Jury uitgeloot op assisenproces over roofmoord in Oostende

Zes vrouwen en zes mannen zijn dinsdagnamiddag uitgeloot om in de volksjury te zetelen op het assisenproces tegen Khaldoon Al-Baghdadi (42). De Iraakse Oostendenaar bracht zijn buurvrouw Emmy Geboers (67) op 9 maart 2020 om het leven. De beschuldigde beroofde zijn slachtoffer ook en sneed haar lichaam zelfs in stukken.

De lokale politie van Oostende startte op 10 maart 2020 een onderzoek naar de verdwijning van Emmy Geboers. Zowel haar dochter als haar partner konden het slachtoffer al sinds de namiddag van 9 maart niet meer bereiken. Vrij snel kwam een andere bewoner van het appartementsgebouw in de Voorhavenlaan als verdachte in het vizier. In het appartement van Khaldoon Al-Baghdadi ontdekten de speurders immers heel wat bloedsporen.

Roofmoord

In eerste instantie ontkende de beschuldigde dat hij iets te maken had met de verdwijning van zijn buurvrouw. Op 11 maart bekende hij echter al verantwoordelijk te zijn voor haar dood. De Irakees beweerde dat hij tijdens een discussie over racistische uitspraken een glas tegen haar hoofd had gegooid. Vervolgens sneed hij haar lichaam in stukken, waarna hij de stoffelijke resten dumpte in de nabijgelegen Spuikom en in het kanaal. Slechts een beperkt deel van het stoffelijk overschot kon nog aangetroffen worden in de Spuikom.

Tijdens het onderzoek beweerde Al-Baghdadi dat hij met psychische problemen kampte. De gerechtspsychiaters oordeelden echter dat hij wel degelijk toerekeningsvatbaar is. In die omstandigheden werd hij naar het hof van assisen verwezen voor roofmoord. De beschuldigde beroofde het slachtoffer immers van een sleutelbos, haar identiteitskaart, een iPhone, een iPad, een portefeuille, een handtas en twee bankkaarten.

Start proces

Meester Frederieke Cloet en meester Nino Darsalia nemen de verdediging van de beschuldigde op zich. De partner van Emmy Geboers wordt bijgestaan door meester Jan De Winter en meester Justine Kochuyt. Voor de dochters en kleinkinderen van het slachtoffer stelden meester Kris Luyckx en meester Sander Van den Bossche zich burgerlijke partij. Peter Vercauteren van de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen neemt voor het eerst de rol van openbaar aanklager op zich.

Het assisenproces gaat op vrijdagochtend 24 mei echt van start met de voorlezing van de akte van beschuldiging. Vervolgens zal de beschuldigde uitgebreid verhoord worden door voorzitter Antoon Boyen. Vanaf maandag 27 mei zullen in totaal 58 getuigen aan het woord komen. De uitspraak wordt in principe op vrijdag 31 mei verwacht. Voor roofmoord riskeert Khaldoon Al-Baghdadi levenslange opsluiting.

The post Jury uitgeloot op assisenproces over roofmoord in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sint-Jozefskerk De Ginste wordt zaal voor culturele optredens: “Ontwijding is niet aan de orde”

Na het artikel over de restauratie van de klokkentoren kregen we een uitnodiging van het kerkbestuur om de toekomstplannen van de Ginstekerk even toe te lichten. “De Ginstekerk is nog lang niet aan ontwijding toe. Er zijn nog wekelijks een zestigtal parochianen die de weekenddienst bijwonen en daarnaast vinden er ook nog veel plechtigheden plaats. Maar wij staan open voor

Lees meer »

Vriend van Olivia gaat naar toilet tijdens vlucht, maar komt als ‘volwaardige’ steward terug: “Hoe heeft hij dat geflikt?”

De Britse Olivia Power stapte begin deze week met haar vriend op een vliegtuig richting Mallorca. Onderweg panikeerde ze echter even toen haar vriend – die naar het toilet ging – veel te lang wegbleef. Maar haar zorgen werden meteen de kop ingedrukt toen ze hem in het gangpad zag … verkleed als steward. Haar vriend droeg een short en

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote geschorst na belangenvermenging

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft de burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Partij Visie) geschorst tot het einde van zijn bestuursperiode. Vergote werd vorig jaar veroordeeld voor belangenvermenging. Die feiten ziet minister Rutte als een grove nalatigheid waardoor hij zijn ambt niet kan verderzetten.

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

“Ik ga geen interviews geven, sorry”: Jasper Philipsen, die zich excuseerde bij Wout van Aert, wil niet meer terugkomen op sprintincident

Jasper Philipsen spreekt ook vandaag niet met de pers na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert van gisteren. Wel verontschuldigde onze landgenoot zich vanmorgen op Instagram. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert.

Lees meer »