonk het. “Hij heeft geen schuldinzicht.”

Xavier bleek niet het enige slachtoffer. Nog een andere man, die gelijkaardige feiten wel overleefde, stelde zich burgerlijke partij. Het parket vorderde zeven jaar cel. V. noemde de feiten een “spijtig ongeval”. Zijn advocaat hekelde het gevoerde onderzoek en drong aan op een vrijspraak. De rechtbank oordeelde dinsdag evenwel over zijn schuld. V. kreeg een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan twee jaar voorwaardelijk opgelegd. Hij moet een behandeling rond seksueel grensoverschrijdend gedrag volgen en mag geen drugs meer gebruiken. Hij is ook voor vijf jaar ontzet uit zijn burgerrechten.

The post Man veroordeeld nadat seksdate fataal afloopt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ondervoorzitter Rode Kruis Kortrijk terecht voor seksueel overschrijdend gedrag: “Wraakactie van een kliekje na ontslag van een hulpdienstverantwoordelijke”

“Het was bij het Kortrijkse Rode Kruis een ‘country club’, het ging er altijd heel los en vriendschappelijk aan toe.” Zonder het zelf misschien te beseffen, legde de 56-jarige ondervoorzitter van het Rode Kruis in Kortrijk op zijn eigen proces voor seksueel overschrijdend gedrag de vinger op de wonde. Twee vrijwilligsters legden in januari 2023 klacht neer. “Hij maakte misbruik

Lees meer »

Christine redde koe Iris van het slachthuis, sindsdien hebben ze een hechte band: “Ze is mijn beste vriendin”

Elke dag, zonder uitzondering, rijden Christine Detienne (72) en haar man Guido van Deurne naar Zandhoven om hun koe Iris en haar eveneens loeiende compagnon Emma te verzorgen. “Na het verlies van mijn enige zoon is Iris mijn therapeute geweest”, vertelt Christine. “Toen ze naar het slachthuis moest, heb ik haar gered. Nu is ze al drieënhalf jaar mijn beste

Lees meer »

Rechter: X maakte in Brazilië boetegeld naar verkeerde rekening over, blokkade blijft van kracht

De advocaten die de openstaande boete van berichtendienst X (voorheen Twitter) in Brazilië hebben betaald, hebben het geld naar de verkeerde bankrekening overgemaakt. Dat zegt rechter Alexandre de Moraes, die besloot tot het opschorten van X in Brazilië, omdat het bedrijf geen wettelijke vertegenwoordiger had aangewezen die kon worden aangesproken op wetsovertredingen. Moraes wil X om die reden nog steeds

Lees meer »

Howest bekroond met beste design- en gameopleiding ter wereld

Elk jaar publiceert The Rookies een wereldwijde ranglijst van scholen waar volgens hen het meeste talent in de creatieve sector te vinden is. Howest scoort opnieuw internationaal goud voor Productontwerpen en Mobile Game Design.
The post Howest bekroond met beste design- en gameopleiding ter wereld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Actie voor meer natuur in Kortrijk, Brugge en Roeselare: activisten van Greenpeace veranderen bebouwde kom in beboomde kom

In Kortrijk, Brugge en Roeselare hebben activisten van Greenpeace ‘bebouwde kom-verkeersborden’ beplakt met stickers van bomen. Op deze manier willen ze de volgende stadsbesturen oproepen om zo snel mogelijk werk te maken van meer natuur in de stad. Deze actie van Greenpeace vindt plaats op meer dan 25 locaties over heel het land.
The post Actie voor meer natuur

Lees meer »

Stadsbestuur Diksmuide viert zijn gouden paren in Ten Patershove

Eind vorige maand kwamen op uitnodiging van het stadsbestuur elf gouden paren samen in Ten Patershove in Diksmuide. Hieronder brengen we alvast de eerste zes gelukkige jubilarissen en hun familie.
The post Stadsbestuur Diksmuide viert zijn gouden paren in Ten Patershove appeared first on KW.be.

Lees meer »

Baasje heeft ‘geen geld’ om brokken te kopen voor zijn hond, “maar in woonkamer stond wel Playstation 5 van 500 euro”

De Leuvense rechtbank hield woensdagvoormiddag een themazitting over dierenwelzijn, naar aanleiding van Werelddierendag. De slachtoffers bij die zaken waren dus geen mensen, maar konijnen, honden en een schaap. Zo kwam er onder andere een zaak voor van een Leuvenaar die zijn hond geen brokken geeft, maar brood en worst met koffie. “Dat dier zou op die leeftijd zo’n 25 kilo

Lees meer »

Huisgenoten veroordeeld voor brandstichting bromfiets na ruzie: “Samen uit, samen thuis”

“Samen uit, samen thuis toch?” Een 22-jarige jongeman uit Roeselare was er niet over te spreken dat zijn 23-jarige ex-huisgenoot hem alleen wil laten opdraaien voor de brandstichting van een bromfiets in Roeselare. Beiden waren samen op pad en Snapberichten lijken voldoende te zeggen. Geen nood: beiden werden samen veroordeeld.
The post Huisgenoten veroordeeld voor brandstichting bromfiets na ruzie:

Lees meer »